Десять нових книжок для кавунового серпня

Останній місяць літа потужно вступає у свої права: зі спекою, кавунами та пряними довгими вечорами. Запрошуємо почитати книжки, від яких мурашки, та ті, від яких віє прохолодою.

Холодний засніжений роман про викрадення дитини серед хуртовини. Ті, кого негода застала у дорозі, опиняються у гірському мотелі. У Дарбі сів телефон, тож вона не може покликати на допомогу, коли дізнається про злочин. Вона, як і викрадач, заблокована серед снігів. Небезпечним нелюдом може виявитись будь-хто з четвірки незнайомців, тож нікому не можна довіряти, та самій Дарбі не врятувати дівчинку. Що робити, коли здається, що виходу немає?

Анна вміє відчути справжню свободу, відпустити біль та піднятись у повітря, вона може перевернути ваш світ. «Небеса Анни» – неймовірно різнобарвний колаж її життя та мандрівки разом з татом. Ця мандрівка без меж – і спосіб краще зрозуміти одне одного, і віддати шану мамі, яка відійшла на небо. «Небеса Анни» – естетика і терапія, яка допоможе знайти правильні слова підтримки та навчитись співпереживати. Підніміться у небеса Анни за відповідями на запитання, які вас тривожать.  

Довгоочікуване продовження історії Пісочного Чоловіка – божества з іншого світу, володаря снів, якого заманили обманом. Сендмен так нагадує свого творця Ніла Геймана. У третій частині поміщені чотири історії, у яких переплітаються міфологія та людські переживання. Трагедія музи Калліопи, яка прагне визволення з несправедливого полону, разом з кошмарами та недосконалістю суспільства доповнюють полотно графічного роману. 

У білих віршах Рупі Каур можна впізнавати себе та знайомих, віднаходити призабуті спогади, мріяти та зазирати у майбутнє. Слова поетеси – такі прості і часом наївні, одразу знаходять відповідь у серці. Вона не боїться сказати, вона дозволяє собі відчувати, вона не соромиться того, що з нею було, бо у всьому залишалась собою. Схематичні, але такі ємкі, ілюстрації авторки додають цій збірці відтінків звучання – солодкого смаку знайомого з дитинства молока і меду. 

Вервиця звитяг під соусом вселенського суму – саме так традиційно подають історію України, забуваючи, що кожна нація переживала подібне. Ярослав Грицак показує, що історію України можна вивчати, не ридаючи. Кожен болючий крок, кожна болячка зрештою загартує та зміцнить український державницький організм. Перша редакція 1996 року доповнена новітніми подіями: Революцією Гідності, війною та Росією та навіть передвиборчими президентськими перегонами. 

Творець східних казок та чуттєвих романів розповість про справжнє кохання, якого огортає теплом і затишком, про життєву мудрість, про те, що можна дізнатись тільки з часом. Бабуся пише онуці, їй є чим поділитись. Вони ніколи не бачились, але стають найріднішими. Любов, яка триває все життя – з чого вона починається, вміння бути удвох і не нарізно, радість материнства, благословення знайти улюблену роботу, довгі прогулянки узбережжям і найкращі бабусині рецепти. Готові зануритись у любов? 

Володимир Рутківський подарував українському читачеві чимало героїчних історій. Битва на Синіх Водах – важлива віха у національно-визвольній боротьбі, коли військо союзників українців, литовців та білорусів зуміло дати відсіч татарські навалі. Яка у цьому роль трьох юнаків та удільного князя? Автор пропонує натхненну та дотепну оповідь, яка дозволить підліткам, та й не тільки їм, торкнутись живої історії. Нова авторська редакція. 

Світом правлять дані. Конкуренція зростає, і кожен споживач прагне негайно отримувати найкращий з можливих варіантів. Персоналізація маркетингу – необхідність цифрової доби. Як використовувати дані для побудови маркетингових стратегій? Як розібратись у розрізненій інформації про потенційних клієнтів? Як позбутись невдалого тарґетингу та достукатись саме до тих? Почніть з книжки Адель Світвуд – авторки численних вдалих маркетингових кейсів.

Новий старт у всесвіті Дисковіту – починаємо підцикл «Варта». Чим живуть міські вартові? Чому не ловлять порушників, чому не поспішають на допомогу, чому взагалі тримаються осторонь? Та тому ще не хочуть, щоб їм нам’яли боки, та звикли до такого. Та новачок Морква зі енергією та ентузіазмом початківця береться змінювати варту. Та й часи буремні настали – правити Анк-Мопорком почав дракон, відомий халамидник та самодур. Тут не вийде не втручатись, якщо треба зберегти рідне місто.  

Форма чи зміст – що для вас визначальне? Тимофій Гаврилів спробував поєднати крихкий світ взаємин та людських душ з елегантною мовою – влучною і багатою. Відверто, пронизливо, сучасно – «Гарні дівчата» – діалог автора та читача на підсвідомому рівні, гра і двобій. Багато запитань, відповіді на які варто шукати разом. В якому часі краще опинитись – тут і зараз, чи в найкращому моменті з минулого, чи, може, з головою пірнути у майбутнє, що б воно не готувало?

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

30 thoughts on “Десять нових книжок для кавунового серпня

    Добавить комментарий