Нон-фікшн про стосунки: як зберегти любов і не втратити себе

Содержание[ скрыть ]

Існує думка, що будь-який нон-фікшн потрібно читати у правильний час, аби винести найкорисніше. Любов, розпач, токсичні стосунки та відновлення після шлюбу - у нашій добірці, яка ще є й підказкою до весняного бінго, є відповіді на будь-які життєві колізії!

Жінки, які кохають до нестями

Робін Норвуд

Статистика деяких психологів, які працюють саме із жінками вражає: близько 85% жінок, що приходять на прийом, можна охарактеризувати саме як жінок, які кохають до нестями. Часто шкодячи собі і до кінця не розуміючи всієї небезпеки. Любов буває різною, але завжди мусить розумною. Не жертвувати собою заради людини, яка цього не потребує і не оцінить в результаті, жити у постійній моральній напрузі і виправдовувати це коханням до нестями, мати картинку зовнішнього щастя і бути нещасливою.  

Ця книжка може стати чудовою нагодою зрозуміти, що пора міняти себе і ставати, нарешті, по справжньому щасливою, адже скільки можна страждати за тим, хто вас не вартий!

Сім’я. Бізнес-проєкт ХХІ століття

Андрій Оністрат, Валентина Хамайко

Книжка про сім’ю написана сімейною парою, яка пройшла вже кризи, банкрутсво, але зберегла любов, виховує дітей у здоровій атмосфері, вчить правильно розпоряджатися грошима і брати відповідальність за себе і свої рішення.

Практичний досвід від  екс-банкіра Андрія Оністрата та телеведучої Валентини Хамайко про те, що у парі можна рости разом і кожному партнеру одночасно. Почитайте, це цікаво!

Чому чоловіки хочуть сексу, а жінки потребують любові

Аллан і Барбара Пізи

Аллан та Барбара вміють говорити делікатно про  складні ситуації у сімейному житті. Безліч прикладів, які допомагають відтворити написане в голові яскравими картинками.

Людина — це механізм, який можна регулювати, емоції — це не що інше, як речовини у нашому тілі, а душа — це процеси, які відбуваються у мозку людини.

І взагалі,  автори переконані, що найкраща пігулка від головного болю – секс, хоч підходи до цього процесу і  значення для пари відрізняються.

Знову вільна

Тамзен Фадаль

Життя після шлюбу існує! Розлучення часто стає критичним моментом у житті жінки.

Вона розгублена і не розуміє як рухатися далі, починає себе жаліти і думає, що їй найгірше. Ця книжка для тих, хто любив когось більше, ніж себе. Досвід авторки, який трансформувався у прості, побутові, але разом із тим важливі поради по переходу в новий етап життя. Не зважайте «що люди скажуть», адже у вас своє життя, бо «краще бути самій, ніж самотньою з кимось».

А ще авторка радить після розлучення не повертатися до «самого першого кохання» — бо діла не буде.

Чому ми кохаємо

Гелен Фішер

Гелен Фішер називають провідною експерткою з біології любові та привабливості. Авторка розклала кохання та любов на складові, як науку, провела грунтовне дослідження, знайшла добровольців, які не лише проходили інтерв’ю та опитування, але погодилися на МРТ головного мозку. 

А ще вона розповіла про свої пошуки «ліків від кохання» — уявіть, як було б добре проковтнути пігулку і знову зібрати докупи своє розбите сердце.

Мікс художньої, наукової та психологічної літератури під однією обкладинкою.

 

Збудуй міцну сім’ю. Покрокова інструкція

Гері Чемпен, Шеннон Ворен

Тримаючи книжку в руках, мимоволі росте впевненість у тому, що вам вдасться зберегти родину і ви не потрапите у 60% шлюбів, які розпадаються.

“Зробіть це самі!” закликають автори книжки. Уявіть, що сім’я — це будинок і покроково збудуйте її такою, яка потрібна саме вам. Не бійтеся, що вона буде інакша, чи неправильна — будинків ж у світі мільйони, і всі вони різні. Можна відбудувати навіть зруйнований дім і він знову буде теплим і затишним. 

Спробуйте!

Як виходити заміж стільки разів, скільки захочете

Ірена Карпа

Курка не може вчити орла літати! Пам’ятаєте мудрість? От і про заміжжя має писати та, яка це робила неодноразово. Ірені, яка тричі вихоила заміж, є чим поділитися, і раптом ви ще не читали її бестселер — рекомендуємо! 

Авторка розповідає як завести короткотривале чи довготривале знайомство, розповідає про свої романтичні пригоди у Франції. У книзі вона ділиться секретами довготривалих і короткочасних знайомств, як отримати пропозицію, чи завести роман, а також не оминає увагою і свої романтичні пригоди — у Франції та поза нею.

І куди ж без спойлерів: Карпа радить подавати максимально конкретний запит у небесну канцелярію на майбутнього обранця: зріст, вік, професія, колір очей, характер, ставлення до грошей, ставлення до твоїх (чи ваших майбутніх) дітей, вміє користуватися дрилем чи ні, їсти сам зварить чи ні, веселий чи зануда, подорожує з екстримом чи любить валятися на березі з вудкою в одній руці і з шахами в іншій, любить собак чи котів кінець кінцем… 

Чоловічі правила. Стосунки, КЕКС, психологія

Марк Менсон

Ви точно вже читали якусь книжку Марка Менсона. Саме ця, наприклад, написана саме для чоловіків. Існує стигма, що чоловікам поради не потрібні, що книжки з психології стосунків між чоловіком та жінкою пишуться лише для жінок. А от і ні.

Автор пише: «Більшість посібників з пікапу націлені на те, щоб чоловікові не відмовили. У моїй же теорії відмова грає важливу роль. Відмови неминучі, тому слід виробити стратегію, що дозволяє використовувати їх на благо. Коли вам відмовляють — це корисно».

Psychopath Free. Як звільнитись від токсичних стосунків і не стати жертвою

Джексон Маккензі

Потрапити у токсичні стосунки набагато простіше, ніж вийти із них. Іноді можна навіть не розуміти, що це відбувається з вами. І зараз мова не лише про стосунки між чоловіком та жінкою, токсичні люди скрізь навколо нас. А ви знали, що сьома людина, яка вам зустрічається на шляху — психопат, який вже хоче маніпулювати вами.

Вони пожирають нашу життєву енергію, силу та щастя. Мати інформацію, означає мати можливість захистити власний простір. 

Авторка працювала як психолог з тисячами жертв токсичних стосунків і точно описує сигнали-прапорці, які не можна ігнорувати. В кінці книжки є корисний тест на психопатію. 

Psychopath Free. Як звільнитись від токсичних стосунків і не стати жертвою

Джексон Маккензі

Любов змінюється у сучасному світі – жінка нікому нчого не винна, ні чисту хату, ні смачний борщ. Анна Топліна фіксує різноманітність видів стосунків та знімає стружку з багаточисельних стереотипів.

«Люби без ілюзій» на практиці означає,  що які б у вас не були цукерно-букетні стосунки, головне дивитися в одному напрямку, не втратити самооцінку і не дозволити порушувати власні кордони.

Анна – популярна блогерка і вдало поєднує історії з власного життя та психологічні поради. Проведіть аудит ваших минулих стосунків, подумайте, яку роботу над помилками, щоб не сидіти у «печері проблем та звинувачень» довіку.

Авторка: Марина Соколова