Множимо оргазми: «Кінчай! Твоє право на задоволення»

Американська психологиня, авторка та викладачка Лорі Мінц написала книжку про жіночу сексуальність з промовистою назвою «Кінчай! Твоє право на задоволення». Мінц розповідає про те, чому жінки досягають оргазму набагато рідше за чоловіків, та що з цим робити. А також пояснює: з жінками все нормально, справа – у культурі та мові.

Статистика проти жінок

50% жінок від 18 до 35 років говорять, що їм складно досягти оргазму під час сексу. Лише 64% жінок досягли оргазму під час останнього статевого контакту, і всього 4% зазвичай отримують задоволення від першого сексу з випадковим партнером. Що стоїть за цими цифрами, та чому вони значно менші, ніж ті ж показники у чоловіків, розповідає у своїй книзі «Кінчай! Твоє право на задоволення» американська психологиня Лорі Мінц. Вона викладає курс з психології сексуальності в Університеті Флориди, більше 25 років консультує клієнтів як психолог, пише наукові та популярні статті.

Лорі Мінц – авторка двох книг про жіночу сексуальність. Перша має назву «Точка насолоди. Ключ до жіночого оргазму».  Лорі також веде лекції про секс та оргазм та намагається зробити так, щоб у суспільстві стверджувалась думка про те, що жіночий оргазм – не менш важливий, ніж чоловічий, й обидва партнери мають досягати його під час сексу. Здається, це очевидне ствердження. Але, коли починаєш читати «Кінчай», розумієш, що ні.

Що не так з мовою

Книга складається з п’яти частин. Тут є й культорологічне дослідження, й часто несподівані результати опитувань щодо сексуального життя жінок та чоловіків, й практичні поради.

«Кінчай» зрозумілий, написаний простою та цікавою мовою посібник, що охоплює сфери біології, соціології, культурології, лінгвістики та сексології. Лорі Мінц розповідає, що насправді багато жінок не досягають оргазму під час сексу, а майже стільки ж – симулюють його. При цьому жінки часто думають, що справа – в них, з ними щось не так, якщо вони не отримують задоволення. Насправді ж, заспокоює Лорі Мінц, з вами все добре. Справа – у культурі, традиціях та навіть мові, якою ми говоримо.

Чи ви помічали, що маєте на увазі, коли говорите слово «секс»? А що під цим розуміють у кіно, медіа, мистецтві? Саме так, лише класичний статевий акт з проникненням. У своїй книзі Лорі Мінц наводить результати опитування: кунілінгус вважають сексом 68% жінок і лише 33% чоловіків. Авторка переводить це співвідношення на звичайну мову: «Двоє людей кохаються, але одна вважає це сексом, а інша – ні». Звучить дивно.

Множимо оргазми: «Кінчай! Твоє право на задоволення» 0

Без табу

Головною проблемою  та оманою в досягненні задоволення  авторка вважає шкідливий міф:  у масовій свідомості та культурі вважається, ніби і жінки, і чоловіки мають досягати оргазму під час проникнення. Коли цього не стається, жінки відчувають себе «неправильними» і починають симулювати оргазм, щоб чоловіки не почувалися неспроможними або не розчарувалися в них. Але це – шлях в нікуди. 

Лорі Мінц наглядно показує це та вчить розуміти спочатку своє тіло, а потім – говорити про це з партнером.

Письменниця розкладає на атоми  багато табуйованих тем, але й вчить сприймати власне тіло та сексуальність. А також розмовляти з партнером, розуміти та вміти відстоювати власні кордони в сексі, усвідомлювати свої бажання та говорити про них без страху.

Один з розділів книги адресований не лише жінкам, але й чоловікам, котрі хочуть навчитися приносити задоволення партнеркам. До речі, Лорі Мінц пише, що таких чоловіків – переважна більшість.

«Кінчай» — важлива книга й для жінок, й для чоловіків. Вона не містить революційних відкриттів та не змінює ваше уявлення про секс. Але однозначно робить його ширшим, заспокоює, розкладає по поличках в голові інформацію, яка зробить життя багатьох читачок приємнішим, а оргазми  — частішими.

Ще книжки про секс та оргазм

img_28543

Про секс. То як, поговоримо?

Ханна Віттон

cover_1_1_106

Як бажає жінка. Правда про сексуальне здоров’я

Емілі Нагоскі

1-0_47

Чому чоловіки хочуть сексу, а жінки потребують любові

Аллан Піз Барбара Піз

Авторка: Тамара Балаєва