Занурюємось у літо з десятком книжкових новинок

Поки червень ще не вирішив, чи він справді літо, влаштовуємо затишне читання з новинками. Маємо чудовий привід, адже друком вийшли свіжа книжка Фредріка Бакмана, легендарний комікс Алана Мура, захоплива історична драма «Ще одна з роду Болейн» та містична «Квітнева відьма».

Шляхи життя

Фредрік Бакман

Час познайомитись з короткою прозою Фредріка Бакмана. У цьому невеличкому томику розмістились два оповідання «І щоранку дорога додому стає все довшою й довшою» та «Справи твого життя».

Одне розповідає, що втрата пам’яті не означає забути про глибокий зв’язок. Інше ж про те, як нова людина може змінити весь світ та змусити переоцінити все, що сталось до того, і зрештою підвести до правильного рішення.

Проза Бакмана зворушлива та пронизлива, хоча її сюжети наче списані з нас чи наших знайомих. Це життєві історії, які показують, що насправді варто цінувати понад усе. 

Гнучкі бренди. Ловіть клієнтів, стимулюйте зростання та вирізняйтеся на ринку

Луїс Педроса

 

Маркетинг починає і перемагає. Адже мережа вже давно стерла кордони для бізнесу. Ринок стає все більш конкуретним і при цьому хаотичнішим, тож, щоб заявити про себе, доводиться вдаватись до активних і часто несподіваних рішень. Яких саме?

Луїс Педроса працював з такими компаніями як General Mills, Nestle та Kerry практично на всіх світових ринках.

У«Гнучких брендах» автор розповість, як працювати, орієнтуючись на постійні зміни, як позиціонувати бренд для різних потенційних споживачів. Також він детально розгляне створення стратегії бренду та те, як максимально ефективно її використати.  

 

Ще одна з роду Болейн

 Філіппа Ґреґорі

Відома екранізація цієї книжки зі Скарлетт Йоганссон та Наталі Портман у головних ролях, тепер маємо можливість звірити її з першоджерелом. Марія не прагнула цього, та родина хотіла, щоб вона стала коханкою короля, щоб народила йому сина, нехай і незаконного. Та на цьому не зупинилось, адже Анна теж прагне стати ближчою до корони. Вона не хоче бути просто Болейн. Вона прагне дати Генріху VIII спадкоємця.

Придворні інтриги та жорстока ворожнеча двох сестер. Звісно, дізнатись, чиє опинилось зверху, дуже легко, але захопливий роман Філліпи Ґреґорі не відпустить вас гуглити.

Під вулканом 

 Малкольм Лаурі

Як воно жити під вулканом? З відчуттям постійної загрози, настільки постійним, що вже не звертаєш уваги. А він знає. І розповість історію, яка, як ми вперто переконуємо себе, ніколи не станеться з нами, адже ми не опустимо рук і не скотимось до такого жалюгідного животіння, де пляшка — єдине бажання щодня. Що зробило цього п’яничку таким? Особиста драма? Чи криза ідентичності? Можливо, йому було некомфортно в суспільстві, тож він з нього вийшов?

Довкола вирує барвами екзотична Мексика, а Малькольм Лаурі неспішно розповідає трагедію однієї людини. Що ж, нехай з нами таки ніколи не станеться, але цікавий читацький досвід не варто пропускати.

Рефлекс медузи

Роксолана Сьома

 

Життя — це постійна боротьба, тож треба бути сильним. Мусиш бути сильним. Тільки такий може перемогти. Та, що як тебе не так виховували, якщо тебе виховували зовсім не так.

В атмосфері гіперопіки, де твоє життя ніколи не належало тобі, а матері, яка надто рано стала матір’ю. Вона не дозріла до цього кроку і тепер не дає дозріти тобі для того, щоб приймати власні рішення. Але ж так довго тривати не може? Чи вдасться персонажам взяти контроль за власним життя до того, як станеться непоправне? Чи їм не вистачить зовсім трішки…

Словник мови тіла. Секрети невербальної комунікації 

Джо Наварро

 

Можна не промовити й слова і при цьому сказати забагато. Ви ж, мабуть, бачили, як у кіно прикордонники вираховують контрабандистів… А тут ще складніше! Автор – колишній ФБРівець, спеціаліст з контррозвідки, який з поведінки людини може дізнатись про неї стільки. Краще не потрапляти йому на очі, але варто взяти на озброєння його знання, здобуті за роки практики.

Цікавий факт: Джо приїхав у США з Куби 8-річним хлопцем і не розмовляв англійською. Тож йому спочатку була доступна тільки мова тіла.

Книжка вдало структурована: поділена за частинами тіла (а чому б і ні?) і містить понад 400 моделей поведінки, які щось та й означають. Навчіться читати людей з Джо Наварро. 

Гіркий край

Констандія Сотиріу

Швидше за все вам ще не траплялись твори письменників з Кіпру, тож можете загадувати бажання, коли візьметесь за цю книжку.

Констандія Сотиріу у своїй прозі глибоко переживає недавню трагедію держави-острова, коли Туреччина окупувала частину території. Це пошматувало країну, і рана досі кровить.

 Авторка заглиблюється у конфлікт, показує його з кожного боку і при цьому не зосереджується на тому, чия ж правда, адже кожен вірить у своє. Ненависть, яка тягнеться роками, тільки отруює душі, а острів, де з піни морської вийшла богиня кохання, охоплює аж ніяк не любов. 

 

Квітнева відьма 

Майґуль Аксельссон

 

Роман про біль і вкрадене життя. Дезіре, одна з чотирьох сестер, не має міцного здоров’я, радше, в її тілі, яке пробирають судоми, ледве тримається дух. Вона не зможе підвестись з ліжка, але як квітнева відьма може мандрувати безтілесно. Їй здається, що хтось зі зведених сестер вкрав її життя, тож пильно стежить за ними. 

Та жодна з цих жінок немає щастя у житті, бо надто вже їх гризуть старі образи. А якщо за справу візьметься ще й квітнева відьма, то їм доведеться несолодко, адже вона зіштовхне їх разом та змусить варитись в одному котлі з ненависті та помсти. Чи зможе хтось вивільнитись з цього порочного кола? Чи зможе відпустити і далі йти?

 

Медицина доказова і не дуже

Андрій Сем’янків

 

MED GOblin роками бореться, щоб ми перестали приймати ліки з реклами, які самі собі призначили, а ще стежили за призначеннями лікарів (там часто буває зайве) та не брались лікувати міфічні хвороби гомеопатією, замовляннями ворожок та іншими недоказовими методами.

Автор розкаже, звідки беруться антивакцинаторські міфи і як переконати близьких, що таки варто подбати про профілактику таким чином, а не курсом антибіотиків (так, дехто так робить, а потім маємо шалено стійкі до всього хвороби).

Трави, інгаляції, тейпи — що з цього працює, а на чого варто остерігатись? Дізнайтесь про медицину і те, як нас лікують, більше.

 

Химерна планета. Книга 1

 Нейтан В. Пайл

Що ж такого химерного на цій планеті, якщо мешканці нагадують людей: так само будуть стосунки, мають сім’ї та котів, а ще відзначають свята. Але, знаєте, чого їм бракує? Можливості бачити не тільки прямі сенси, бо в них все буквальне. Виглядає химерно. Все ніби таке людське, але водночас ні.

«Химерна планета» — збірник коротких коміксів, серед яких кожен знайде знайомі ситуації (а, може, й себе…), і хоч автор не робить відвертих спроб розсмішити читача, стримати блаженну усмішку неможливо. Обережно! Вам захочеться поділитись цією книжкою з друзями!

Авторка: Юлія Дутка