Книжка може бути стильною!

Не випадково кажуть, що талановиті люди мають талант до всього. Дизайнер Оксана Караванська доклала руку до створення стильної книжки для дівчат, а по-панянськи допомогла їй у цьому ілюстратор Анастасія Стефурак.

Книжка для любительок добре вдягатися і справляти незабутнє враження перевершила будь-який глянцевий журнал. Дівчатка-моделі, бантики, капелюшки – все таке підлітково-максималістичне і по-дівчачому пастельне. І без будь-якої реклами! Сторінки риплять, кожна наступна краща і стильніша за попередню. А текст виписаний так майстерно, що не відпускає ні на мить і швидко читається – то, мабуть, очам легше по глянцю бігти!

Оформлення видання нагадало мені славнозвісну «Ґвару» – фотографії облич на намальованих моделях, кольори, розташування та композиції дуже близькі, але, можливо, то тільки здалося.

“Стильна книжка для панянки” від “Видавництва Старого Лева” – яскрава альтернатива засірілим і масовим дівчачим енциклопедіям. Це спеціалізований посібник для дівчат 11-14 років, того віку, коли особистість підлітка, що розвивається, випростується назовні – в одяг, зачіску, перший макіяж і аксесуари. Коли щось хочеться нарешті спробувати на собі – мамину косметику чи вузенькі джинси, як у старших дівчат. Але так, щоб з першого разу все вийшло, і щоб нікого не питати, як правильно!

Саме для цього авторка виклала ази “справляння першого враження з першого шансу” всім бажаючим дівчатам. Розуміючи, що враження можуть бути різними, дизайнерка наголошує, що треба вміти користуватися “хитрощами”- знати, що вдягнути до подруги на день народження, а що на домашнє свято з дорослими.

У книзі немає строгих настанов про те, що можна, а що категорично ні. Ну… хіба що про джинси та театр :-). Авторка дуже вміло демонструє найневдаліші ситуації в дівчачих справах своїми підлітковими історіями і по-дорослому, як подрузі, розказує про Коко Шанель, про бренди, шопінг, тренди, і пацьорки (пайєтки) на вишиванці.

До речі, щодо вишиванок – такої наглядної та доступно викладеної класифікації вишитих сорочок України я ще ніде не зустрічала, а надто в підліткових книгах. Тут тобі і буковинська, і гуцульська, і з квітковими орнаментами, і в діагональну смужку – все лише ключове та зрозуміло відмежоване за стилями.

На сторінках цієї книжечки дівча не відчує мамської суворості, а зручно вмостившись, можливо, навіть за декілька годин, прочитає її, посміхаючись від чудернацько-несподіваних моментів з історії моди та доброзичливого, дівчачого подання порад від Оксани Караванської. Потім покладе ту рожеву дівчачу книжку на особливе місце на поличці і буде час від часу знов розгортати, щоб нагадати собі основні секрети панянок – про підходящі кольори і ключові стилі одягу, про ремінці та підбори, і навіть про шпильки і фенічки для побачення з хлопцем.

Часто кажуть: “і чому такого в моєму дитинстві не було”. Дійсно, чому? Поки я попередньо читала подарунок на весняне свято для племіннички, у думках промайоріли всі мої підліткові стилі, луки та намагання знайти себе. Я впізнала на цих сторінках свої починання в макіяжі, зачісках і одязі.

Дівчата, дилем стало менше! Тут знайдеться корисна порада для вас.  І хай навіть ви можете не любити читати в цьому віці, ця книга вас заполонить!

Ірина Варламова

Купити в Yakaboo.ua

Ірина Варламова
Десь два роки тому в моїх профайлах можна було побачити: юрисконсульт, депутат, помічник керівника... Усе так, певною мірою, і залишається, та зараз моя найголовніша роль - мама. А найбільшим хобі завжди було читання. То ж я заснувала спільноту про читання дітям "Читата: читає мама і тато". Зі своїми дописами можу трапитись вам ще на Барабуці та в блозі Видавництва Старого Лева, у рубриці "Книготерапія" в сумській студентській газеті "Academix". Допомагаю бібліотеці в рідному селі поповнювати фонд та триматися сучасності. Просто так. Мрію відкрити книгарню-кав’ярню з дитячою кімнатою. Мотиваційна література для батьків, дитліт; книги для бізнесу та саморозвитку, історичні романи завжди знайдуться на моїх поличках і сторінках блогу.

10 thoughts on “Книжка може бути стильною!

    Залишити відповідь