Юлія Мендель видасть книгу «Кожен із нас президент» одразу двома мовами

Книга Юлії Мендель "Кожен з нас президент"

Юлія Мендель, екс-речниця президента Володимира Зеленського, видала свою першу книгу двома мовами. Роздрібна ціна примірника складає 230 гривень, а видавцем став «Клуб сімейного дозвілля».

За словами Юлії, книга присвячена українській політиці, роботі прессекретаркою президента і містить «деякі інсайди ухвалених рішень». Основною темою книги Мендель називає «самоідентифікацію українців як нації».

Дебютна книга колишньої прес-секретарки Володимира Зеленського обіцяє стати бестселером –  видання, яке ще ніхто не читав уже два тижні бурхливо обговорюють в інтернеті. Читачі очікують політичних інсайтів, але Юля оприлюднює шматки, які стосуються ідентифікації нації та двомовності.

«Історія дівчини, якій говорили, що не можна вступити до університету без хабара, але вона не мала грошей на хабар і вступила. Тієї, яка їздила по першу шенґенську візу, що її, мешкаючи в Києві з реєстрацією в Херсоні, треба було отримувати в Донецьку. І яка тепер літає за безвізом. Тієї українки, якій без упину твердили «ти ж дівчинка», апелюючи до провінційних суспільних стандартів, і якій вдалося зберегти індивідуальність, щоб згодом почуватися рівнею в світі чоловіків. І в світі нової української політики, відкритої та прозорої. Де кожна людина, незалежно від статусу, може змінити країну на краще. Сьогодні, як ніколи, час створювати нашу мрію, мрію кожного українця, не перекладаючи відповідальність на когось одного. Тому що кожен із нас — країна і кожен із нас — її Президент», — так описала Мендель свою дебютну роботу.

В опублікованому на сайті «Української правди» уривку Мендель розбирає приклад Німеччини, яка зробила ривок у розвитку, засвоївши уроки історії  Другої світової війни. Крім того, колишня прес-секретарка обстоює думку, що Україна має ввести скоистатися двомовністю та заявити права на  «українську російську».

«Усю енергію борців проти російської мови і майстрів лінгвістичних зомбі-форм спрямувати б на навчання молодих поколінь звичайної граматики — і питання було б вичерпано», — пропонує авторка, яка одразу видала дебютну книгу двома мовами.

На книжковій платформі Yakaboo книга Юлії Мендель доступна для передзамовлення.