Уявляємо дім-мрію: колір, текстура та нотка щастя

Весною ми прагнемо позбутися різного мотлоху та підготувати оселю до Великодня. «Покращення» починаймо з книжками видавництва ArtHuss, які і самі можуть стати окрасою інтер`єру. А ще допоможуть загорнути ваше житло у «свіжі» кольори, додати текстури та нотку щастя. Коли, як не навесні, вбирати святкові шати!

«Життя в кольорі. Як зробити дім яскравішим. Натхнення і практичні поради»

Ребекка Етвуд

Проста ідея з мазками фарб на палітурці зачаровує з першого погляду. Тримаючи книжку в руках, мимоволі росте впевненість у власних силах і бажання додати нових барв, яскравих акцентів чи взагалі затіяти ремонт. Звісно, кардинальні зміни за один день не зробиш, тому ліпше на Великдень почніть із простих перетворень. Головне правило — не бійтеся експериментувати.

Дизайнерка Ребекка Етвуд вводить в «кольорову» теорію, вчить розуміти та відчувати тони, підбирати та комбінувати різні кольори. Вона дає детальні відповіді на такі питання:

  • що таке колір;
  • як впливають одне на одного різні барви;
  • чому від одних кольорів віє холодом, а від інших — стає тепло;
  • які барви подарують відчуття затишку вдома;
  • що таке колесо кольорів і як створити власне;
  • як додати сонця у простір;
  • як зробити ескізи кімнат.

Фотографії оформлених кімнат і елементів інтер’єру візуалізують і підтверджують кожне слово авторки. Можливо, якийсь із цих дизайнів ви відразу ж приміряєте на свою домівку або використаєте фрагмент. А ще наприкінці книжки зібрано слушні поради про використання кольору вдома. Вам не доведеться щоразу їх вишукувати по книжці, коли знову закортить щось поміняти в інтер’єрі, достатньо буде лише відкрити потрібну сторінку і пробігтися по настановах.

«Життя з візерунком. Колір, текстура та принти у вашій домівці»і

Ребекка Етвуд

 Коли на ремонт немає натхнення – почніть зі зміни текстилю. Уже знайома нам авторка вказує шлях до розуміння візерунків. Така, здавалось би, дрібничка, а впливає на наше сприйняття простору, на насолоду та настрій від перебування в ньому.

Ребекка Етвуд показує, як використовувати різноманітні візерунки, текстури та принти для створення стильного інтер’єру в усьому будинку. Насамперед можна замінити нудну ковдру на іншу, з цікавим візерунком. Далі доповніть інтер’єр предметами з природною структурою. Вони зроблять простір складнішим, затишнішим і більш домашнім.

Авторка називає несподівані місця в оселі, де, додавши новий акцент, ви зміните сприйняття всього простору. Це, наприклад, розташування книжкових полиць у коридорі, зміна штор у спальні чи нестандартно розміщена плитка у ванні. Завдяки ілюстраціям ви побачите, як створюються різні візерунки та комбінуються текстури, відчуєте ефект від цих змін, дізнаєтеся, чим оживити та виділити будь-який простір.

На свято, приміром, можна прикупити новеньку скатертину з незвичним візерунком чи з натурального льону.  

«Своя оселя. Дизайн простору, у якому хочеться жити»

Джоанна Гейнс

Авторка володіє цілою імперією по проектуванню, будівництву та дизайну будинків, кафе та готелів, а ще виготовленню предметів повсякденного попиту – від посуду до текстилю. 

Дизайнерка разом з чоловіком випустили уже 8 книжок, але «Своя оселя» — це хіт, рекомендований американськими ЗМІ. Головне правило авторки: творити у домі власну історію, а не тільки втілювати картинку з модного журналу. Тож передивіться мотлох, який ви збиралися викинути – може старий стілець – це спадок бабусі, а дитячі малюнки можуть стати оригінальним принтом для штор у дитячій.

Авторка знайомить з різними стилями будинків, щоб читач зміг визначитися зі своїми вподобаннями. Ще одна вподобайка йде автору за перелік предметів, які добре мати у кожному приміщенні. Так, у передпокої  піднімуть настрій гостям акцентна лавка, стілець або аромосвічка. А якщо в дитячій не зробити майданчик для ігор та місце зберігання іграшок, то будете покарані щоденним збиранням лего і не тільки.

Дизайн – не точна наука, а поле для експериментів. Тож дозвольте собі креатив і пофарбуйте стіни у будь-який колір, тільки не бежевий. Не сподобається – повернете як було.

Джоанна впускає читачів у власний фермерський будинок —  і в ньому хочеться пожити. Так, на фото, де розміщено посвяти родині Гейнс ми бачимо простору терасу й та безліч підвісних гойдалок на них.

Бонус читачам – в кінці книжки розміщений шаблон проєкту, щоб почати малювати ескіз власного будинку-мрії. І не забудьте про гойдалки!

«Щасливий дім. Зміни свій дім, перетвори своє життя»

Ребекка Вест

Барв і візерунків додали. Час за щастя братися! Що потрібно для цього? Купити новий диван? Чи, можливо, нові штори? Не обов’язково. Достатньо того, щоб ваш дім вас влаштовував, адже він — ключ до міцнішого здоров’я, кращого сну, дружніших взаємин і поліпшення загалом життя. Так, наприклад, у заваленій мотлохом кімнаті людина буде відчувати розчарування, стрес і пригнічення. Варто його викинути, по-новому задекорувати помешкання і життя миттю піде на лад.

Дизайнерка інтер’єру Ребекка Вест розповідає про те, як оселя впливає на наш психологічний стан і почуття, а також ділиться секретами перетворення помешкання на інструмент життєвих змін. Вона вважає, що бути щасливим вдома — це означає мати власний куток, який влаштовує вас, допомагає почуватися в безпеці та підтримує ваші мрії.

Для початку трансформацій доцільно спитати себе: для чого потрібні зміни в оселі, навіщо ви витрачаєте час, кошти і гроші на це та якого результату очікуєте?

 На початку книжки є тест, пройшовши який, ви зможете краще зрозуміти, наскільки щасливий ваш дім. Утім, це не єдиний тест. Тут їх багато, а ще є цікаві вправи. Авторка допоможе не лише віднайти токсичні місця в квартирі, а й організувати ваш простір у бажаному, креативному вигляді.

Створити місце для приємного спілкування з друзями, для романтичної комунікації з партнером чи, навпаки, для усамітнення — без проблем. Читаймо та вдосконалюймо свою оселю!

«Міські джунглі. Або як рослини допомагають нам творити гармонію і стиль»

Ігор Йосифович, Джудіт де Граф

Разом з «Міськими джунглями» ви побуваєте у домівках п’яти  європейських топ-блогерів, які спеціалізуються на вирощуванні рослин у домі. Вазони і вазончики у них розміщені усюди: не тільки біля вікон, а й на робочих столах, у ванних кімнатах. Навіть на стінах чепуряться рослини в знову модних підвісах з макраме.

Героїв книжки — а це люди з різними вподобаннями та достатком  — єднає одне: їм важко пройти повз магазин квітів чи теплицю, щоб не принести додому чергового зеленого друга.

Після прочитання книги ви станете більш обізнаними – бо тут зібрані портрети з характеристиками рослин, дізнаєтеся, які кактуси  виживуть навіть у вас, визначитеся з текстурою рослин, що впишуться у оселю та стануть яскравим зеленим акцентом.

А ще спробуйте сплести перше у житті макраме – бо майстер-класи також додаються