Саба Тахир. «Уголек в пепле», АСТ, 2015

Дебютний твір Саби Тахір, яка до 17 років жила в пустелі Мохаве, а нині в США, називають сумішшю “Голодних ігор” та “Гри престолів” з домішкою романтики в дусі Ромео та Джульєтти і пророкують славу Джоан Роулінг.

В Імперії опір карається смертю. Якщо ви не вірні Імператорові тілом, і душею, вашу сім’ю можуть стратити. У такому нещадному світі живе Лайя. Коли її старшого брата заарештовують за державну зраду, дівчина вирішує прикинутися рабинею, для того щоб шпигувати у Військовій академії Імперії. У такому нещадному світі живе Еліас. Він – один із кращих солдатів академії, але більше так жити не хоче. Ледве йому надходить думка про дезертирство, його відправляють на битву. Коли їх шляхи перетинаються, вони розуміють, що пов’язані однією долею і одним вибором, який змінить майбутнє всієї Імперії.

Історія про честь і сміливість, від якої неможливо відірватися, поки не перегорнеш останню сторінку.

Права на переклад книги продано 30 країнам, а компанія Paramount Pictures вже викупила права на екранізацію з оскароносним продюсером Марком Джонсоном (“Людина дощу”, “Хроніки Нарнії”). Англійською мовою книга вийшла в квітні 2015 року, а російською – на початку листопада.

Спочатку Тахір говорила, що книга не матиме продовження, проте пізніше стало відомо, що в 2016 році вийде наступна частина роману.

Прочитати фрагмент «Уголек в пепле» можна тут.

10 thoughts on “Саба Тахир. «Уголек в пепле», АСТ, 2015

    Залишити відповідь