Вы гуман, или экон? Тест по мотивам книги «Поштовх»

Якщо зазирнути до підручників з економіки, то можна дізнатися, що гомо економікус здатен думати як Альберт Ейнштейн, зберігати інформації як блакитний велетень «Ай-бі-ем» (IBM) і розвивати силу волі як Махатма Ганді. Без жартів. Але, люди насправді, зовсім не такі.


Мастера теории наджа Ричард Талер и Касс Санстейн в своей книге «Поштовх», которая вышла в издательстве Наш Формат пишут о двух типах личностей, в зависимости от того, какая система принятия решений в них срабатывает – рационально-рефлекторная или интуитивно-автоматическая. Авторы условно выделяют две группы людей – гуманов и эконов.

По мотивам работы «Поштовх» представляем вашему вниманию тест на приблизительное определение вашего типа принятия решений.

Легкая и местами юмористическая форма теста приближает читателей к основным отправным точкам теории наджа, мотивирует прочитать книгу полностью и проанализировать свое поведение при принятии решений.



Ірина Варламова
Десь два роки тому в моїх профайлах можна було побачити: юрисконсульт, депутат, помічник керівника... Усе так, певною мірою, і залишається, та зараз моя найголовніша роль - мама. А найбільшим хобі завжди було читання. То ж я заснувала спільноту про читання дітям "Читата: читає мама і тато". Зі своїми дописами можу трапитись вам ще на Барабуці та в блозі Видавництва Старого Лева, у рубриці "Книготерапія" в сумській студентській газеті "Academix". Допомагаю бібліотеці в рідному селі поповнювати фонд та триматися сучасності. Просто так. Мрію відкрити книгарню-кав’ярню з дитячою кімнатою. Мотиваційна література для батьків, дитліт; книги для бізнесу та саморозвитку, історичні романи завжди знайдуться на моїх поличках і сторінках блогу.

14 thoughts on “Вы гуман, или экон? Тест по мотивам книги «Поштовх»

    Добавить комментарий