Тренди Z-покоління: в Україні видали незвичайні артбуки для дівчат

«Таємне життя дівчат» - артщоденник із завданнями, які розкривають таланти, розвивають уяву та креативність, і, зрештою, роблять все, щоб власниця такого щоденника змогла зрозуміти себе глибше і ні хвилини не нудьгувала

У виданні все розпочинається із завдань на «знання і розуміння себе». Так, власниця щоденника має провести дослідження дати свого народження, розповісти про власні найкращі риси та сильні сторони, поділитися мрією, завести щоденник ідей та відповісти на несподівані запитання…

«Це книга, яку дівчинка має написати про себе сама. Щоденник містить пять розділів та більше пятидесяти завдань, кожне з яких допомагає розкрити власну унікальність та розвинути креативне мислення», — розповідають авторки щоденника Неля Раіна та Наталія Тищенко.

Продовжує мандрівку креативності розділ «Упіймати натхнення», що допомагає зрозуміти що ж то за звір такий — натхнення і як його віднайти.

Тренди Z-покоління: в Україні видали незвичайні артбуки для дівчат 0

У артбуці заховано багато цікавинок, які стимулють фантазію. Так, третій розділ – «Фантазувати без меж» містить набір практичних завдань несподіваного спектру. Намалювати власного дивозвіра, зібрати картину дня з «уривків дійсності», розробили стікери, розпочати у соцмережах корисний челендж, пройти марафон художниці, вигадати власні рецепти.

«Сучасні підлітки не уявляють життя без гаджетів та соцмереж. Можна безрезультатно боротися з цим, а можна спрямувати у корисне русло! Саме тому у щоденнику є ідеї як розповідати про себе, свої захоплення та хобі у соцмережах так, щоб це було безпечно, цікаво та з користю», — продовжує Наталія Тищенко.

Тренди Z-покоління: в Україні видали незвичайні артбуки для дівчат 0

Четвертий розділ артщоденника присвячено переосмисленню давніх українських традицій. Дівчатам випаде нагода вигадати нові тренди для українського віночка, «вишити» кеди, створити сучасний дизайн для давньої торбинки, написати власну історію для найбільшого скарбу України — золотої пекторалі.

«Це та колоритна нотка, завдяки якій діти та підлітки зможуть побачити українські традиції у новому світлі та зрозуміти: «Вау! Це ж круто!» Сьогодні багато давніх ідей отримують друге дихання завдяки дизайн-мисленню. Саме це ми і пропонуємо зробити для деяких традиційних українських речей, як от скриня, горщики-близнята чи віночок» — розповідає Неля Раіна.

Тренди Z-покоління: в Україні видали незвичайні артбуки для дівчат 0

Одна з мрій підлітків – побудувати успішний бізнес,  і навіть популярний запит у Google звучить так: «що можна продавати в школі». Розділ артщоденника «Створювати нове» допоможе структурувати ідеї або дасть поштовх креативу.

 Завдання тут з підприємницькою ноткою, адже потрібно вигадувати не лише дизайн, але й рекламу, логотипи та слогани. Можна «від а до я» продумати власну справу на шкарпетках або керамічних горнятах, розробити власний бренд або створити додаток.

«Прокачавши креативне мислення та фантазію, ми також пропонуємо дівчатам головне на наш погляд завдання – «18 причин чому у мене все вийде». Загалом усе видання «Таємне життя дівчат» пронизане думкою про те, як важливо вірити в себе» —  резюмує Наталія Тищенко.

За її словами, вже є запит на випуск продовження щоденника

Схожі видання

моя нова

Моя нова історія

свити

Щоденник XXII

Sweety Рожевий

кіт

Щоденник LifeFLUX Diary My perfect day