Толкієністам приготуватися: у 2022 році покажуть серіал за мотивами «Володаря перснів»

Ви ще встигнете перечитати першоджело - у вересні 2022 року компанія Amazon Studios презентує серіал за мотивами культової трилогії «Володар перснів» англійського письменника Джона Толкіна. Зйомки проходили у Новій Зеландії, а всього планується 5 сезонів.

Гарна новина для всіх шанувальників «Володаря перснів» та «Гобіта» — у  наступному році буде показана перша серія високобюджетного серіалу, який вже назвали найдорожчим в історії. Один сезон серіалу «Володар перснів» вартував 465 млн, тоді як на сезон «Гри престолів» витрачали приблизно $100 млн. 

Нові епізоди виходитимуть щотижня. Фактично мова йде про приквел — події серіалу відбуватимуться до сюжетів у книжках та фільмах як «Гобіта», так і «Володаря перснів».

Персонажі протистоятимуть відродженню зла в Середзем’ї. Ролі зіграють актори Роберт Арамайо і Джозеф Моул, які знімалися в «Грі престолів». Молоду Галадріель зіграє Морфідд Кларк.

На початку року Amazon Studios представила офіційний синопсис «Володаря перснів». В описі, який цитуєThe One Ring, йдеться, що в багатосерійному проекті будуть вперше екранізовано героїчні легенди Другої Епохи в історії Середзем’я.

«Дія цієї епічної драми розгортається за тисячі років до подій «Хоббіта» і «Володаря перснів». Вона перенесе глядачів в епоху, коли створювалися великі держави, піднімалися до Зеніту слави і руйнувалися царства, великі герої піддавалися випробуванням», — йдеться у прес-релізі.

Книжка «Володар перснів» була названа улюбленою книгою клієнтів Amazon тисячоліття в 1999 році і найулюбленішим романом Британії всіх часів в Бі-бі-сі The Big Read в 2003 році. Книги Толкіна переведені на 40 мов світу і продані накладом понад 150 млн примірників.

Толкієністам приготуватися: у 2022 році покажуть серіал за мотивами «Володаря перснів» 0
На сторінці серіалу в Twitter опублікували перший кадр
Толкієністам приготуватися: у 2022 році покажуть серіал за мотивами «Володаря перснів» 0