Гарики Ігоря Губермана вперше надрукували в Україні

Фото: stihi.ru

Нова книга Ігоря Губермана “Відкритий текст”, що вийшла у видавництві “Віват”, стала першою і єдиною книгою всесвітньо відомого поета, виданою в Україні.

До книги увійшли 2000 чотиривіршів, серед яких 400 зовсім нових. Гарики – авторські саркастичні афоризми, що завоювали велику популярність і стали класикою як окремий поетичний жанр. Випуск книги приурочений до приїзду поета – з 27 по 31 жовтня пройдуть творчі вечори Ігоря Губермана в Києві, Харкові, Одесі та Дніпропетровську.

Фото: vivat-book.com.ua
Фото: vivat-book.com.ua

“Чому саме Губерман став – зараз це вже очевидно – знаком епохи? Справа в тому, що він володіє унікальним талантом в кількох словах створити модель ситуації, сформулювати її з убивчою точністю і сарказмом “, – написала російська письменниця Діна Рубіна у передмові до книги.

***

Еще вчера сей мелкий клоп

был насекомым, кровь сосущим,

а ныне – видный филантроп

и помогает неимущим.

 

***

Бес маячит рядом тенью тощей,

если видит умного мужчину:

умного мужчину много проще

даром соблазнить на бесовщину.

Фото: vivat-book.com.ua
Фото: vivat-book.com.ua

Ігор Губерман – письменник і поет, народився в 1936 році в Харкові. У 60-х роках був поетом-дисидентом. У 1979 був засуджений на п’ять років за сфальсифікованою кримінальною справою. В ув’язненні вів щоденник, що став основою його книги «Прогулянки навколо барака». У 1987 емігрував з СРСР, зараз живе в Ізраїлі.

21 thoughts on “Гарики Ігоря Губермана вперше надрукували в Україні

    Залишити відповідь