Тінтін довів французького письменника до звання професора коміксів

Фото: tintinconference.org

Французький автор графічних романів і літературний критик Бенуа Пітерс отримав посаду професора графічної літератури і мистецтва коміксу в британському Університеті Ланкастера. У Великобританії цю посаду введено вперше.

Пітерс є автором книги Tintin and the World of Hergé (“Тінтін і світ Ерже”), в якій досліджує вздовж і впоперек комікси про Тінтіна та історію їх створення Жоржем Проспером Ремі (псевдонім Ерже). У світі не так багато вчених, які займаються “тінтінологією”, але все ж кілька десятків робіт про бельгійського героя було опубліковано англійською та французькою мовами.

Новопризначений професор сам є творцем популярної серії графічних романів Les Cités Obscures, а також біографій французького філософа і теоретика літератури Жака Дерріда і художника-мультиплікатора Рудольфа Топфера.

Тепер Бенуа Пітерс має намір зайнятися дослідженням зв’язків історії графічної літератури і сучасного мистецтва. А університет розраховує за допомогою професора підвищити рівень викладання літературної творчості.

За матеріалами The Telegraph

12 thoughts on “Тінтін довів французького письменника до звання професора коміксів

    Залишити відповідь