Ісламська держава. Армія терору: хто? що? як? навіщо?

Російською мовою вийшов бестселер The New York Times про один з найбільш зловісних і загадкових феноменів сучасності, що став головною проблемою світової безпеки – “Исламское государство. Армия террора” Майкла Вайса та Хасана Хасана.

Після того як у червні 2014 Ісламська держава захопила іракське місто Мосул і оголосила про створення всесвітнього халіфату, політики, політологи та журналісти різних країн задалися питаннями: звідки взялося це угруповання і якими є насправді його цілі? Дотепер мало хто може дати на них чіткі відповіді.

Угруповання контролює територію, порівняну за площею з Великобританією, проводить показові страти, руйнує історичні пам’ятники і загрожує сильним світу цього. Сучасна цивілізація стоїть перед обличчям нової глобальної загрози.

Книга журналістів Майкла Вайса і Хасана Хасана написана на основі особистого досвіду і десятків інтерв’ю з колишніми військовими і представниками розвідслужб США, західними дипломатами, сирійськими та іракськими правозахисниками, бойовиками ІГ, агентами-нелегалами, а також звичайними жителями регіону. Автори докладно пояснюють, що таке радикальний іслам, які цілі переслідує Ісламська держава і чим це загрожує світу.

Чому цю книгу варто прочитати

• Перше серйозне дослідження терористичної організації Ісламська держава російською мовою.

• Гостра і актуальна тема, яка хвилює сьогодні весь світ. Чому тисячі молодих людей з арабських і європейських країн раптом полишають нормальне життя, щоб скласти голову за міфічний “халіфат”? Чому вбивають діти? Звідки така кровожерливість і ненависть? Чи можна зупинити безумство?

• Унікальний аналіз того, звідки взялася ІДІЛ – багатотисячна армія фанатиків із середньовічними уявленнями про світ і надсучасною зброєю.

• Читачі дізнаються, яким чином ці люди використовують для пропаганди соціальні мережі, домагаються підтримки місцевих жителів та іноземних покровителів і отримують незаконні доходи.

 

9 thoughts on “Ісламська держава. Армія терору: хто? що? як? навіщо?

    Залишити відповідь