Мастрід від засновниці сервісу ДНК-тестів Myhelix, молекулярної біологині Дарії Лосєвої

Дарія Лосєва — відомий генетик, молекулярний біолог, співзасновник та директор компанії Myhelix. Ми розпитали в Дарії, що вона радить почитати, — тепер ділимося цим цікавим мастрідом і з вами. 

Про книгу: Професор медицини, дослідник з питань лікування раку Сіддгартха Мукерджі розповідає про вплив генетики на життя людей, формування їхньої особистості, долю та прийняття рішень. Ген — це повідомлення, яке передає важливу інформацію про кожного окремо. Автор описав свої дослідження на тему ДНК крізь призму власної сімейної історії — психічні хвороби переслідували багатьох членів його родини, тому Мукерджі вирішив прослідкувати закономірність їхніх проявів.

Про книгу: Карл Ціммер — один з авторів колонок у New York Times, журналіст, блогер, який досліджує питання еволюції. У книзі він обговорює такі питання історичного становлення інтересу до такої теми як еволюція людини: постать Дарвіна і його спроби донести ідеї еволюційного розвитку до широкої громадськості; роль мовлення; вплив людини на вимирання певних видів рослин і тварин; еволюція статевих стосунків тощо. Всі ці питання досліджуються автором доволі глибоко, але в той же час — доступно.

Про книгу: Чи знали ви, що алергія — це просто підвищена активність імунної системи, яка починає боротися навіть з тими речами, які не становлять безпосередньої загрози організму? Що людський організм з його гормональними і віковими змінами — це просто рай для мікробів? Що генів мікробів у людині — 4,4 млн, у порівнянні з усього 21 тис., що утворюються з ДНК, тому питомо людського в нас мало. Ця книга окреслює важливі теми людського організму і знайомить з нашими найближчими «сусідами», які в чомусь заважають нам, у чомусь допомагають, але без них наше існування було б цілком неможливим.

Про книгу: Колишня операційна директорка Facebook розповідає про проблеми, з якими стикаються жінки-підприємиці: баланс між роботою та сім’єю, нестача віри у власні сили та амбіції, знецінювання з боку інших, втрата самовпевненості. Але вона змогла все це подолати, а отже зможете і ви.

Про книгу: Що в голові в одного з найбільш нестандартних підприємців світу, найвідомішого новатора та героя мемів і постів у twitter? Журналіст, дописувач у Bloomberg Businessweek вирішив прояснити цю ситуацію. У книзі він описує все: від ранніх років Ілона та першої роботи до найбільш визначних моментів у кар’єрі.

Про книгу: Людський організм працює за зразком комп’ютера, тому його теж можна «прокачати», додавши необхідні елементи. Автор цієї книги, німецький нейробіолог Петер Шпорк розповідає про такі поняття як клітинна пам’ять, на якій залишають відбиток будь-які наші дії і яка зумовлює подальшу роботу нашого організму, та епігенетика, яка дозволяє нам перестати бути заручником власних генів та зробити себе здоровішим та ефективнішим вже зараз.

Про книгу: Історик, філософ та автор світових бестселерів Ювал Ной Харарі розповідає про своє бачення історії людства упродовж 2,4 млн років. Книга присвячена важливим питанням представлення й розвитку людини як виду: становлення мови, релігії, грошей, соціального устрою взагалі — тобто, явищ, властивих виключно нам. Однак, попри цивілізаційний розвиток, інноваційну діяльність та постійний вихід за межі можливостей, наша ДНК сильно не змінилися й емоції та бажання — і досі базові, звичайні і такі природні, людські. От тільки ми часто про це забуваємо.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

823 thoughts on “Мастрід від засновниці сервісу ДНК-тестів Myhelix, молекулярної біологині Дарії Лосєвої

    Добавить комментарий