Позиція національної книжкової платформи Yakaboo щодо цінової політики

Книжковий ринок України переживає складний період. Війна, інфляція та масовий виїзд українських читачів за межі країни негативно впливають на діяльність всіх учасників ринку: авторів, видавців, книгорозповсюджувачів та читачів. У цих умовах важливо, щоб усі стейкхолдери діяли відповідально, в інтересах вітчизняної книжкової галузі. 

Вважаємо, що проблема цінових війн на книжковому ринку є системною. Вона вимагає вирішення на рівні всіх учасників. 

Команда Yakaboo завжди виступала і виступає проти цінового демпінгу. Ми вважаємо, що це знецінює роботу та зусилля всіх, хто працює з українською книжкою. Цінова війна – це шлях до зубожіння української книжкової спільноти. Вона також негативно впливає на читачів, які не зможуть отримувати якісні українські книжки. 

Ми підтримуємо ініціативи, спрямовані на стабілізацію цін, та вважаємо, що ціни повинні відповідати дійсній вартості української книжки. Ми вважаємо, що ринкова ціна на книжки в Україні повинна визначатися видавцями. Всі розповсюджувачі повинні її дотримуватись. Без винятку. 

Компанія Yakaboo ухвалила рішення, що ціни на книжки, що продаються на www.yakaboo.ua, не будуть нижчі за конкурентні пропозиції інших учасників ринку. 

Ми готові до конструктивного діалогу з усіма учасниками книжкового ринку для вирішення проблеми цінових війн. Вважаємо, що спільними зусиллями ми можемо забезпечити стабільність та розвиток книжкового ринку України.