Добірка зимових книг дітлахам під ялинку

Цьогоріч зима прийшла без снігу, але відчуття свята таки потроху підбирається до наших домівок і сердець, а діти традиційно чекають своїх гостинців як під подушку, так і під ялинку. У когось вдома стоятиме жива ялинка із лісу, у когось – штучна, а ще в когось – інноваційна! До слова, саме таку легко можна спорудити із цілої купи зимових, святкових дитячих книжок, прикрасивши її ясними вогниками! Зимові й святкові книжки пропонуємо вашій увазі нині, на сторінках таких книжок живе зима і найсправжнісінький сніг, є подарунки, сніговики, Різдво, а також маленькі й великі дива, бо без них що у житті, що у казках, ніяк. 

Велика, зелена і красива, як ялинка! Ось так можна схарактеризувати цю прекрасну книжку, у якій ви знайдете найрізноманітніші історії від сучасних українських авторок та авторів. Тут і різдвяна фея, яка допомагає дитячим бажанням здійснюватися й залишає під подушкою крихітні записки зі словами, що зігрівають, і хурделик та хлопчик із зимовим прізвищем Хурделиця, і мудрий Чугайстр, у якого вдома рівно в ряд сидять кумедні домовики, і пошта Святого Миколая, і загадка сови з Діжонського собору, і навіть часожер! Разом із Художницею та маленькою Мишкою можна побачити, як на світ народжуються книжки, а за компанію із єнотиком Бо відправитися у повітряну подорож понад морем, на повітряній кулі! А вже наступної миті потрапити у гості до Лапландії із крокодилом Себеком, найсправжнісінським, зеленим і зубатим, й відвідати Йоулупукі, а у подарунок отримати величезний яєчний пудинг! А ще, а ще віднайти таємничу скриню із паролем… Ну але ж далі треба читати самому. Надзвичайні ілюстрації й казки теплі на дотик сподобаються усій родині. Якраз те, що треба до свят. Найсправжнісінька книжка із казками під ялинку!

Знаєте, як воно буває? Все дратує й злить. А надто коли ти гном на ім’я Буркотун! А надто, коли ти ні з того, ні з сього взяв та й загубив свої рукавички й шапочку. Яке вже тут святкування Різдва? Хочеться тупотіти ногами й махати кулачками, не до свята, одним словом. Бо хатні гноми вони такі, «маленькі, меткі й недобрі», а у будинок проникають через маленьке котяче віконце, бо ж і самі не більше за кота! Але знаєте, як воно буває? Буркотливі, часом, насправді бувають дуже добрими десь глибоко всередині, просто дуже заклопотаними. Так і наш гном. Спершу він заводить годинник, а тоді несподівано рятує джмелика, котрий застряг у липкій павутині, від лютої загибелі, потім дає прихисток кроленятам, які відправилися у сміливу мандрівку для того, аби віднайти Різдвяного гнома, без якого свята не буде. Чудова, добра казка від Ульфа Старка.

Ще одна чудовезна книжка під ялинку! Ціла товстезна збірка казок та різдвяних історій! Бажаєте дізнатися, як сніговики готувалися до справжнього конкурсу краси? Як Санта Клаус відпочиває після Різдва, а ельфи трудяться на іграшковій фабриці? Хотіли б дізнатися імена прудких оленів Санта Клауса? А почути повчальну історію про скупого Скруджа й побачити Дух Прийдешнього Різдва? А дізнатися, що знаходиться на схід від сонця й на захід від місяця? Що ж. Варто розгорнути цю книжку, і все навколо сповниться різдвяним духом, адже усі герої казок прагнуть, аби старе-добре Різдво стало для всіх мешканців планети справжньою доброю казкою!

Чи може велетенський ведмідь потоваришувати із маленькою мишкою? А чи може він її з легкістю удочерити? Коли як не напередодні Різдва читати нам добрі й зворушливі казки, саме такі, що здатні розтопити лід в наших серцях? Отже, маємо одного величезного, але дуже доброго ведмедя на ім’я Ернест, та одну маленьку мишку, що зветься Селестина, а також одного загубленого в лісі іграшкового пінгвіна Сімеона. Ви готові співпереживати разом із дитиною? Готові кинутися на пошуки улюбленої іграшки й втішити маленьку мишку? Тоді відправляйтеся сторінками цієї чудової ілюстрованої книжки, аби дізнатися все-все про маленький вогник добра, котрий живе в душі кожного, навіть найбільшого ведмедя.

«Ця історія, як і всі добрі історії, почалася колись давним-давно…». Здавалося б, саме так мала б розпочатися ця книжка. Але вона розпочинається не у минулому, а у майбутньому! Бо саме опинившись у майбутньому (не питайте, як!) Вільям дізнається про те, що ніхто ні сном, ні духом не відає, що таке Різдво! Отакої! В той час, коли всі люди у Вільяма вдома не тямляться від Різдва, тут, у майбутньому ні святкової ялинки, ні щедриків, радісних співів або ж подарунків! Нічогісінько! Треба щось із цим робити. То що, готові летіти на Північний полюс разом із Вільямом та Різдвозавром? Не чули про такого? Ще б пак! Він єдиний у своєму роді Різдвозавр, і мав би вже давно вимерти, але живісінький, кумедний, вміє літати і ричати, але ніскілечки не страшний, а навпаки, дуже дружелюбний! Чи вдасться Вільямові разом із Різдвозавром змінити хід подій так, аби Різдво у майбутньому настало? І хто така ця загадкова і втаємничена Зимова Відьма?

А що коли все, що залишається від мами, це фігурка голуба, вирізана зі слонової кості? З батьком стосунки віддалені й холодні, нове місто, нова школа, і зовсім немає друзів. А ще, несподівано, на цінну і дорогу серцю річ полюють одразу двоє дивних істот: золотоокий сажотрус та залізний птах? І чи здатна звичайна дівчинка віднайти у собі сили, аби перетворити скуте кригою Місто Тіней на Королівство Золотих Веж? Пірнайте у фентезійну повість просто із головою, і пам’ятайте, що у переддень свят (і особливо у переддень свят!) добро завжди перемагає зло, сили з’являють на великі звершення і справи, і дива трапляються. 

Санта Клаус живе далеко-далеко на ПІвнічному полюсі, й утаємничено приїздить до дітлахів усього світу із подарунками на своїх санях із оленями! Про це ми знаємо точно. Місіс Клаус живе у будинку разом із Санта Клаусом, й наповнює оселю теплом, затишком, а також допомагає дідусеві зі списками бажань від маленьких діточок, маркує місця на мапі, аби гостинці дісталися всім-всім. Про це ми також чули. Але як щодо маленьких мишенят? Хто роздає подаруночки для них? Невже Різдвяне Мишеня, яке мешкає у підвалі, ліворуч від комори величезного будинку Санти. Тож коли маленькі ельфи вправно пакують подаруночки для дітей, під столом принишкло сидить мишка, так щоб ніхто у цілому світі не знав і не бачив. Час від час зі столу падають маленькі дрібнички: печивця, іграшкові атомобільчики, шматочки подарункового паперу, золотисті стрічки. Усе це Різдвяне Мишеня збирає докупи й несе до нірки, аби… Ця чудова, добра книжка нагадує ще раз: десь зовсім поруч живе хтось, для кого теж варто підготувати подарунок. Може, найменший за розміром, але однаково дорогий та цінний.

Аж цілих п’ять смурфячих пригод чекатимуть на маленьких читачів у цій книжці! Бо Різдво на те й Різдво, воно всюдисуще! І якщо його святкують маленькі їжачки, мишенята, єдинороги, динозаври і люди, то Смурфи теж! А що ця братія маленьких синіх чоловічків заповзято вміє потрапляти у різні перипетії, то книжка обіцяє багато цікавого. Якось Смурфетка попросила Лісоруба принести з лісу ялиноньку для Смуфренятка… Одного разу Смурф впав у найсправжнісіньку зимову сплячку, й навіть потоваришував із мишкою-сонею… Якось зліплені смурфенятками сніговики оживають і рушають на Північ, аби не розтанути під час потепління, що насувається… Одного дня підступний Гаргамель перевдягається у Санта Клауса… То яким же буде Смурфоріздво? Весела й кольорова книжка коміксів забезпечить хорошим настроєм і великих, і малих читачів. 

А цікаво, яке воно Різдво із їжачками? А надто коли у них тепло й затишно, ялинонька стоїть, а на столі купа смакоти, як от солодка, пшенична каша з медом і горішками, родзинками й маком, пампушки з часником, і млинці з кленовим сиропом, запечена річкова рибка, й вареники з капустою, калиновий чай і пиріжки з чорничним варенням, печені яблука, узвар, а ще великий-превеликий різдвяний пиріг! Правда ж, смачно? Пані Їжачиха й пан Їжак, а також трійко їхніх діток Форко, Міла і Тосик несподівано чують стукіт у двері, і кого ж вони бачать на порозі? Щастика й Росинку! Хто це такі, куди вони прямували і як до їжачків потрапили можна дізнатися, прочитавши хорошу й добру історію від Надійки Гербіш. І якщо перегорнувши останню сторінку, ви відчуєте, що на душі стало легко й тепло, не дивуйтеся. То все ефект найсправжнісінької доброї казки!

Як давно ви шукали різдвяних котів? Не було такого? Саме час вмоститися вдома на канапі, вкритися затишним коциком, вмостити під бочок пухнастого котика й взяти до рук книжку-віммельбух «Чарівне Різдво». А там! Малюнків не злічити! Спершу можна завітати на різдвяний ярмарок і дізнатися, що ж поцупили мишенята! За тим податися до будинку діда Панаса, аби побачити, хто де бавиться, а хто ліпить снігову бабу! А тоді почимчикувати до дитячого садка й побачити, як дітвора готує Різдвяну виставу, а тоді роздивитися оселю Санта Клауса, завітати до зоопарку, аби побачити, як тварини святкують Різдво. Книжку найкраще гортати під мотиви святкової різдвяної музики, таким чином можна легко досягнути ефекту занурення у свято. Не зчуєтеся, як кружлятимете у святковому танці з котом у обнімку. Бо свято воно таке, несподіване і нестримно веселе!

Слава Світова
Письменниця, мотиваційна спікерка, тренерка зі словесної майстерності та творчості. Співзасновниця креативного жіночого простору Creative Women Space.

44 thoughts on “Добірка зимових книг дітлахам під ялинку

    Добавить комментарий