Перші осінні новинки для затишного вересневого читання

Як стартував ваш книжковий вересень? Встигли вже схопити якісь новинки для осіннього читання? Ми маємо для вас десяток цікавих варіантів на будь-який смак — від детективів до зворушливих історій, а ще нон-фікшн, який відкриє небачені горизонти. 

Ксенія Циганчук «Кубик Рубіка»

Це вже третя книжка у детективній серії про нестерпного слідчого Єгора Скляра та ретельну патрульну Власту Коваль. Цього разу поліцейські розплутують загадки у Харкові, куди вирішили на навчальні курси, а тепер допомагають місцевим розкрити загадкову смерть, не менш таємниче зникнення та вбивство. Добряче покопирсатись у минулому та витягти на-гора старі секрети, інакше до правди не дістатись. А ще дуету загрожуватиме смертельна небезпека. Попри те, що раніше анонсували, що серія буде трилогією, попереду нас чекає ще декілька захопливих детективів.

Кетрін Грей «Несподівана радість самотності»

Друзі та родичі періодично натякають вам, що «годинник цокає», чим неймовірно бісять? Можна кинути в них цією книжкою. Але краще прочитати її самостійно, адже це необхідна доза любові до себе, яка покращить настрій і допоможе відбитись від непроханих коментарів. Світ змінюється — і для вас має бути важливим насамперед особистий комфорт і щастя, а не те, що думають інші. А коли прочитали, дайте почитати мамі, бабусі чи подрузі, яка постійно намагається вас «зісватати». 

Енджі Кім «Міракл Крік»

Потужний дебют, який вже з перших сторінок затягує у перипетії судової тяганини. Злочин, у який складно повірити і ще важче зрозуміти. Матір звинувачують у вбивстві дитини, нібито вона цілком могла зрежисерувати нещасний випадок. Але що ж сталось насправді? Послухаємо докази адвокатки та прокурора. Авторка розповідає історію сім’ї, де виховують дитину з інвалідністю. Історію матері, яка дуже любить своє дитя, але в неї опускаються руки, тому що почасти цю ношу надскладно нести. Для неї це забагато, то що ж — вона справді вирішила позбутись дитини як тягаря?

Ребекка Етвуд «Життя в кольорі. Як зробити дім яскравішим. Натхнення і практичні поради»

Осінь — найбарвистіша пора. Вона буває сірою та непривітною, але погода вдома залежить лише від вас. Влаштуйте собі кольоротерапію з книжкою дизайнерки Ребеккою Етвуд і зважтесь на зміни у власній оселі. Особливо це актуально для тих, хто планує ремонт, але не знає, з чого почати і як зорієнтуватись у мільйонах відтінків. Ви побачите колір по-новому та надихнетесь, бо коли ж облаштувати помешкання мрії, якщо не зараз? Не відкладайте життя на потім. Підберіть власну палітру, у якій вам буде добре і затишно за будь-якої погоди.

Кріс Тведт «За браком доказів»

Моторошний скандинавський детектив — те, що треба, якщо ви цьогоріч мріяли про мандрівку до Норвегії. «Адвокат диявола» Мікаель Бренне знову захищає підозрюваного у жахливому злочині. На хуторі вирізали цілу сім’ю. А Маґнус Саннторв тоді втік з психлікарні. І він був там, був на місці злочину. Тож, зрозуміло, винен. Але прямі докази? Проста справа. Мікаель мав би її виграти, але ближче до суду, то більше ця проста справа заплутується, то більше стає невідомого, а запитання без відповідей тільки множаться.

Джанін Каммінс «Американський бруд»

Чистеньке та охайне життя Лідії та її родини перетвориться на купку бруду. Власниця ошатної книгарні тікатиме, залишивши позаду все, що любила. Її чоловік-журналіст перейшов дорогу впливовим людям і підписав собі смертний вирок, а жінка з сином поневірятимуться світом, щоб втекти від довгої руки мексиканського наркобарона. США — ось вихід, але ким там будуть? Безправними емігрантами? Американським брудом? Та, зрештою, кордон ще теж треба перетнути, а це не так просто, якщо за тобою женуться і міграційні служби, і запеклі кримінальники. Перетнути кордон, головне — перетнути кордон…

Франк Тільє «Пазл»

Зіграйте, складіть шматочки пазла. Ілан і Хлоя вже не раз брали участь у квестах, от тільки з таким як «Параноя» ще не стикались. Та й відбір жорсткий — учасників може бути тільки восьмеро. А винагорода 300 000 євро вабить стількох! Тож треба зіграти, якщо вже так пощастило. Покинута лікарня для душевнохворих — підходяща локація для моторошної гри. Чи це вже не гра? Що коїться? Поки пазл не складеться повністю, неможливо буде зрозуміти, що правда, а що гра уяви — параноя. Блискучий роман видатного французького автора трилерів Франка Тільє.

Оксана Забужко, Святослав Шевчук «Апокриф. Чотири розмови про Лесю Українку»

Які в Лесі Українки були стосунки з християнством у головний період її творчості? Складні, суперечливі, аж до заборон за безбожництво та похвал за атеїзм. І тим часом чималий пласт творів залишався поза полем зору читачів, тож про релігійність поетки не говорили. Але чому б не переосмислити її доробок зараз, а надто його дискусійну релігійну частину, яка звертається євангельських та ранньохристиянських сюжетів. Розмову про Лесю Українку, до якої ми не звикли, поведуть письменниця Оксана Забужко та Предстоятель УГКЦ Святослав Шевчук. Поряд з чотирма розмовами розміщені тексти, до яких звертаються автори.

Мілан Кундера «Жарт»

Перший роман письменника звучить на диво багатоголосо. Тут стільки поглядів — який же найближчий до істини? Жарт поламав Людвікові життя. Він і зараз думає про те, чому 15 років тому все обернулось так погано: зрада друзів, крах політичної кар’єри і виліт з університету, який означав тільки «чорний батальйон». Він не забув, він не пробачив, тому знову вирушає туди, де колись був дім. Щоб отримати своє, щоб помститись. Не дарма він стільки страждав, не дарма стільки чекав. Тепер його час посміятись, його час пожартувати. Але щось із цього вийде?

Юрій Щербак «Час Великої Гри. Фантоми 2079 рок»

Коли реальність не тішить, антиупопії допомагають. Тим паче, що вправний політичний аналітик Юрій Щербак може виявитись дуже близьким до можливого майбутнього середини ХХІ століття. «Час великої гри» — продовження історії, розпочатої у «Часі смертохристів». «Четверта глобальна війна» закінчилась — і у світі нові порядки. Український розвідник генер Ігор Гайдук — центральна постать роману. Він зумів вистояти у протистоянні та перед обличчям смертельної небезпеки, а тепер його рішення може змінити стільки… Але що ж з ним буде у цей складний час?

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

973 thoughts on “Перші осінні новинки для затишного вересневого читання

    Добавить комментарий