Спойлер. Ми знаємо, хто буде на дитячій сцені Книжкового Арсеналу

Содержание[ скрыть ]

З 23 по 27 червня буде проведено Х Книжковий Арсенал. Поки ви ще вирішуєте про день і час відвідин, ми вже провели дослідження, які книжки можна буде купити на заході. Деякі навіть із автографом автора. А ще на дитячій сцені Yakaboo Publishing проведе інтерактивну презентацію «Швидконіжки і дуже велосипедної пригоди». Але якщо ви не можете дочекатися події, то всі книжки маєте нагоду придбати прямо зараз на Yakaboo. До речі, якщо ви не знаєте, який слот на Книжковий Арсенал купити, то наша добірка в цьому допоможе.

Швидконіжка і дуже велосипедна пригода

Юрій Гайдай, Тетяна Гайдай

 

Для дітей 3-8 років

Найвелосипедніша українська книжка. Вона про дитинство, дорослішання, про сім’ю, походи в Карпати та про велосипеди. А ще про надзвичайний світ довкола, який так цікаво розглядати зі свого двоколісного.

Наш герой — це хлопчик Олесь, що живе в містечку недалеко від Карпат і найдужче в світі мріє поїхати в гори на велосипеді. Якось хлопчик вирушає у подорож разом із татом. Що траплятиметься на їхньому шляху? Хто такі швидконіжки? Аби дізнатися, потрібно читати та уважно розглядати пізнавальні вставки. Ця історія наповнює позитивними емоціями. А ще з неї дітлахи здобудуть нові та корисні знання. Вони довідаються про особливу хромольку та магічний герметик, навчаться розрізняти міський та гірський велосипеди, з’ясують, як підготуватися та що брати із собою у велосипедну мандрівку.

Юрій та Тетяна Гайдай — не професійні велосипедисти, проте обожнюють ровери та сімейні велоподорожі. Вони змалку привчають своїх дітей до цього транспорту.

27 червня о 12:30 відбудеться інтерактивна презентація книжки, що змусить малечу роззявити рота.

Секрети вітру

Галина Манів

Для дітей 6-12 років

Головний герой Макс зі своїми друзями розгадує загадки вітру та вчиться дбати про довкілля. Скрізь їх супроводжує розумний електромобіль Мобі-Ел. Письменниця Галина Манів не лише створила вражаючий сюжет з пригодами героїв, а й зібрала наукові цікавинки та детальні інструкції для розваг на дозвіллі. Як виникає вітер, що таке роза вітрів, для чого потрібні вітряки і які вони бувають, що таке «зелена» енергія, як працює вітрова електростанція, як сміття загрожує життю та як з ним боротися – про це читайте в книжці. А ще тут є покрокові інструкції про те, як змайструвати повітряного змія, власноруч зробити розу вітрів чи флюгер.

Потішить дітвору й справжнісінький чекліст екогероя. Аби здобути це почесне звання потрібно:

  • сортувати сміття;
  • відмовитися від пластику та одноразових речей (серветок, посуду, рушників і фольги);
  • використовувати речі, які підлягають вторинній переробці;
  • прибирати не лише вдома, а й на вулиці;
  • економити електроенергію, тепло та воду;
  • по максимуму відмовитися від побутової хімії;
  • зменшити вживання продуктів із консервантами та підсилювачами смаку, а також фастфуду;
  • популяризувати екологічний спосіб життя та організовувати екоподії.

24 червня о 13:30 на дитячій сцені пройде презентація книжки та надзвичайний еколекторій для дітей.

Як це влаштовано

Анастасія Левкова, Галина Глодзь, Марина Кафтан

Для дітей та підлітків

 

Цю книжкову трійцю можна купувати як по одній, так і комплектом. Але не варто перейматися, що щось важливе пропустите, адже вони цілком самодостатні.

У «Залюдненій планеті. Як нас стало сім мільярдів» Галина Глодзь розповідає про попередні епохи, наукові відкриття та технічний прогрес, що вплинули на історію всього людства. Змін зазнало все, починаючи з того, де ми живемо, що їмо та у що вдягаємося, і закінчуючи мобільністю, швидким обміном інформації та нашими інтересами.

«Історія брехні. Як ми обманюємося» розкриває очі на різноманітні маніпуляції, фейки та махінації. А ще тут є безліч дієвих інструментів, що допоможуть виявити фейки, безпечно користуватися соцмережами, перевіряти почуте та побачене. Ці інструкції стануть у пригоді як підліткам, так і дорослим.

Якщо ви вперше чуєте такі слова, як «парадичка», «бергонья» чи «оздобня», тоді «Спільна мова. Як народжуються і живуть слова» саме для вас. Анастасія Левкова захопливо та з гумором переповідає правила використання слів, а також курйози, каламбури та кумедні ситуації, що пов’язані з ними.

На сторінках книжок ви віднайдете чимало QR-кодів та ігрових закладок, що допоможуть дізнатися більше інформації про події, явища та процеси, а також збагнути, як все влаштовано в світі.

27 червня о 16:30 автори за всією серією книжок проведуть вікторину та інтерактив для підлітків.

Ляказочки

Ірен Роздобудько

Для дітей 3-8 років

Усі діти часом люблять повередувати, позабагати чи нашкодити, можуть розізлитися, чогось злякатися чи просто не хотіти. Дорослі, не варто засмучуватися, адже є збірка веселих і повчальних казок-лякачок від Ірен Роздобудько. Веселі, збитошні та неочікувані ляказочки звернуть увагу малюка. Дитина в персонажах та їхніх історіях точно впізнає cебе та ті страшні ситуації, які змусили її злякатися. Це допоможе малечі перебороти переляк, бути розважливішою та дізнатися, що чекатиме в тій чи іншій ситуації. Авторка так майстерно прописала казочки, що будь-яка боязнь позникає, а на її місці запанує сміх. 

24 червня Ірен Роздобудько проведе дитячі читання, де буде жахливо смішно. Буде організовано й онлайн-трансляція події.

Секрети мистецтва

Олдріх Ружичка

Для дітей 6-12 років

Це вже друга книжка з пізнавальної серії «Як це створено». Вона відкриває закулісся сценічних та інших видів мистецтва. Як влаштовано театр і як поставити п’єсу? Де послухати симфонічний оркестр? Як знімають кіно? Хто такий продюсер та режисер? Як організувати мегаконцерт відомої зірки? Як створюють мультфільми? З чого виникає образотворче мистецтво? У книжці все розказано в деталях і в незвичайному форматі. А ще тут багатезно віконечок, ілюстрацій, карт і мінікнижечок, що розкриють ще більше оригінальних фактів про мистецтво. Тут — 6 розворотів, кожен з яких дає відповіді на ті чи інші запитання чомучок.

З цим виданням усі мистецькі секрети, немов на долоні.

Мій братик Мумія та сфінкс Шакаби

Тоска Ментен

Для дітей 9-12 років

Ця історія переносить читачів у Нідерланди, але з єгипетським духом. Здається, що це дуже складно? Тоді слухайте уважно. У звичайнісінькому маленькому селищі живуть цілком звичайні люди. А серед них і наші герої — Клаас, Хоос і Думмі. Думмі — це зовсім незвичайний хлопчик. Він мумія, але не проста, а син фараона. Однак це було раніше, а тепер він вчиться у полдердамській школі і вигадує різні способи, щоб стати відомим. А нова сім’я всіляко допомагає йому в цьому. Але є одна проблемка — він мумія, а тому не росте та не розвивається. Чи вдасться Думмі повернути собі тіло? Чи запідозрить хтось із людей, що він не справжній хлопчик? Як це переживе Хоос? У книжці стільки пригод, що всіх просто не злічити. З Думмі дітлахи просто часу не матимуть на нудьгу.

25 червня о 12:30 на дитячій сцені відбудеться презентація нових перекладів книжок видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га», зокрема й «Мій братик Мумія та сфінкс Шакаби».

Артеміс Фаул

Йон Колфер

Для дітей 9-12 років

Ця оповідь про 12-річного вундеркінда з Ірландії — Артеміса Фаула. Він нащадок кримінальних геніїв. Хлопець дізнається про існування цілої цивілізації міфічних істот — ельфів, фей і гномів. Їхній світ технологічно набагато розвинутіший за людський. Тому Артеміс попри все на світі хоче використати своє знання задля власної вигоди. Він знаходить священну книгу ельфів, розшифровує їхню мову, а ще викрадає ельфійку. Звісно, головний герой поводиться, як поганець. Але хіба без блискучого розуму та кмітливості йому щось би вдалося? Адже отримати перевагу над чарівним і більш розвиненим народом надзвичайно складно. Заплутаний сюжет і численні пригоди читачеві забезпечено.

До речі, минулого року вийшла екранізація книжки.

Химерний Київ. Легенди, лякачки та цікавинки

Тетяна Стрижевська

Для підлітків і дорослих

Цю книжку не лише цікаво читати, з нею приємно і пройтися  Києвом.

Тетяна Стрижевська створила унікальний гід, однаково доступний як для дорослих, так і для дітей. Цей путівник насичений великою кількістю загадок та надзвичайних легенд. Хто прокляв Будинок із химерами, де жив Змій Горинич, на якій горі збігалися відьми, де мешкають привиди, як знайти магічний дуб — відповіді на всі ці чудернацькі питання є в книжці. А ще видання доповнено QR-кодами та ігровими закладками з довідковою інформацією про ту чи іншу будівлю, постать та легенду.

Будьте готові, що тепер діти тягтимуть вас на прогулянку, а не ви їх. Вони розповідатимуть цікаві факти, а не ви.  Насолоджуйтесь!

Якщо ви бажаєте продовжити свою химерну пригоду, тоді завітайте 24 червня о 10:30 на дитячу сцену. Там буде містична гра-мандрівка за мотивами книжки.

26-поверховий будинок на дереві

Енді Гріффітс

Для дітей 6-12 років

На цю книжку з нетерпінням чекали всі фанати «13-поверхового будинку на дереві». Якщо ви її ще не читали, тоді гайда надолужувати втрачене.  Стільки крутих пригод ви ще не бачили.

Террі та Енді живуть у будиночку на дереві, який раніше мав лише 13 поверхів, а тепер виріс аж до 26. Друзі пишуть книжки та постійно потрапляють у халепи. У будиночку з’явилися нові цікаві фішки: автодром з електромобільчиками, рампа для катання на скейті, арена для боїв у багнюці, антигравітаційна камера, зала з колекцією морозива на 78 сортів, де за все відповідає робот-офіціант на ім’я Едвард Руки-ложки, і Лабіринт Приречених, звідки ще ніхто не виходив живим. Наші герої повідають нам історію про свої дивовижні пригоди. Буде весело! Та й взагалі, невже можна занудьгувати у багатоповерхівці на дереві? Звісно, ні.

Обережно! Під час прочитання книжки діти можуть ГУЧНО та ДУЖЕ ЗАРАЗЛИВО реготати.

Пташеня. Битва за Надію Старійшин

Дарсі ван Полґіст, Ієн Бертрам

Для підлітків

Хочете дізнатися, що чекає на нас у майбутньому? Дарсі ван Полґіст та Ієн Бертрам пропонують один із його варіантів. Перед нами антиутопічний світ, в якому тоталітарний Новий Ватикан намагається встановити на американській території релігійну диктатуру. Звільнення землі від невірних, покарання усіх грішників та встановлення справедливого правосуддя Владики й Спасителя Ісуса Христа — це єдиний можливий шлях до розбудови країни. Для досягнення своєї мети Новий Ватикан використовує високотехнологічних роботів. У цей час серед людей панує невідома хвороба і лише віра може їх врятувати. Маленька бійчиня руху опору жадає помсти за свою землю і свій народ, а заразом — віднайти своє призначення та місце в світі. Чи вдасться головній героїні завдати удару Новому Ватикану? Які зміни чекають на світ? Розв’язка вас точно не залишить байдужими. Окрему насолоду подарують химерні, дещо сюрреалістичні ілюстрації.

Цей мальопис у 2020-му році отримав Премію Ейзнера як найкраща мінісерія, а Comic Book Resources відзначив його як один з кращих інді-коміксів 2020 року.

25 червня о 13:30 долучайтеся до онлайн-дискусії «Постапокаліпсис сьогодні: виживання у новій реальності» за коміксами «Кода», «Пташеня» та «Академія Парасоля». А в кінці на підлітків чекає ще й спеціальна програма.

Маленька зла книжка

Магнус Міст

Для дітей 9-12 років

Якщо ви ніколи не бачили книжку-злюку, тепер у вас з’явилася унікальна можливість — познайомитися з нею, а ще погортати і почитати її. «Маленька зла книжка» має велику мрію — стати найгрізнішою та найстрашнішою у всьому світі. Вона хоче оповідати жахливезні історії, від яких кров стине в жилах, а серце завмирає. А ще заманювати у пастки та випробовувати на мужність відчайдухів. Але все це неможливо без читачів, що готові протистояти вибрикам цієї маленької злюки.

Книжка переповнена хитромудрими завданнями, заплутаними загадками та надважкими квестами. Якщо вас не налякати жодними труднощами, ви обожнюєте жахастики, тоді гайда до пригод!

Я не твоя мама

Маріанна Дюбюка

Для дітей 3-8 років

Одного разу невідомо коли… Ви, мабуть, подумаєте, що тут буде ще одна пересічна історія. Але ні. Тут усе не так. Увесь хід подій змінює один волохатик.

Отже, якось білка Отто знайшов біля своєї хатки дивну кулю, а з неї незабаром вилупилося кругленьке кошлате створіння. Наш герой початку думав просто залишити кулю на своєму місці, та все ж вирішив прихистити малечу, поки не знайде його маму. Чи вдалося розшукати Отто маму цієї істотки? Хто цей ворсатик? Довідаєтеся в книжці.

До речі, 23 червня на дитячій сцені відбудеться читання за книжкою Маріанни Дюбюк «Я не твоя мама». Також бажаючі зможуть долучитися до заходу онлайн.

 

80 нових хитромудрих запитань про технології, географію, історію та суспільство

Павла Ганачкова

 

Для дітей 6-8 років

Павла Ганачкова та Тереза Маковська доповнили свою пізнавальну серію книжкою-грою, що полегшить життя дорослим і додасть знань малечі. Що таке сторони світу та як працює компас? Де на планеті найспекотніше? Чому у світі стільки різних мов? Як літаки тримаються в повітрі? Кому належить Інтернет? Чому в тижні сім днів? Що таке емоції? Чому Мертве море так називають? У якій країні овець більше, ніж людей?  Авторки дають відповіді на 80 хитромудрих дитячих питань про наш надзвичайний світ. Усі факти перевірено за участю наукових редакторів. Тому батькам не варто перейматися через їхню достовірність, а просто користуватися виданням.

Тут багато яскравих ілюстрацій і схем, а найцікавішу інформацію сховано у віконечках і різноманітних висувних деталях. Усе це допоможе краще зрозуміти та запам’ятати прочитане.

Король Kyy. Том 2. Прокляття золота мумії

Адам Стовер

Для дітей 9-12 років

Нарешті вийшло з друку продовження історії про Бена Поула та короля Куу. У новому навчальному році на нашого героя чекає ще більше пригод. Він опиняється в епіцентрі містичних подій, що розгортаються довкола прадавнього прокляття та ватаги справжніських злодіїв. Чи зможе Бен вижити на сніданку? Чи вдасться перехитрити та схопити злодіїв Опівнічної ватаги? На допомогу прийде король Куу.

Спойлер: Куу — це дівчинка, бородата дівчинка з короною.

Заінтригували? Готуйтеся до грандіозної кількості перипетій та пригод!

Овва як бува! Абетка із історії України

Олеся Мамчич

Для дітей 6-8 років

З літери починається слово, а зі слова — події, постаті та цілі епохи. Наприклад, за буквою «г» ховається оповідь про гетьмана, а за буквою «м» — про майдан. Дітвора дізнається, що гетьманом козаки називали найголовнішу людину у війську, що він на кшталт президента. А на Майдані усі збираються гуртом, коли потрібно щось полагодити в Україні, бо вона, як і велосипед, може просто зламатися.

Хто такий гетьман і дружбак, де збираються українці для ухвалення важливих рішень, що таке Європа, як звали руських князів і яку роль вони відіграли для становлення української державності, хто такі скіфи та кому належала пектораль — про це та багато іншого дітвора довідається з книжки. Дорослим завдяки цьому виданню вдасться знайти правильні слова для обговорення психологічних моментів з дітьми та глибшого розуміння історичного контексту. А ще видання доповнено QR-кодами та ігровими закладками.

 

Авторка: Любов Ляшко