Україна вперше взяла участь у міжнародному книжковому ярмарку Bok & Bibliotek

Фото: Оля Жук via Facebook

У шведському Гетеборзі з 24 по 27 вересня пройшов найбільший книжковий ярмарок Скандинавії і другий за значенням у Європі – Bok & Bibliotek.

З 1985 року щорічно до цього міста з’їжджаються автори з усього світу, щоб взяти участь у дискусіях, читаннях, зустрітися з читачами, себе показати й на інших подивитися. У 2015 році Україну вперше було представлено ​​на стенді Об’єднання інститутів культури країн Європейського союзу (EUNIC). Книжки українських авторів і про Україну було презентовано широкій аудиторії.

Зокрема, було організовано дискусію з Петером Юнсоном – автором книжки «Україна в історії», в якій шведською мовою описано історію країни від Київської Русі до Революції Гідності. Крім того, ярмарок відвідали творці дитячої книжки «Війна що змінила Рондо» Романа Романишин і Андрій Лесів. Спільно з румунською колегою Сінціаною Попеску вони розповіли, як ознайомлювати дітей з серйозними темами. Крім презентації своєї книжки, яка вийшла у «Видавництві Старого Лева», Романишин і Лесів просвітили іноземців на тему українського книговидання.

Особливістю виставки є тематичний поділ локацій. Окрім книжок, презентують також журнали, обладнання для бібліотек і нові тенденції у книговидавничій галузі.

Організатори оцінюють щорічну кількість відвідувачів у 100 тисяч чоловік.

Цього року в рамках Bok & Bibliotek пройшло більше 800 заходів.

27 thoughts on “Україна вперше взяла участь у міжнародному книжковому ярмарку Bok & Bibliotek

    Залишити відповідь