Знайомство з «Віхолою» починаємо зі знижок: всі хіти видавництва

Воно маленьке, але невпинно випускає у світ стосики нон-фікшену для дорослих. Воно київське, але западає в душу усім читачам, незалежно від місця народження. Єдине правило – готуватися до зосередженого читання. Воно українське до останньої літери, але потішить і закордонних книголюбів. Знайомтеся з молодим, але цілеспрямованим видавництвом – «Віхола» – та його книжковим топчиком.

P.S. до Всесвітнього дня книги видавництво дарує -20% на ваші покупки та річний запас книжок для найзапеклішого книголюба.

Коли я нарешті висплюся?

Ольга Маслова, Ніка Бєльська

Виспишся в університеті. Треба було в садочку спати. Діти виростуть, от і виспишся. Та ні, поспиш уже на пенсії. Знайомі фрази? Інколи, здається, що виспатися – це місія нездійсненна. Відставити паніку. Все можливо. Головне правильно налагодити процес. Сон і біологічний годинник, за яким ми живемо, — справді складні механізми, але їх можна налаштувати. 

Біологині Ольга Маслова та Ніка Бєльська допомагають розібратися з тим, що таке біологічний годинник і циркадні ритми, як вони працюють, що таке хронотипи, як налагодити режим сну в дорослих і дітей, як побороти джетлаг, що допомагає заснути та чи варто спати вдень. Завдяки практичним вправам з книжки ви оволодієте технологією засинання.

Чути українською

Ольга дубчак

 

Це справжній мовний нон-фікшн. Він припаде до душі не лише мовознавцям, а усім любителям солов’їної, адже книжка написана легко, цікаво та з гумором. А що так можна було? З нею страх перед вивченням мови 100% розвіється.

Ольга Дубчак не змушує зубрити правила чи розбиратися з мовними законами, як ваша шкільна вчителька. Вона пояснює, за якими правилами й закономірностями працює звукова система, у чому унікальність нашої абетки, а також подає 9 правил успішного вивчення української мови. А ви знали, що в нашій абетці голосних приблизно в п’ять разів менше, ніж приголосних? А про те, що бувають нескладотворчі звуки? Яка літера належить Шредінґеру? Читаймо та вивчаймо мову! Це легко.

Усе, що ви знаєте про Ірландію, — правда, але…

Максим Беспалов

 

Мандрівник і письменник Максим Беспалов покаже вам справжню Ірландію. Він вперше відвідав цю острівну державу у 2013 році та повертався туди ще з десяток разів. Навіть пандемія застала його в ірландському пабі. Автор завітав у 70 країн світу, але Смарагдовий острів полонив його розум і серце.

Разом з мандрівником ви побуваєте на обох боках острова, почуєте його трагічну історію, познайомитеся з цікавими жителями — від члена ІРА до хранителя ірландської мови, побуваєте в музеях і на скелях, прогуляєтеся маршрутами, яких немає в жодному путівнику, і, звичайно, вип’єте пива. 

Стіни в моїй голові. Жити з тривожністю і депресією

Володимир Станчишин

А ви відчуваєте хвилювання перед співбесідою чи першим побаченням? Ні? Будьте чесні із собою! Усі ми інколи переймаємося і в цьому немає нічого страшного. Психолог-психотерапевт Володимир Станчишин запевняє, що тривога супроводжує нас усе життя і вона неймовірно важлива для нашого існування. Щоб пояснити це широкому загалу, він написав цю книжку. Автор розповідає про тривожні розлади, депресію, соціальні фобії, різні психічні розлади та дає поради, як пережити ті чи інші життєві ситуації. Звісно, «Стіни в моїй голові» не вилікує вас, але допоможе зрозуміти, що з цими неприємними станами можливо жити та навіть бути щасливими.

Як хотіти й отримати все (але це неточно)

Тетяна Лукинюк, Людмила Колб

Чи можна досягти успіху відразу в кількох сферах життя? Чи обов’язково чимось жертвувати? Тетяна Лукинюк впевнена, що якщо потрібно чимось жертвувати, то, значить, щось іде не так. Їй вдалося побудувати успішну кар’єру керівниці Red Bull в Україні.

А ще вона викладає у Міжнародному інституті бізнесу, Академії Deloitte і на платформі LABA. Наша героїня виховує двох доньок. І навіть заснувала книжковий клуб. Як усе встигає? Як їй вдається поєднувати кар’єру, сім’ю, хобі та інші проєкти?

У неї є одне просте правило — балансу не існує, є лише персональний вибір на користь тих чи інших справ, які ви вважаєте сенсом свого життя просто зараз. Лукинюк не претендує на істину в останній інстанції, а лише ділиться власним досвідом.

Вино без правил. Як пити круте вино і не залежати від думки винних снобів

Анна Євгенія Янченко

Червоне, біле, рожеве, помаранчеве чи, можливо, сіре? Солодке чи сухе? Кріплене чи ігристе? Сомельє Анна Євгенія Янченко підібрала для винолюбів спеціальний продукт — «Вино без правил». За роки своєї роботи вона продегустувала 15 000 вин і точно знає, що до чого.  Без вагань вибере для вас вишукане вино за 1000 грн і досить добротне — за 150 грн.

У книжці авторка розповідає, як розрізняти аромати й смаки вина, як читати етикетку, як обирати келихи, що таке декантер і звідки взялися таніни, як створюють вино і для чого витримувати вино в дубових бочках. А ще вона руйнує міфи про порошкові вина, пояснює, чим відрізняється шампанське від просеко, та розкриває безліч секретів про вино. Тому готуйтеся стати експертом у винній справі!

Про жінок за 50. Психологія вікових змін

Наталія Підлісна

Оця цифра у назві книжки немов відвертає, бо мені ще рано думати про 50 років. Але ж час невблаганно біжить? Клац і мені вже 40, клац і мені 48, клац і 50. Вам не обов’язково має бути 50+, щоб прочитати цю книжку. Завдяки їй ви не лише підготуєтеся до неминучих змін, а й зможете зрозуміти жінок зі свого оточення — байдуже, дружину, маму, бабусю, колегу, начальницю чи просто сусідку.

Психологиня Наталя Підлісна пояснить особливості жіночих вікових змін і допоможе прийняти їх безболісно. Страхи та тривоги, образи і жалість, стреси і психологічне виснаження, пам’ять та увага, продуктивність, поводження з близькими та на роботі, нові ролі в сім’ї, пенсія і звільнення — ці та інші теми висвітлено в книжці. А ще авторка розповідає кейси з власної психологічної практики та реальні історії.

Авторка: Любов Ляшко