Дві книжки українських видавництв увійшли до щорічного каталогу найкращих дитячих видань світу

До каталогу найкращих видань світу для дітей The White Ravens 2015 увійшли дві українські книжки. Це «Війна, що змінила Рондо» Видавництва Старого Лева в оформленні творчої майстерні Аґрафка і «Мій маленький Київ» видавництва Laurus в художньому оформленні Олени Старанчук та Олега Грищенка.

Загалом до каталогу потрапило 200 книжок із 55 країн. Відбором книжок для списку займається мюнхенська Міжнародна молодіжна бібліотека, яка оцінює літературний стиль, дизайн, тематику і новаторські художні рішення. Каталог складають щорічно з 1996 року.

«Війна, что змінила Рондо» – це книжка про жорстокість війни та її наслідки, яку було оформлено у чарівну історію, в якій спільно збудована машина світла, а також співи всупереч усьому допомагають вистояти. З її допомогою батьки можуть пояснити дітям, що відбувається у світі, і показати, що в будь-якій ситуації є місце для надії й оптимізму.

«Мій маленький Київ» – це путівник столицею України для дітей, в якому можна писати і малювати. З його допомогою маленький мандрівник здійснить прогулянку від Золотих воріт по вулицях Ярославів Вал та Рейтарська, відвідає Софійський собор, пограє на Пейзажній алеї і зайде в найцікавіші музеї на Андріївському узвозі.

Презентація The White Ravens 2015 відбудеться на Франкфуртському ярмарку 15 жовтня. Всі книжки будуть представлені на Болонському ярмарку дитячої книги навесні 2016 року.

Каталог The White Ravens 2015 вже доступний онлайн

http://www.ijb.de/spezialbibliothek/white-ravens-2015.html

У 2014 році до переліку найкращих потрапили книжки «Хто зробить сніг» («Видавництво Старого Лева»), «З життя хитрих слів» (Laurus) і «Лісова пісня» («Основи»).

17 thoughts on “Дві книжки українських видавництв увійшли до щорічного каталогу найкращих дитячих видань світу

    Залишити відповідь