Святкуємо День Гаррі Поттера: поради Гаррі собі 11-річному

2 травня поттеромани відзначають Всесвітній день Гаррі Поттера. Це свято створено на честь епічної битви, в якій 2 травня 1998 року Гаррі переміг Лорда Волдеморта. Ми замислились над тим, що порадив би наш герой, який нарешті здолав Темного Лорда, собі малому. Адже хлопець, що вперше в житті сідає у Гоґвортський експрес, навіть гадки не має стосовно свого майбутнього. Читайте!

№1. Гуртожиток не вирішує твого майбутнього

Ґрифіндор чи Слизерин — байдуже куди ти потрапиш, Гаррі. Скрізь на тебе чекає велике майбуття. На останньому році навчання в Гоґвортсі я змінив своє ставлення до Слизерину. Цікаво, що майже через 20 років мій син — Албус — у книжці «Гаррі Поттер і прокляте дитя» потрапляє саме в Слизерин і дружить із сином Драко Мелфоя Скорпіусом. .

№2. Тримайся за своїх друзів

Звісно, сварок не оминути. Будуть бійки, образи і навіть ревнощі. Але врятувати світ від Темного Лорда вдасться лише з вірними друзями та поплічниками, а не самотужки. Рон і Герміона чудово доповнювали Гаррі. Кожен із них володів унікальними знаннями та вміннями, що не раз рятували їм всім життя. І не тільки.

№3. Бережи плащ-невидимку

Плащ батька допоможе дізнатися безліч таємниць, пройти непоміченим у потрібні місця та виплутатися з неприємних історій. завдяки йому ти здобудеш справжнісінький філософський камінь («Гаррі Поттер і філософський камінь»), а ще довідаєшся правду, яку від тебе приховують викладачі Гоґвортсу («Гаррі Поттер і в'язень Азкабану»).

№4. Не сачкуй на заняттях

У книжках багато корисної інформації, що допоможе протистояти Волдеморту і його посіпакам, та не раз врятує від халепи. Знання рецепта багатозільної настійки стануть в пригоді, коли треба буде пройти в Слизерин непоміченими («Гаррі Поттер і таємна кімната») і навіть пробратися до Міністерства магії («Гаррі Поттер i смертельні реліквії»). А освоєння заклинання Патронус, на додаткових заняттях з Римусом Люпином, не раз врятує від дементорів («Гаррі Поттер і в'язень Азкабану»).

№5. Товаришуй з магічними істотами

Аби знайти підхід до конкретної тварини, потрібно знати, хто вона і на що здатна. Інколи один необережний рух може коштувати життя. Драко Мелфой знехтував настановами Геґріда і гіпогриф вкусив хлопця за руку через його зарозумілу поведінку. Про приручення та польоти на гіпогрифі читайте в «Гаррі Поттер і в'язень Азкабану».

№6. Перевіряй чутки самостійно

Сіріуса Блека люди звинувачують у зраді Поттерів і вбивстві Петіґру, за що його запроторили до Азкабану. У неправду світ повірив через те, що Петіґру вдало інсценував злочин. Блек до останнього був вірним другом і люблячим хрещеним батьком. Якщо хочете дізнатися, що сталося з Блеком, читайте книжку «Гаррі Поттер i Орден Фенікса».

№7. Вір побаченому. Карта Мародера ніколи не бреше!

Скоріше небіжчик воскресне, аніж карта схибить. Одного разу в коридорі Гоґвортсу я помітив Пітера Петіґру, якого всі вважали мертвим. Насправді ж він роками жив у сім'ї Візлі у подобі щура Скеберса («Гаррі Поттер і в'язень Азкабану»).

№8. Затям, випадковостей не буває

Якщо здається, що доля підкидає якісь подарунки, подумай двічі. Можливо, це чийсь продуманий зловіщий план. У книжці «Гаррі Поттер і Келих Вогню» не доля підкинула папірець із іменем Гаррі до магічного Келиха Вогню, а хтось із героїв. Спойлер — участь у Тричаклунському турнірі мало не коштувала хлопцю життя.

№9. Опануй блокологію

У тебе незвичайний зв'язок з Темним Лордом. Ти можеш бачити видіння, як він кудись проникає, з кимось розмовляє чи навіть убиває когось. Це реальність, а не сон. Але рано чи пізно Волдеморт дізнається про цей зв'язок і зможе навіяти тобі оманливі видіння. Ліпше не забивати на уроки блокології із Северусом Снейпом («Гаррі Поттер i Орден Фенікса»).

№10. Не звинувачуй у всьому Снейпа

Впродовж років я невпинно вважав Снейпа одним із ворогів. Він постійно давав додаткові завдання, зневажав і знімав очки з Грифіндора за дрібні промахи. Але насправді виявляється, що Снейп таємно допомагав. І не раз, і навіть не двічі. Чому? Він не лише був другом Дамблдора, а й кохав мою маму. У книжці «Гаррі Поттер i смертельні реліквії» ви дізнаєтеся багато таємниць, що ховалися за холодною постаттю Снейпа.