Джоан Роулінг написала ще три книжки про героїв Поттеріани

6 вересня три нові історії про Гаррі Поттера з’явились на сайті Pottermore. Усі три книжки існують лише в електронному варіанті. Розповідають про історії героїв Поттеріани, але не самого Гаррі Поттера.

Нові три історії розповідають про викладачів Гоґвартсу, міністерство Магії та в’язницю Азкабан, про привидів, сходи та чарівного капелюха.  Кожна розміром 10 тисяч слів. Коштує на сайті 2,99 фунти.

Перша історія “Сила, політика та набридливі полтергейсти” (Power, Politics And Pesky Poltergeists) розповідає про “безжалісне коріння” професорки Долорес Амбридж та стосунки між професором Горацієм Слизнортом та лордом Волдемортом, коли той ще був студентом Гогвартсу. Також в книжці є декілька історій про в’язницю Азкабан.

У другій історії “Героїзм, важкі випробування та небезпечні хобі” (Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies)  йде мова про Мінерву Макґонеґел та Ремуса Люпина, а в третій частині “Гогвартс: неповний та недостовірний путівник” ( Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide) розкриваються таємниці школи магії.

У 2007 році після виходу сьомої частини серії “Гаррі Поттер і Смертельні реліквії” Джоан Роулінг переконувала, що це остання книжка про цього героя. У 2010 та 2011 щоправда вийшла екранізація із двох частин. Ніхто на продовження книжкової серії не очікував.

Проте з того часу з’явились: сайт присвячений історіям та світу Pottermore, окрема збірка байок “Казки Барда Бідла”, кінотрилогія присвячена світу Гаррі Поттера, перша частина якої вийде у листопаді під назвою “Фантастичні звірі і де їх шукати” та нова п’єса “Гаррі Поттер і прокляте дитя”, яку щоправда написала не Роулінг, а Джек Торн та Джон Тіффані. Її презентували у липні цього року. Одноіменна книжка вийшла відразу після прем’єри, а український переклад очікують на початку жовтня.

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

15 thoughts on “Джоан Роулінг написала ще три книжки про героїв Поттеріани

    Залишити відповідь