Топ-10 найочікуваніших новинок до Арсеналу від видавництва Vivat

Незабаром відбудеться найгучніша подія у видавничій справі – VI міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». Нарешті всі бажаючі зможуть придбати найочікуваніші книжкові новинки 2016.  Видавництво Vivat анонсує 10 найочікуваніших новинок весни: шедеври світової літератури Нобелівської лауреатки Світлани Алексієвич, бестселер іспанських авторів про культ в чоловічому світі моди – про бороду, а також й інші видатні твори легендарних письменників, сучасників.

ігри відображень 11. Актуальна книжка для українського сьогодення: «Ігри відображень. Якою Україну бачить світ» Тетяни Водотики та Євгена Магди

У чому полягає сутність міжнародного іміджу України? Як на нього можна вплинути та трансформувати його на всіх рівнях – від президентів до туристів? Якими є сучасні технології роботи з іміджами націй? Чим із цього набору інструментів та як варто скористатись нашій державі? Відповіді на ці та інші неоднозначні та багатоаспектні питання автори подають просто та цікаво. Особливу увагу приділено історичному та навіть філософському контекстам функціонування стереотипів про Україну, а також історичному та політичному бекграунду формування її образу в різних країнах. Автори цього науково-популярного дослідження не пропонують легких та швидких рецептів, а намагаються пояснити помилки минулого та заохотити до роботи над ними, щоб не припускатися їх у майбутньому.

У войны_32. Відзначений Нобелівською премією художній репортаж: «У війни не жіноче обличчя» Світлани Алексієвич

Ця книжка про війну розпочинає художньо-документальний цикл «Голоси Утопії» російськомовної білоруської письменниці Світлани Алексієвич.

Книга-сповідь, документ людської пам’яті, запис історій жінок, яким війна дала в руки зброю для захисту рідної землі від фашизму. Це дослідження духовного світу жінок, що виживали в нелюдських умовах війни.

цинкові_хлопчики3. Перекладений 20 мовами художній репортаж: «Цинкові хлопчики» Світлани Алексієвич

Без цього роману вже неможливо уявити історію афганської війни й останніх років радянської влади. Вперше ця книга вийшла у 1989 році та спричинила ефект розірваної бомби. Змусила багатьох свідків відмовитися від своїх правдивих показань, адже це загрожувало авторитету діючої влади та їх життю. Твір розповідає про спогади афганців, передає горе матерів «цинкових хлопчиків», які прагнули дізнатися правду: як? і за що? воювали та гинули в Афгані їхні сини.

У 1992 році Світлану Алексієвич судили в Білорусі «за наклеп» — чинним судом, із прокурором, громадськими обвинувачами та «групами підтримки» у владі та пресі. Матеріали цього ганебного процесу також вміщено в нову редакцію «Цинкових хлопчиків».

58_невилучене_14. Вся правда про ГУЛАГ: «58-ма. Невилучене» Ганни Артем’євої та Олени Рачової

Про що мовчали громадяни СРСР? Про що всі знали, але й думати боялися? Про моторошну реальність, яка могла спіткати кожного – ГУЛАГ. Адже майже у кожного був напоготові чемоданчик з усіма необхідними речами на випадок арешту.

Сьогодні російська журналістка та фотограф «Нової газети» Олена Рачова та Ганна Артем’єва опитали безліч опалених долею ГУЛАГівців: тих, що сиділи, і тих, що охороняли… та видали книгу – «58-ма. Невилучене». Всі інтерв’юери це наші з вами бабусі та дідусі.

Лівін_бабине літо5. Крик душі дитини, чиї батьки розлучилися: «Бабине літо» Марка Лівіна

Ця добра і сумна книжка розповідає про 10-літнього хлопчика Ждана, який приїхав на літо до бабусі й дідуся, бо мама з татом вирішили розлучитися. Він дивиться на світ, ніби такий звичний, і розуміє — світ змінюється. Його чому? і як? вже значно складніші. Так настає дорослішання… Але є тут і машинки-паровози, і футбол-збиті-коліна, і найкращий друг на літо — усе, що робить наші спогади про дитинство такими добрими і сумними.

рубіна6. Майстерно написана сучасна проза: «Золотая нить» Діни Рубіної

Це цікаві сюжети, колоритні герої, вміння Діни Рубіної не просто розповісти історію, а передати атмосферу — усе це змушує думати і співпереживати, згадуючи деталі, пропускаючи крізь себе слова і вчинки.

До цього видання, складеного автором спеціально для українського читача, увійшли роман «Синдром Петрушки» і чотири оповідання, які ніби золотою ниттю пов’язані з Україною.

Мандри замість туризму7. Travel book від завзятого мандрівника та шеф-редактора журналів про туризм Антона Фрідлянда: «Мандри замість туризму»

Що змушує людей подорожувати? Хтось хоче відпочити в тиші, хтось намагається втекти від рутини, а хтось шукає яскравих емоцій і вражень…

Ця книжка – не традиційний путівник містами і країнами світу. Ви будете блукати лабіринтами вузьких вуличок, відриватися на кращих музичних фестивалях, захоплюватися красою архітектури і відкривати для себе кращі пляжі планети.

Boroda_obl8. Бороданям на втіху: «Ні туди і ні сюди без моєї бороди» Карлоса Сун’є та Альфонсо Касаса

Бути бороданем чи ні? Це запитання може здатися банальним, але за ним прихо­вується уявлення про справжній чоловічий стиль життя.

Нині бути бороданем – це справжній стиль життя! Його представники, бородосексуали, щодня конкурують із метросексуалами та іншими чоловіками за титул найгарніших.

алі і ніно9. Популярна романтична оповідь: «Алі та Ніно» Курбана Саїда

Друге десятиріччя ХХ століття. Російська імперія вступила в Першу світову війну, яка переросла у війну громадянську, у низку інтервенцій…

На тлі цих історичних подій нащадок давнього азербайджанського роду Алі Хан Ширваншир розповідає про своє кохання до юної грузинської княжни Ніно Кіпіані. А ще він пристрасно описує рідне Баку — багатолике, парадоксальне, темпераментне і статечне.

маленькая зеленая книжка10. Відверте видання: «Маленькая зелёная книжка» Анни Гінн

Безкомпромісні нариси про життя відомого журналіста, письменника, блогера, який має нахабство чи сміливість говорити все, про що думає.

Говорити не просто про щось, а — як: чесно, хльостко, повноваго, не перебираючи висловів. Ці ляпаси даються від щирого серця і потрапляють точно в ціль: школа, двір, чиновницькі контори…

Увага: лексика для дорослих!

7 thoughts on “Топ-10 найочікуваніших новинок до Арсеналу від видавництва Vivat

    Залишити відповідь