Рей Бредбері. “Маски”, Ексмо, 2015

Унікальне видання незакінченого роману «Маски» з кількох оповідань великого Рея Бредбері, написаних у 1947-1954 роках. Події в романі розгортаються не у надприродному або науково-фантастичному середовищі, а у вимірі міжособистісних стосунків, де самотня людина ліпить собі хибне обличчя, гостро реагує на байдужість навколишнього світу.

«Я сподіваюся висвітити гострим променем прожектора нашу цивілізацію: де вона знаходиться і куди йде? Я сподіваюся анатомувати дурість, гординю і вульгарність людини, щоб зробити її освіченішою, а отже, кращою».

Знайдені вісімдесят сторінок з цього неопублікованого роману дослідники творчості Рея Бредбері Донн Олбрайт і Джонатан Еллер виклали у логічній послідовності. Перші сторінки видання оповідають стислу версію незакінченого роману. Решта є уривками задумів, які Рей Бредбері обігрував. Перед нами двадцятип’ятирічний Бредбері. Це той час, коли він зустрів свою майбутню дружину Маргарет Мак-Клюр і налагодив листування з Доном Конгдоном, молодим редактором. Після весілля Бредбері і Меггі Конгдон став агентом Бредбері. І ті, й інші стосунки тривали все життя.

Кому читати: всім небайдужим

Купити в Yakaboo.ua

21 thoughts on “Рей Бредбері. “Маски”, Ексмо, 2015

    Залишити відповідь