Як зберегти та примножити гроші: радить експерт Любомир Остапів

Відомий фінансовий експерт випустив оновлене видання книжки «Любов та бюджет». Любомир вчить правильно розподіляти бюджет, не тринькати гроші на дурниці та відкладати на пенсію вже з перших грошей. Любомир підготував 5 порад як сформувати антикризовий бюджет родини.

Секрети заощаджень: купюри по 20 гривень, термокружка, записи витрат

  1. Користуйтесь додатками для контролю за фінансами. Вони допоможуть простежити, на що ви витрачаєте найбільше грошей й як краще буде зекономити. Наприклад, придбати термочашку й брати каву з дому замість того, аби купувати напій у кав’ярнях
  2. Плануйте свій бюджет. Є дослідження, що навіть без зміни способу життя, лише завдяки веденню записів, людина витрачає на 5–7 % менше. Записи нам допомагають аналізувати та відстежувати свою поведінку. Ми починаємо витрачати свідомо й не робимо емоційних покупок.
  1. Заощаджуйте. Для початку ви можете відкладати невеликі суми – 5% чи 10% від свого доходу, але робіть це регулярно. Наприклад, відкладайте всі купюри номіналом 20 гривень щодня.
  2. Позбудьтеся шкідливих звичок. Ви не тільки заощадите ваш бюджет, а й поліпшите своє самопочуття.  Ці витрати можуть бути не такими великими, але якщо їх підсумувати у кінці року, ви будете неприємно здивовані. 
  3. Концентруйте увагу на доходах, а не витратах. Пам’ятайте, що під час будь-якої кризи є можливість знайти підробіток. Замість того, щоб дивитися серіалах, або гаяти час у соцмережах, займіться самоосвітою. Додаткові навички допоможуть вам не тільки професійно зростати, а значить заробляти більше, а й знайти альтернативний варіант підробітку.

Купуйте книжки з добірок на сайті Yakaboo.ua на суму від 300 гривень та станьте учасником розіграшу призів від Гаріка Корогодського та Любомира Остапіва. Акція до 19 січня до 25 січня 2021 року!

Книжки для планування бюджету

template-02-01_1 (2)

Любомир Остапів

Любов та бюджет

maluk_cover-05

Любомир Остапів
Малюк та бюджет. Як українським батькам виховати фінансово успішних дітей