Премію Астрід Ліндгрен 2016 отримала англійська письменниця Мег Розофф

Фото: writerunboxed.com

Автор підліткового бестселера How I Live Now (“Як я тепер живу”) англійська письменниця Мег Розофф стала лауреатом Премії Астрід Ліндгрен 2016 року, яка щорічно вручається дитячим письменникам та ілюстраторам.

Розофф була обрана серед 200 кандидатів з усього світу. Премія, грошовий приз якої становить 430 тисяч фунтів стерлінгів, вручається не за конкретну книжку, а за творчість в цілому. Журі відзначило, що її підліткові романи “звертаються до емоцій, так само як до розуму”, “у своїй блискучій прозі вона пише про пошуки сенсу та ідентичності в своєрідному і химерному світі”, “її сміливі й гумористичні історії унікальні в своєму роді, жоден читач не залишається байдужим”.

“Як і Астрід Ліндгрен, Розофф дуже співчуває молодим людям і повністю приймає їх. Дорослий світ, якщо і з’являється в її книжках, то завжди залишається на периферії. Мова її творів густа й соковита, що б вона не описувала – пейзажі, наряди чи продуктовий склад. Гумор надає її романам темних фарб, тим самим перетворюючи їх на стилістичні шедеври “, – повідомляє комітет премії.

Мег Розофф народилася у США, проте в 1989 році переїхала до Лондона, де і живе досі. Вона є автором семи підліткових романів, книжки-картинки для малюків, а також одного дорослого роману. Письменниця є володаркою таких літературних нагород, як Guardian Award, Michael L. Printz Award, Branford Boase Award, Медаль Карнегі.

Офіційне нагородження відбудеться 30 травня в Стокгольмі.

22 thoughts on “Премію Астрід Ліндгрен 2016 отримала англійська письменниця Мег Розофф

    Залишити відповідь