Шлях до гармонії крізь трави, сади та джунглі

Шлях до гармонії крізь трави, сади та джунглі. Добірка книжок про силу природи

З давніх-давен духи природи оточували нас, куди б ми не подалися. Але щоб справи йшли на лад, треба було їх задобрити. І сьогодні задля позитивних емоцій, зміцнення здоров'я і досягнення своєї мети знадобиться сила квітів, трав, фруктів та овочів. Садівництво ще й допомагає позбутися бур'янів у голові, долає тривожність і стрес. Відкрийте себе світу природи і дуже швидко ви помітите поліпшення у всіх сферах життя. А ось і книжки-помічниці.

Green Witch. Універсальний довідник із природної магії рослин, ефірних олій та мінералів

Ерін Мерфі-Хіскок

Ерін Мерфі-Хіскок створила практичний довідник для сучасних жінок, що намагаються досягти гармонії зі світом природи і з собою. У рослинах ховається потужна сила, потрібно лише відкрити її. Авторка розповідає про те, як використовувати енергію трав і дерев для досягнення своєї мети чи зцілення інших, та жити в гармонії із землею. 

Ось 7 основних енергетичних центрів, на які спирається Зелене знахарство:

  • гармонія: всередині себе, між людством і природою, між людьми, всередині громади чи родини;
  • здоров’я: тіла, розуму та духу, найближчого оточення, довкілля;
  • любов: до себе, до інших, до людства загалом;
  • щастя: у собі, інших, у природі;
  • спокій: всередині себе, у межах громади чи родини, між групами, міжнаціональний мир;
  • добробут: особистий, родинний, державний, природний;
  • безпека: особиста та родинна, у соціумі та довкіллі.

У книжці ви знайдете все про шляхи взаємодії з енергією рослин, практики та медитації Зеленої відьми, про те, як з допомогою дерев, трав і каміння відновити внутрішню рівновагу та енергію, а ще втілити в життя найзаповітніші бажання. До того ж тут покроково розписано, як зробити пахощі з трав, пошити магічну подушку для гарного сну, зробити мітлу та приготувати цілющий чай.  

Садотерапія. Як позбутися бур’янів у голові

Сью Стюарт-Сміт

Авторка цієї книжки зосереджує свою увагу на цілющій силі садівництва у житті людини. Її звати — Сью Стюарт-Сміт. І вона — психіатр і психотерапевтка, а ще наполеглива садівниця, що досліджує вплив саду та догляду за ним на розум, самопочуття та добробут людини. 

Дерева та рослини підзаряджають нас позитивною енергетикою, дарують затишок і спокій, брак яких у містах, серед кам’яних споруд, справді відчутний. Сью Стюарт-Сміт розповідає безліч цікавих фактів і реальних історій хвороб своїх пацієнтів, що пройшли садотерапію. А ви знали, що Зігмунд Фройд захоплювався квітами? А про те, що садівничу програму використовують у в’язниці на острові Рікерс у Нью-Йорку? Авторка згадує Френсіса, якому діагностували шизофренію, а садівництво витіснило з його життя тривоги і привнесло спокій. 

З цією книжкою ви легко знизите рівень стресу в житті та відкриєте прихований вимір енергії всередині себе. Залишилось лише придбати кілька рослин і насолоджуватися садотерапією. 

«Садотерапія. Як позбутися бур’янів у голові» — незабаром у продажі. Уривок читайте тут.

Міські джунглі. Або як рослини допомагають нам творити гармонію і стиль

Ігор Йосифович, Джудіт де Граф

Ця книжка допоможе «озеленити» та додати затишку у вашому домі. Ви помандруєте Європою, навідаєтеся у п’ять екодомівок, побачите, які рослини там мешкають, дізнаєтесь, як за ними доглядати, а ще надихнетеся на пошук власних екорішень. Автори показують, як завдяки різноманітним вазонам змінюється атмосфера в кімнаті чи будинку, а інтер’єр вирізняється серед інших стилем і винятковістю. 

У «Міських джунглях» багато дивовижних історій блогерів, тематичних майстер-класів, цікавих і корисних лайфхаків. І, звісно ж, повно красивих фото, що спонукають гортати книжку та обмірковувати нові експерименти в інтер’єрі. Прикладів для наслідування тут предостатньо. 

Чарівні істоти українського міфу. Духи природи

Дара Корній

Слов’янська міфологія, українська зокрема, наскрізно просякнута духами природи. Українська журналістка та письменниця Дара Корній відкриває світ міфів і легенд праукраїнців і знайомить з усіма чарами лісу, повітря, води та пір року. 

Ви почуєте гомін прадавнього лісу, зазирнете в очі лісовикові, послухайте, як чугайстер грає на сопілці, пограєтеся з мавкою та русалками, познайомитеся з болотяником, польовиком, луговиком, вихровиком та іншими духами природи. Авторка детально описує кожну чарівну істоту: її вдачу, місце проживання та походження, магічні здібності, чого вона не любить і чим її задобрити, походження. А ще розповідає, у яких народних переказах, легендах і казках її згадано. 

Під час створення книжки Дара Корній спиралась на дослідження науковців, розвідки етнографів і фольклористів, використовувала власні польові дослідження, народні казки, легенди, звичаї, обряди та пісні.