Знайдено нове оповідання Беатріс Поттер 100-річної давнини про кішку, що мала подвійне життя

У вересні видавництво Penguin Random House видасть раніше невідоме оповідання англійської дитячої письменниці Беатріс Поттер – “Кішка в чоботях” (The Tale of Kitty-in-Boots). Проілюстрував книгу Квентін Блейк, відомий своїми малюнками до книг Роальда Дала.

Твір було виявлено випадково видавцем Джо Генкс, яка побачила згадку про нього в біографії Поттер 1970 року, що з того часу не не перевидавалася. До рукопису додавалася лише одна ілюстрація, виконана автором.

Вперше Поттер надіслала рукопис видавцеві в 1914 році, супроводивши приміткою: “Це історія про зразкову чорну кицю, яка веде подвійне життя”.

Генкс знайшла рукопис в архіві лондонського Музею Вікторії та Альберта, оповідання було написане на аркушах звичайного шкільного зошита. У листах до видавця, які також були виявлені в архіві, Беатріс Поттер писала, що закінчити оповідання їй завадили війна, шлюб і хвороба, що за тим послідувала.

“Це дійсно найкращий твір Беатріс Поттер. Подвійна натура, яскраві лиходії, улюблені герої з інших її казок, а найголовніше і найчудовіше – в ньому з’являється пустотливий Кролик Пітер, хоч і не такий молодий і спритний”, – говорить Джо Генкс.

За матеріалами ВВС

10 thoughts on “Знайдено нове оповідання Беатріс Поттер 100-річної давнини про кішку, що мала подвійне життя

    Залишити відповідь