Урок №3: найгірший ворог та найкращий друг швидкочитання

Привіт, з вами Святослав Вікторенко, ваш тренер зі швидкочитання та продуктивності.

Сьогодні ми поговоримо про найгіршого ворога і найкращого друга швидкого читання.

Чи помічали ви, що при читанні книги про себе у вас в голові звучить голос, який постійно повторює все, що ви читаєте? Цей голос уповільнює швидкість читання і «втискує» вас в межі того, що ви встигаєте проговорити.

Що з цим робити?

Є один простий і дієвий метод: під час читання, вам потрібно проговорювати подумки 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1… 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1… 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1… І так постійно, раз за разом використовуємо зворотний відлік.

Тепер, коли ви тренуєте швидкочитання, вам потрібно буде завжди вмикати зворотний відлік. Як наслідок, ви можете відчути, що розуміння прочитаного різко знижується, і це нормально. Та потренувавшись, ви побачите, що стаєте сприймати й розуміти не через «проговорювання», а образами, тобто ви ніби бачите мультик, читаючи книгу. Це нам і потрібно, адже образне мислення працює набагато швидше і дає краще запам’ятовування прочитаного.

А тепер – про нашого найкращого друга у швидкому читанні. Виявляється це… палець.

Так-так, прямо зараз спробуйте вести пальцем по рядку, коли читаєте. Спробували? А тепер почитайте так декілька хвилин не відволікаючись, і ваша швидкість читання почне прискорюватися. Замість пальця можна використовувати ручку чи олівець, якщо вам так зручніше.

В чому тут річ?

Все дуже просто, ми краще концентруємося, коли у нас є точка фіксації, тобто палець чи олівець. А це значить – якщо краще концентруємося, то менше відволікаємося і швидше читаємо.

Отже, палець в руки й ходімо читати!

Більше про курс та про підписку на уроки з додатковими коментарями читайте тут:

2 265 thoughts on “Урок №3: найгірший ворог та найкращий друг швидкочитання

    Добавить комментарий