Новинки і бестселери. Що почитати на довгих вихідних

Довгі вихідні, шкільні канікули, морозні й засніжені вулиці, святковий настрій і відчуття легкості від відчуття початку нового життя – чим не привід провести кілька годин із гарною книгою і набратися нових вражень. Нижче – кілька варіантів щойно виданого на ваш вибір.

1

“Стоунер”

Лауреат Національної книжкової премії США Джон Вільямс написав всього чотири романи, і один з них – знаменитий “Стоунер”, книга з незвичайною і щасливою долею. Через 50 років після першого видання книга раптово стала знаменитою, знайшовши друге життя. Перевидання викликало колосальний резонанс і масу хвалебних відгуків. Знаменита на весь світ письменниця Анна Гавальда взялася за французький переклад, і роман з написом на обкладинці “Прочитала, полюбила і перевела Анна Гавальда” підкорив Францію. Незабаром були здіснені переклади на інші мови, і до автора прийшла посмертна слава. Американський актор Том Хенкс заявив, що це “одна з найбільш вражаючих речей, які йому доводилося читати в житті”.

Селянський хлопець Вільям Стоунер несподівано для себе захопився текстами Шекспіра. Відмовившись повертатися після коледжу на батьківську ферму, він залишається в університеті продовжувати навчання, а потім і викладати. Всі його рішення, вчинки, стосунки з родиною, з коханою жінкою, і врешті-решт всю його долю визначає пристрасна любов до літератури.

2

“Слабость Виктории Бергман”

Психологічний трилер обсягом 1200 сторінок – літературний дебют двох шведів, Йеркера Ерікссона і Хокана Аксландера Сундквіста, які пишуть під псевдонімом Ерік Аксл Сунді. Ця скандинавська трилогія вразила читачів і критиків. Європейська преса дійшла думки, що приголомшливий успіх Сунда можна порівняти хіба що з успіхом великого Стіга Ларссона.

Комісар стокгольмської поліції Жанетт Чільберг розслідує серію дивних, витончено жорстоких вбивств. Психотерапевт Софія Цеттерлунд допомагає пацієнтам, що страждають на диссоціативний розлад особистості через дитячі травм. Обидві жінки б’ються над незбагненними загадками, всі ключі до яких зосереджені в руках таємничої Вікторії Бергман. Зустріч Жанетт та Софії виявляється доленосною і виводить обох на слизький, підступний, смертельно небезпечний шлях до правди.

3

“Говорящий сверток”

Перевидання захоплюючої казкової історії від знаменитого письменника-анімаліста Джеральда Даррелла. На його рахунку тридцять п’ять документальних картин і більше тридцяти книг, але «Говорящий сверток» стоїть осібно у творчості письменника. У кращих традиціях британської казкової повісті, до якої належать “Пітер Пен”, “Мері Поппінс” і “Гобіт”, цей дивовижний витвір захоплює читачів у далеку країну Міфландію, де відважним героям належить битися з підступними василісками і врятувати друзів, що потрапили в біду. А ще тут є місячні тельці та єдинороги, горностаї і грифони, перевертні та вогнівки. Текст супроводжується незмінними ілюстраціями Михайла Беломлинського. Прекрасний варіант для сімейного читання.

4

“Виховання”

Історія маленької дівчинки, яку тимчасово відправляють жити в сім’ю ірландських фермерів. Дівчинка не знає, коли зможе повернутися додому, але тим часом серед цих незнайомих людей вона знаходить теплоту й турботу, якої в неї ніколи не було. Під їхнім доглядом дитина відчуває себе неймовірно щасливою, аж поки не відкривається неочікувана таємниця…

Сім коротких частин подають незабутній погляд на світ дитячими очима. Це емоційно напружена історія, що відбувається в незвичному світі повному невинності. Особливого акценту оповіданню надають справді сильні діалоги, якими славиться Клер Кіґан.

5

“Звездные войны. Абсолютно все, что нужно знать”

Дійсно все, що потрібно знати про цю культову сагу. У кого з джедаїв було два серця? Хто з жителів Татуїна носить свій мозок в окремій ємності? Який монстр перетравлює здобич 1000 років? Як розпізнати, що з тобою перебуває Сила? Як сказати “привіт” по-евокскі й по-хаттські? Що замовляти в ресторані на Корусанті і які пам’ятки подивитися в Хмарному Місті? Навіть якщо ви любите “Зоряні війни” так само, як ми, і знаєте все про зорельоти, мотоспідери і дроїд-астромеханіків, цій книзі є чим вас здивувати! А потім ви, у свою чергу, здивуєте друзів своїми знаннями.

9 thoughts on “Новинки і бестселери. Що почитати на довгих вихідних

    Залишити відповідь