Ці неймовірні вусаті пухнастики: добірка книг про котиків для дитячого читання

Сьогодні – день кота. Їх приємно гладити, а під котяче муркотіння так легко засинати. Кошенята бувають справжніми розбишаками, і коли йдеться про пригоди, саме котики готові стати веселими компаньйонами для малечі. Про таких невгамовних пухнастиків ця добірка книжок, як сподобається котознавцям різного віку.

Галина Вдовиченко

 «36 і 6 котів» для дітей 7-10 років

Уже легендарна серія книжок про зграю котів-безхатьків, яких не більше й не менше, а рівно 36 і 6: 36 дорослих і 6 малих кошенят. Такою різношерстною компанією хвостаті в один дощовий вечір опинилися під спільним дахом, і відтоді у домі пані Крепової та її племінника все докорінно змінилося. Коти виявилися не простими, а дуже талановитими: у першій книжці серії вони стали котами-танцюристами, що виступають в кав’ярні, у другій – відкрили в собі нахил до створення картин і мимоволі перетворилися на детективів, що розслідують заплутаний злочин, а в третій – взяли під опіку будинок для літніх людей і стали справжньою розрадою і відданими компаньйонами для самотніх стареньких. Позитивна й оптимістична серія подарує дітлахам гарний настрій.


Галина Вдовиченко 

«Котохатка»

для дітей 3-7 років

А ця симпатична книжечка є приквелом до вище згаданої серії про 36 і 6 котів і розповідає історію 6-ти малих котиків до того, як вони опинилися в компанії своїх 36-ти старших товаришів-вусанів. «Котохатка» заряджена оптимізмом на всі 100%, адже холодне й голодне життя на вулиці не стало для цих пухнастиків приводом опустити лапи. Навпаки! Кошенята радіють життю, вигадують веселі зимові ігри і навіть споруджують зі снігу власну «котохатку», де їм разом стає тепліше і затишніше. Ця історія – про справжню дружбу, віру в краще та життєлюбність. Грайливі ілюстрації прекрасно доповнюють розповідь, тому книжка має сподобатися і дітям дещо меншого віку.

 


Агнешка Стельмашик

«Веселі випадки котячої громадки» для дітей від 4 років

Під котячою громадкою у цьому бестселері слід розуміти зграйку з чотирьох котів, які вже встигли добряче прижитися у сім’ї своїх господарів і навіть завести там свої сякі-такі порядки, та ще трьох малих кошенят-знайд, які з’явилися в цьому домі дещо пізніше і яких не поспішають приймати до себе старші вусаті товариші.

Подумати тільки – аж семеро муркотунів, ласих до пригод та збитків, «віддуватися» за яких доводиться малому Кшиштофові! Адже витівки цих чотирилапих такі вигадливі, що мама й не збирається вірити, нібито це все справа котячих лап, а переконана, що бешкетує якраз її Кшиштоф. Історії котячої громадки дуже смішні: ці коти приміряють на себе ролі бізнесменів, телезірок та навіть англійських аристократів, і все – заради омріяного басейну, по вінця заповненого котячим кормом! Читайте обережно, щоб від сміху не луснув живіт 😉

Ніколя Кухарська, Йоанна Вайс

 «Розкажу тобі, мамо, що роблять коти» для дітей 3-7 років

Дивовижним чином у цій книжці поєдналися віммельбух (книга-розглядалка), «котяча» енциклопедія, зоологічний атлас, цікаві квести й головоломки і, звісно, захоплива історія одного маленького хлопчика.

Мацеку 8 років, і він вже «майже дорослий». Свого кота Грубіяна він любить, як і інші члени його сім’ї, але це не заважає їм взяти додому з притулку ще одну кішечку Жабку. Грубіян і Жабка – та ще парочка, але разом вони доведуть маленьким читачам одну просту істину: більше котів – більше любові! Ну, і ще на їхньому прикладі сім’я Мацека проведе всім охочим міні-курс із прикладного котознавства. Книга має не тільки розважальний, але й повчальний зміст, адже дає зрозуміти малятам, що взяти тваринку з притулку – це завжди найкраща ідея, якщо вони мріють про домашнього улюбленця. А може, й навіть не одного!

Юлія Ілюха

«Космокоти. Марсіанські хроніки Мурка Мняуска» для дітей від 7 років

Пухнастик Мурко так сильно надихнувся прикладом Ілона Маска, що мріє стати першим в світі котом, який полетить на Марс! Завзяття йому точно не бракує, тож мрія ця не видається такою вже й недосяжною. Особливо, якщо ще й вдало підібрати собі прізвище! Котик Мурко Мняуск готовий пройти весь непростий шлях підготовки астронавтів, а заодно й дізнатися разом із юними читачами цієї книжки чимало цікавих фактів про космос, Марс та нашу рідну планету Земля.

Книжка зацікавить допитливу малечу, адже захопливий сюжет тут поєднується з елементами наукпопу, і «Космокоти» однаково добре підійдуть як для самостійного дитячого читання, так і для обговорення книжки разом із батьками. А ще книжка зарядить дітвору натхненням: мрійте сміливо!

 

Олександра Дорожовець

 «Замріяний котик Фаго» для дітей 6-8 років

На всі лапи майстер – саме так можна сказати про чорно-білого кота Фаго, якому пощастило мешкати у справді «котячому» місті Стамбулі (так-так, навіть трамваї тут возять котів! Щоправда, лише вночі, тож ніхто цього не бачить 😉). Поки інші поважні коти, як і годиться, ходять на полювання, він йде на свій піддашок майструвати різноманітні механізми. А ще Фаго – дуже допитливий, тож чимало речей не дають йому спокою, заважаючи насолоджуватися лінивим життям кота.

Наприклад, що за секретна сила змушує рухатися людські машини, кораблі, а особливо – літаки? Щоб дізнатися цю велику таємницю, котові Фаго доведеться пережити чимало пригод.


Вікторія Солтис-Доан

«Кіт, який любив апельсини» для дітей 3-7 років

Авторкою цієї збірочки є дитяча арттерапевтка та психологиня, тож і казки в ній не звичайні, а з терапевтичним ефектом. Розраховані на те, аби допомогти діткам розібратися в різних життєвих ситуаціях, уникнути зайвої небезпеки, робити правильний вибір, щоб світ навколо від цього ставав кращим.

Не тільки котик, який любив апельсини, а й інші звірятка є героями повчальних історій у цій книжці. Всі вони стануть для малечі справжніми друзями, що підтримують і допомагають повірити у власні сили, навчають довіряти іншим й собі. Малюнки в книжечці теж дуже милі, світлі і позитивні. Якщо ваша дитина любить тваринок, і особливо котиків, ця збірка точно припаде їй до душі.

 

Роб Скоттон

«Кіт на ім`я Сплет» для дітей 3-6 років

Котик Сплет – справжня зірка  — у всьому світі продано понад 5 мільйонів книжок-картинок, а ще він став героєм популярного мультику.

Сплет  — добрий котик, який весь час потрапляє у різноманітні історії та кумедні ситуації. Уявіть: на перший урок в котошколу Сплет притарабанив домашню мишку. Вчинився справжній гвалт!

Можливо, після знайомства з цією книжкою перший день вашої дитини в школі чи садочку пройде не так драматично!

Авторка: Ірина Стахурська