Сім найбільш незвичайних книжкових магазинів

Фото: theinspirationroom.com

Традиційна книгарня теж непоганий варіант, звичайно, адже головне – насолодитися товариством книг і обрати свою. Але, погодьтеся, якщо потрапляєш на полишену баржу або до старовинного костелу, вас охоплюють зовсім інші відчуття. Якесь таїнство, спільнота посвячених, змовників, де вас почастують чашкою ароматного чаю і запропонують погортати обрану книгу в кріслі з м’якими подушками або навпаки, залишать насолоджуватися читанням насамоті.

1. Книжкова баржа, Стаффордшир, Англія. Плавучий магазинчик втілює ідею свого засновника сповільнити хід життя, показати оточуючим світ справжніх задоволень: чашки чаю, бесіди, культурних подій і, звичайно ж, неперевершеної книги.

11а1б

2. Книжкова книгарня, Сан-Паулу, Бразилія. Магазин, який, здається, цілковито складається із книг. Вхідні двері є повноцінними книжковими полицями, як і стіни від підлоги до стелі. І посеред усього цього щастя – крісла-подушки і навіть ніша, в якій можна усамітнитися. Такий собі функціональний дизайн.

22аUnderground Floor

3. Дитяча республіка, Пекін, Китай. Створений для найбільшого японського видавництва дитячої літератури магазинчик здається справжнім раєм для найменших читачів. Ріки-веселки, нірки, гірки, космічні капсули – все як у книжках. Про що ще може мріяти дитина?

33а3б

4. Помпезний собор, Маастрихт, Голландія. Шалено красивий, величний магазин, що розташувався у будівлі Домініканського костелу XIII століття. Своєрідне книжкове святилище.

44а4б

5. Магазин на колесах, Португалія. Магазин у вантажівці – просто та ефектно. Метою засновників є просування португальської літератури англійською мовою. Вантажівка їздить країною, забезпечуючи туристів не лише книжками, а й листівками з олівцями. Так історії поширюються світом завдяки магазинчику Tell A Story. Немає кращого способу увічнити спогади про подорож, як купити книгу.

55а5в

6. Співаючий вітер, Арізона, США. Господар цього закладу Вініфред Банді продає тут книжки вже 40 років. Насправді це ферма, яка знаходиться за чотири милі від найближчого міста і яку не так просто знайти. І тим більше у цього магазину немає сайту і сторінки в Facebook. У нього навіть немає графіку роботи. Просто приходьте і сподівайтеся, що вам відкриють.

66а

Find a terrific collection of books on the Southwest at Singing Wind Bookshop. City of Benson Singing Wind Bookshop in Benson. Credit: City of Benson.

7. Б/у та рідкісні книги у магазині Джона Кінга, Детройт, США. Похмурий, занедбаний будинок фабрики, на якій шили рукавички, виявляється великою книгарнею з двома десятками продавців, двома собаками і двома канарейками. У будівлі, придатній для зйомок фільму жахів, можна знайти якесь раритетне перше видання. І нехай скрипуча підлога вас не лякає.

77а7б2

У статті використано фото: flavorwire.com, theinspirationroom.com, tripadvisor.com, azcentral.com. liligo.co.uk, FTG Design, reddeverywhere.blogspot.com

14 thoughts on “Сім найбільш незвичайних книжкових магазинів

    Залишити відповідь