Обережно, сюрприз: Книжки з заплутаним фіналом до Yakaboo Bingo Spring 2019

Ці книги не дадуть вам нудитись під час читання. Втім, деякі читачі навіть не зможуть лягти спати, поки не перегорнуть останню сторінку. І чи зможуть вони заснути після неї?

Карколомні події і неочікувані фінали – у 14-му пункті читацького бінго.

Навіть прочитавши більшу частину роману, ви ніколи не здогадаєтесь, до якого фіналу вас приведе сюжет. До останнього моменту ви будете роздумувати, хто ж в цій історії справжній монстр, а перегорнувши останню сторінку почнете шукати прихованих монстрів у власному житті. Бо єдине, що зрозуміло – це те, що «сови не те, чим здаються», як казав Велетень з «Твін Пікса».

Багато персонажів, кожен з яких має свій погляд на те, що відбувається в цьому романі. Все це не робить розгадку простішою для читача. Поки Пола Гоукінз відволікає нас другорядними сюжетами, правда в фіналі навалюється на вас безжально і невідворотно, змітаючи на своєму шляху усі здогадки. Ця книга вчить нас, що на будь-яку ситуацію варто дивитись під різними кутами. Але правильним може опинитися все одно інший.

Ти берешся читати тягучу, повільну сімейну сагу, поринаючи в дитинство, отроцтво і юність головних героїв. Автор здається притуплює твою пильність, лише натякаючи, що скоро станеться велика Драма. Ось вона. Чи ні – ось. Герої щось втрачають, знаходять, розходяться і сходяться, коять неправильні речі. Що ж цього та сама Драма?! Але ж вас попереджали, Драма буде великою. І вам навіть після прочитання не буде віритись, що це сталось.

Ідеальний злочин: безлюдний острів, десять трупів, жодного шляху для відступу і ніякого вбивці. Недарма Агата Крісті вважається королевою жанру. Особливо віртуозно вона пише саме герметичні детективи. Перехитрити королеву детективів в таких романах майже неможливо. Але можна спробувати. 

Найвідоміший роман Чак Паланіка недарма завоював свою популярність і навіть отримав екранізацію з такими зірками як Едвард Нортон, Хелена Бонем-Картер і Бред Пітт. Ми б розказали вам більше про цей доволі заплутаний сюжет, але перше правило Бійцівського клубу – нікому не розповідати про бійцівський клуб.

Друга книга про пригоди Ераста Петровича Фандоріна затвердила високий статус цього циклу. Незважаючи на драми першого роману, Фандорін все ще залишається доволі наївним й іноді довіряє людям, яким зовсім не варто довіряти. Що залишається нам? Лише йти за думками головного героя, опиняючись в кінці біля зовсім неочікуваного фіналу і знаходити справжнього злодія там, де не могли і подумати.

Дафна дю Морье змогла написати роман, про який у двох читачів можуть бути зовсім різні думки. Навіть прочитавши цю книгу двічі, ви будете сумніватись, ким насправді була кузина Рейчел. Проста жінка, яку оточували чоловіки, засліплені нею і без права беручи на себе обов’язок вирішувати її долю. Чи підступна, холодна, розважлива інтриганка, яка маніпулювала цими чоловіками?

Фірмовий почерк Макса Кідрука: вести свого читача, наче гарно прокладеною стежкою, де його очікує вже зрозумілий фінал, а насправді зупиняти його на краю прірви, залишаючи у безмежному подиві. Так сталося і цього разу: хоча і ми і отримали заплутаний сюжет, здавалось б, у фіналі вже розставлені всі крапки над і… але тут ти перегортаєш останню сторінку…

Жан-Кристоф Гранже теж відомий своїми заплутаними сюжетами. І якщо ви не хочете дивуватись і змінювати свою думку щодо того, що відбувається в романі, краще навіть не беріться. Бо тут будуть загадкові вбивства, неочікувані відкриття, амнезія, карколомні зміни локації і становищ головного героя. Вам доведеться уважно слідкувати за кожним реченням, бо, як відомо, диявол ховається в деталях. 

Скандальний письменницький дебют – це те що не залишить не поміченим жодного автора. Так сталося свого часу і з Іеном Бенксом. Бо просто неможливо пройти повз вбивство цілих трьох жертв, скоєне шістнадцятирічним хлопцем. А, можливо, він зовсім не той, ким нам здається? І навіть не той, ким вважає себе сам. І навіть якщо ця книга здасться вам надто жорстокою, повірте, її фінал вартий того, щоб до нього дійти.

Анна Дудко
Фотограф yakaboo.ua. Завзятий книголюб. Коли усі дітлахи мріяли бути космонавтами, лікарями, пожежниками, бажала бути продавцем у книгарні
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001472294686

1 896 thoughts on “Обережно, сюрприз: Книжки з заплутаним фіналом до Yakaboo Bingo Spring 2019

    Добавить комментарий