Перші книжки для вашого маляти

Фото: buzzfeed.com

Чим раніше познайомити дитину з книгою, тим більша ймовірність, що ваш малюк скоро почне дивувати вас бурхливою фантазією і вражаючим словниковим запасом. Займається дитина з батьками чи розглядає картинки самостійно – в її голівці відбувається активна діяльність.

Обираючи перші книжки, зверніть увагу на кілька важливих моментів: відповідність тематики віку, кольорова гама ілюстрацій, надійність матеріалу і, звичайно ж, безпечність і відповідність гігієнічним вимогам. Ось кілька видань, які стануть добрим початком для формування домашньої дитячої бібліотеки.

Мій дім і речі в нім, ВСЛ

d1

Ця картонка — справжній скарб для малюків, які щойно починають вивчати світ довкола, та їхніх батьків. Бо з чого найкраще розпочинати спілкування з дитиною, як не з книжки? І з чого маляті найперше розпочинати пізнання світу, як не з рідного дому, де повно таких різних і таких потрібних речей? Сторінка за сторінкою перед зачудованими оченятами поставатимуть різні кімнати і те, що є в них — і ліжечко, і капці, і горнятко, і кран, і улюблені іграшки. Роздивлятися на картинці, водити пальчиком, відшукувати потрібне, вимовляти або навіть виспівувати назви, копіюючи тата чи маму — книжка «Мій дім і речі в нім» пропонує безліч можливостей для навчання, розвитку і спільних родинних приємностей.

Вовк і семеро козенят, А-ба-ба-га-ла-ма-га

d2

Улюблена дитяча казка у бездоганному «абабагаламазькому» викладі. Завдяки якісному картону ця книжка зможе витримати найрізноманітніші способи читання найменших читачів.

Проілюструвала книжку одна з найпопулярніших дитячих українських художниць Вікторія Ковальчук.

 

 

 

Падав сніг на поріг, А-ба-ба-га-ла-ма-га

d5

Найвідоміші дитячі вірші улюбленого поета української малечі, проілюстровані популярним українським книжковим графіком Костем Лавром.

 

 

 

 

 

Дуже голодна гусениця, Читаріум

d3

В Еріка Карла, відомого американського дитячого художника та письменника, багато пречудових книжок, але найвідоміша з усіх — «Дуже голодна гусениця». У чому секрет успіху цієї книги? У яскравих, але дуже простих ілюстраціях автора, які може зрозуміти кожна двурічна дитина? У магічному перевтіленні гусениці у прекрасного метелика? У чарівній грі дитини у дні тижня? Відповідь не відома. Відомо тільки те, що наші діти з двох років і деколи й сьогодні із задоволенням пірнають у казковий світ, створений для них Еріком Карлом.

Перша книга розумної дитини, Розумна дитина

d4

Загорніть книгу вагою майже в кілограм і висотою майже півметра в ошатний подарунковий папір – який подарунок вийде? Неймовірний, величезний, вражаючий! І до того ж корисний: у диво-книзі є український та англійський алфавіт, основні кольори і форми, порівняння (маленький-великий), овочі-фрукти, тварини, веселий рахунок… Чудові ілюстрації Арсена Джанікяна допомагають маленьким розумникам зробити свої перші кроки на шляху до знань.

 

 

 

26 thoughts on “Перші книжки для вашого маляти

    Залишити відповідь