Вчимо німецьку: 6 дієвих книжок і карток для опанування мови

Для когось німецька — мова Гете і Брехта, а для когось — завдання із зірочкою. Згідно рейтингу ЮНЕСКО щодо найскладніших мов, німецька займає 7 місце. 

Не сприяє швидкому опануванню мови й той факт, що  всі слова змінюються: з дієвідмінами і відмінами, з не менш, ніж трьома граматичними родами:  жіночим, чоловічим та середнім.

Багато слів мають однаковий корінь, не кажучи вже про правильне використання діалекту. І при цьому всьому, Україна — п’ята країна у світі за кількістю людей, які вивчають німецьку.

Тож не має нічого неможливого, навіть якщо ви поки на рівні А1!

Тим паче, що Олена Хільдебрандт — викладачка німецької, яка сьогодні і сама проживає у ФРН, підібрала книжки, з якими продуктивно можна вивчати мову.

500 карточек для изучения немецкого языка. А1

Для рівня вивчення мови А1 корисними будуть картки. За їхньою допомогою можна поповнити словниковий запас, використовуючи метод «інтервального повторення». Якщо ви самостійно вивчаєте німецьку, як іноземну, ці картки вам підійдуть. Якщо ви вчитель, який працює з групами учнів — теж будуть корисними.

Що цікаво: картки мають дуже зручний формат, тому сміливо беріть з собою в подорожі і вчіться, розважаючить. Хоч з дітьми, хоч з дорослими, хоч на початковому, хоч — на просунутому рівні. 

44 Aussprachespiele. Deutsch als Fremdsprache (+ 2 CD)

Нехай вас не лякає, що вся ця книжка німецькою! Обираючи це видання, ви отримуєте 44 гри для покращення вимови. Вправи тут згруповані по фонетичним групам. Можна завантажити онлайн версію або за спеціальним кодом в інтернеті знайти додаткові вправи. А ще до книжки додаються СД диски з вправами на аудіювання. Вони допоможуть краще сприймати німецьку на слух. Підійде для всіх вікових груп, для всіх рівнів.

Grammatik: Grammatik aktiv A1-B1 mit Audio-CD

Ця книга — практичний курс німецької. Її можна використовувати, як додатковий ресурс для вивчення і практики граматики. Бо наповнення книжки — це більше 100 тем, до кожної із яких є правило з ілюстраціями, потім приклади його застосування, а після — вправи для самостійного опрацювання.  Корисно також, що у цій книжці досить багато лексики, яку можна «довести до автоматизму» за допомогою вправ. 

Рекомендований рівень — від А1 до В1. 

Німецька мова. Практична граматика

Цю книжку рекомендуємо мати всім, хто вивчає німецьку. Не має значення, який у вас рівень зараз: тут граматика і для початківців, і для активних користувачів мовою. Корисним плюсом буде так само багато вправ на різні теми на практичне застосування граматики німецької мови.

Все про німецькі дієслова. Граматика в таблицях

Це видання можна описати одним словом – «Чудове»! Тут все-все про німецькі дієслова (а, повірте, про них є що вчити). Також тут зібрали безліч порад щодо вивчення, запам’ятовування і практики дієслів, дуже детальне пояснення значень, відмінювання і використання. А також, що надзвичайно цінне — приклади дієслів в реченнях та ідіоми. Рекомендований рівень від А1 до В1.

Prufungstraining Daf: Start Deutsch 1. Ubungsbuch (+CD)

Якщо ви готуєтесь до іспиту А1, то цей підручник стане незамінним помічником. Тут ви знайдете і лексичний матеріал і вправи на письмо, говоріння, аудіювання та читання. Ну і завжди приємним бонусом для вивчення будь-якої мови є можливість чути носіїв та переймати вимову.