Екранізація бестселеру «Світло між двох океанів» виходить у прокат

Від сьогодні, 22 вересня, в українських кінотеатрах розпочинається показ стрічки за романом австралійської письменниці М. Л. Стедман “Світло між двох океанів” (The Light Between Oceans) Головні ролі виконали Майкл Фассбендер і Алісія Вікандер.

Режисер картини – Дерек Сіанфранс, автор кінострічок «Валентинка» (Blue Valentine) і «Місце під соснами». Над екранізацієї працювала  студія Стівена Спілберга.

Торік роман «Світло між двох океанів» вийшов в українському перекладі у видавництві КСД. Дія розгортається на невеликому острові біля Австралії після Першої світової війни. У центрі сюжету — доглядач маяка і його дружина, які стикаються зі складною моральною дилемою, коли до берега прибиває човен з немовлям і мертвим чоловіком. Подружжя беруть дитину на виховання, але незабаром їм доведеться зіткнутися з наслідками такого рішення.

Читати: Книги, які варто прочитати, перш ніж вони будуть екранізовані

М. Л. Стедман народилася і виросла в Західній Австралії, зараз живе в Лондоні. «Світло між двох океанів» – її перший роман, який став міжнародним бестселером і входив в список бестселерів New York Times понад рік. Ця книга також була переведена на більш сорока мов. Відзначена нагородами в номінації «Краща проза», «Кращий дебют» і «Книга року» від The Australian Book Industry Awards, а також премією від The Australian Indie Awards у номінаціях «Кращий дебютний роман» і «Книга року».

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

9 thoughts on “Екранізація бестселеру «Світло між двох океанів» виходить у прокат

    Залишити відповідь