Життя в рожевому. 5 легких і 5 серйозних книжок під рожевими палітурками

Легкість, молодість, романтика - з таким настроєм у вас асоціюється рожева барва? Що ж, якщо ідеться про книжки, не поспішайте судити про них за обкладинкою. Іноді під рожевими палітурками ховаються не лише легкі й романтичні історії, але й серйозні рефлексії, травматичні історії чи важливі дослідження або ж поради. Погляньмо, що можна знайти у цих десяти книжках «у рожевому» та виконати чергове завдання весняного бінго!

 

Гра в пари

Ханна Оренстін

А почнемо з «найлегшої» — чарівний представник чік-літу, цей роман Ханни Оренстін розповість про життя і кохання молодої дівчини у великому місті. Літо, спека, Нью-Йорк, а вчорашня випускниця університету Саша Голдберг влаштовується на роботу в сучасну шлюбну агенцію, щоб допомагати заможним і успішним, але страшенно зайнятим чоловікам та жінкам шукати собі пару.

В неї в цьому сенсі все добре — є наречений з доволі високого кола, уже й до весілля недалечко. Але, зненацька, пара, яка мала б скластися у її клієнтки, стала ідеальною для неї. Як виплутатися з цього любовного трикутника і не втратити роботу? Беріть каву з льодом, вмощуйтеся зручніше і поринайте у Сашину пригоду.

Купи собі той довбаний букет

Тара Шустер

Назва цієї книжки стала улюбленою фразою молодих жінок, а втілена завдяки їй порада — елегантним способом нагадати собі про власну цінність і потребу тішити і любити саму себе.

Тара Шустер пише про те, як, виконуючи прості щоденні ритуали, зцілити давні емоційні рани і навчитися дбати про себе.

І робить це легко, цікаво, з гумором, прикладами з власного життя і блискітками. Чому важливо не економити на собі, знайти власне коло «саме тих» друзів і як заткнути внутрішню ворогиню, яка постійно тебе критикує — усе це і не тільки авторка пройшла на власному досвіді, і вона щиро і приязно поділиться із вами своїми інсайтами.

 

 

Свято, яке завжди з тобою

Ернест Гемінгвей

З легкої руки старого доброго Гема у Париж закохуються сотні людей, які ніколи там не бували, лише перегорнули останню сторінку книжки. Бо хіба не можна не любити свято, яке завжди з тобою? Іскристий феєрверк образів, локацій та історії зачаровує: колоритні парижани, чарівні паризькі кав’ярні, по-французьки вишукані напої і страви, затишні квартирки, гамірні кінні перегони, веселе товариство, розмови, творчість, сміх, азарт, любов.

Для самого Гемінгвея ця книжка стала мандрівкою крізь час у його молоді роки, в Париж 20-х — місто, яке так багато для нього значило. Завдяки йому і ми з вами можемо зануритися у цю неймовірну атмосферу.

Ажнабія на червоній машині

Марина Гримич

Захопливо, цікаво, колоритно — усе це можна сказати про роман Марини Гримич, який розповість вам, як воно — бути українською невісткою у Лівані. У центрі історії — два лівансько-українських подружжя, які опиняються перед несподіваною проблемою: Вірунчик, дружина одного з ліванців, зникає.

Тож друга ажнабія (себто іноземка)-українка Павлина, а також їхні ліванські чоловіки об’їжджають червоною машиною буквально всю країну, щоб знайти згубу.

Страшенно цікаво, куди ж зникла Вірунчик, але не менш захопливо спостерігати за їхньою мандрівкою, яка дарує море позитивних емоцій завдяки гумору, з яким пише авторка, і відкриває перед нами далеко екзотичну країну. Тож будьте обережні: обравши цю книжку, ви можете безнадійно закохатися у Ліван.

Блог чи життя

Софі де Вільнуазі

Цей підлітковий роман розповідає про те, чим нині «хворіють» чимало тінейжерів: прагнення здаватися у мережі крутішими, яскравішими, цікавішими, ніж у насправді.

Життя в маленькому провінційному містечку може бути таким нудним, що хоч-не-хоч, а перетворишся на королеву брехні, аби хоч трохи прикрасити його. Так стається з Леа — дівчиною, будні якої настільки сірі, що вона вирішила прикрасити їх, вигадавши для себе нову ідентичність — модну блогерку Шайну. От у тої життя схоже на казку — фешн-шоу, зйомки, дорогі бутіки, розкішні готелі!

Нестримна фантазія допомагає Леа вигадувати все нові й нові пости, «позичивши» для цього історії справжньої блогерки, а також уникати викриття. Однак все працює до пори до часу. Зрештою дівчині доведеться обирати між реальним життям і гламурною фальшивкою. 

 

Книжка для дорослих. Як старшати, але не старіти

Дарка Озерна

Щоб у 60 виглядати й почуватися на 40, треба подбати про це у свої 30. А що і як варто робити, на які речі звернути увагу, яким активностям час приділити, а від чого максимально відмовитися, розповідає Дарка Озерна — доступно, з гумором і цитатами Леся Подерв’янського та популярних мемчиків. Про здоровий спосіб життя, який закладе підґрунтя здорової старості, ще ніколи не говорили так весело. Звісно, ви тут знайдете і поради в стилі Капітанки Очевидність про «менше їсти (шкідливого) і більше рухатися», але також і силу-силенну практичних порад на кшталт «як готувати гречку, щоб зберегти всі корисні складники» і чеклістів «що й коли обстежувати, щоб не прогавити симптомів важкої хвороби». 

Ніби мене нема(є)

Славенка Дракуліч

А тепер — жарти в сторону. Бо під цією ніжною палітуркою ховається драматична, важка і страшна історія. Історія про масові випадки насилля над жінками під час війни у Боснії. І ще більше вона приголомшує, коли усвідомлюєш, що в ній немає абсолютної вигадки. Бо розповідь про молоду вродливу боснійку, чиє звичне життя закінчилося після того, як у її двері постукав сербський солдат, і про народжене в далекій країні немовля без імені, плід насильства і гвалту, написана на основі реальних історій і болючих спогадів.

Славенка Дракуліч спілкувалася з багатьма жінками, які стали жертвами жорсткого поводження під час війни в Боснії, і озвучила їхні біль, страждання і травми у цій книзі.  

Анатомія письменниці. Як творити живі тексти

Таїс Золотковська, Галина Ткачук, Надійка Гербіш та інші

Де знайти ідеї і теми, як організувати час і простір для творчості, що допоможе подолати прокрастинацію і ще багато важливих питань, якими задаються письменниці-початківці, ви знайдете в цій книзі. Важливо, що вона, по-перше, орієнтована саме на письменниць, а, по-друге, написана на основі безцінного досвіду українських авторок, які хоч і мешкають в різних країнах, але пишуть українською тут-і-зараз, видають книжки і проводять майстер-класи й освітні курси з письменництва.

А отже, знають, як виростити у собі письменницю, і можуть допомогти у цьому іншим.

Цікавий бонус цього видання — вперше опубліковані секрети письменницької майстерності та підходу до роботи над текстами від авторок минулого: Наталії Кобринської, Уляни Кравченко, Олени Пчілки, Ольги Кобилянської, Лесі Українки, Євгенії Ярошинської.

Вино без правил. Як пити круте вино і не залежати від думки винних снобів

Анна Янченко

Вино, яке так радять друзі-знавці вина, вам на смак «ну таке», а те, що смакує, не належить до винної еліти світу. Знайомо? Що ж, не варто себе змушувати, краще прочитати цей гайд світом вина від Анни Янченко. Він допоможе вам зорієнтуватися серед різноманіття білих, червоних і, звісно, рожевих вин та навчитися за допомогою дегустацій, описів і напису на етикетці обирати ідеальну пляшечку саме того напою, який вам точно сподобається.

Феномен культури Кардаш’ян. Як знаменитості змінили життя у ХХІ столітті

Елліс Кешмор

Після Кардаш’янів світ не буде колишнім. Реаліті-шоу, що зробило знаменитою на увесь світ їхню родину, мало й зворотний вплив, змінивши роль і значення селебріті у суспільних процесах. Як публічні люди своїм життям оприявнюють певні соціальні проблеми і долучаються (або ні) до їх розв’язання, яким чином вони впливають на комунікацію, культуру споживання,  — про все це і не тільки, з пікантними подробицями з життя «зірок», читайте у дослідженні Елліс Кешмор.

Авторка: Віталіна Макарик