Почнемо лютий з десятком гарячих січневих новинок

За святами та адаптацією до роботи січень промайнув якось непомітно. Але книжкових новинок не бракувало, тож вам буде з чим провести перші лютневі вихідні.

Ще один переклад «великої леді фантастики» вийшов друком (починати варто з книжки «Чаклунський світ» — там ми вперше знайомимось з персонажами). Принцесу Лойз викрадають, щоб пошлюбити з герцогом Івіяном, який понад все прагне правити Карстеном. От тільки спадкоємиця трону зовсім не радіє такій перспективі. Її надія на порятунок — Саймон Трегарт та його побратим Коріс, які не пасують навіть перед сильнішими супротивниками. Адже, щоб врятувати панну, їм доведеться зустрітись з кровожерними колдерами.

Мабуть, на інтернет-просторах вже не залишилось людей, які не чули про Ґрету Тунберґ. Комусь подобаються її екоініціативи, когось вона не на жарт дратує, але байдужим не залишає. Ця книжка спрощено розповідає про важливість збереження лісів. Тут дівчинка Ґрета боронить дерева від гігантів, які постійно приходять з сокирами, щоб зводити все нові й нові будинки… поки дерев стає зовсім мало. Та захисниця знає, як врятувати ліс…

Складні завдання часто розтягуються на тижні. Ніхто не хоче за них братись, адже вони відбирають стільки сил. Але ж це треба зробити. І колись у Google вигадали, як ефективно вирішувати складні завдання. Методику випробували не в одній компанії — і вона справді працює. Тож у цій книжці ви знайдете покрокову інструкцію від творця. Спринт — доволі гнучкий, тому його можна адаптувати практично до будь-яких завдань — чи то шкільних проєктів, чи то великих корпоративних змін.

Мілана Кундеру потрібно читати неспішно, насолоджуючись красою слова та закрутами сюжету. «Безсмертя» — про свободу і страх смерті, про дії, які запускають цикл подій, немовби ключик, який заводить механізм. Люди, які ніколи не мали зустрітись, раптом стають аж надто близькими, персонажі Кундери живуть разом з культовими письменниками та впливають одне на одного. Вони доторкнулись безсмертя, та чи воно не обпалило їх своїм полум’яним диханням?

Ми можемо вважати себе неважливими та слабким, та насправді можемо чимало змінити, якщо будемо готові взяти на себе відповідальність. Книжка Євгенії Завалій про підлітків, які хочуть відвернути лихо. Вони бачать, що в морі гине риба, і починають з’ясовувати, чому так відбувається. Діти прагнуть відвернути екологічне лихо та починають з себе: беруться за сортування сміття, розповідають про те, що дізнались, рідним. Вони знають, що можуть змінити світ на краще.

Книжка, яка створена для того, щоб з нею поніжитись у ліжку. Професори Єльського університету досліджують ліжкову історію та вплив цих меблів на життя відомих людей. Тут не тільки про амурні справи та здоровий сон. Чи знали ви, що Черчилль надиктовував укази навіть у ліжку (і у ванні теж!)? Що полководці не раз саме там вигадували плани наступу (за столом теж можна, але ж в ліжку м’якше!)? А в єгипетських правителів взагалі був ліжковий розклад (так, тут власне про амурні справи, так).

Перше правило бійцівського клубу: ти не говориш про бійцівський клуб. От тільки тут ніхто не б’ється (але врізати може добряче). Жінки обговорюють, з якими проявами сексизму стикались і як давали собі з цим раду. Роки таємних зустрічей допомогли створити настільну книгу, яка і в професійній сфері, і в особистій допоможе дати відсіч, встановити рівновагу, заявити про себе і зруйнувати врешті-решт стереотипи, які загнали нас усіх у незручні суспільні ролі.

Батьків забрала вода, а Кіру штормом прибило до мало не казкового тропічного острова, де серед дерев та чагарників сховався давній храм. Там до дівчинки прийшов дар. Тепер вона бачить більше. І сила допомагає дівчинці вижити та повернутись. Вона стає письменницею і знаходить кохання всього життя, а разом з тим бачить навколо заздрість та лють — таку сильну, що навіть життя може забрати. Комусь хочеться її життя і її наступну книгу. Чи врятує Кіру її дар?

В муках чи з натхнення — як народжується мистецтво? Із зусиль, завжди із зусиль. Нікіта Кравцов запрошує помилуватись печерною анімацією, розкаже про вплив легендарного винахідника да Вінчі та «Зоряні війни» з кондиціонером (так, це було щось!). Анімація — вельми непроста галузь, без якої ми вже давно не мислимо кіно, без якої не серфимо в інтернеті, вона заворожує і надихає на власну творчість. Тож, якщо хочете долучитись до цього живого мистецтва, не вагайтесь і поринайте у цю чудову книжку.

Історія, розказана чорним і жовтим. Уявіть собі майбутнє. Хоча ні, не уявляйте, просто розгорніть комікс і побачте, що там на нас чекає. Вочевидь, ми візьмемось за космос (на Землі вже нецікаво), з нами будуть роботи (бо їхній функціонал спрощує нам життя) — і ми цією ватагою колонізуватимемо нові планети. А якщо там будуть власні аборигенні народи? Чи станемо ми для них зажерливими конкістадорами, які прагнуть золота? Чи радше добрими туристами, які приїхали за сувенірами?

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

1 668 thoughts on “Почнемо лютий з десятком гарячих січневих новинок

    Добавить комментарий