Що читають Інна та Тімур Мірошниченко: «Жодна вигадана історія не буде настільки мотивуючою, як історія життя»

Содержание[ скрыть ]

Телеведучий Тімур Мірошниченко та його дружина Інна – юрист, блогер – подружжя, яке часто потрапляє на шпальти глянцю. Вони люблять читати біографії відомих людей: Мандела, Массіміно, Джобс. «Жодна вигадана історія не буде настільки мотивуючою та наповненою, як історія життя видатної людини», – розповідає Інна.

Спеціально для блогу Yakaboo Мірошніченки склали топ-5 цікавих біографій.


Нельсон Мандела

«Довгий шлях до свободи»

Це розповідь від першої особи про дитинство у злиднях, прагнення до освіти та кращого життя для всіх людей і про те, як боротьба за права людей коштувала йому, його дружині та дітям 30 років життя.

Неймовірно, скільки мудрості, прийняття та прощення може бути в одній людині! Незважаючи на страждання та обмеження, які йому довелося пережити через несправедливість та людську жорстокість, Нельсон усе одно до останнього дивився на світ крізь призму любові та добра. Це захоплює та наповнює любов’ю.

 

Майк Массіміно

 «Астронавт. Надзвичайна подорож у пошуках таємниць Всесвіту»

Автобіографія Майка Массіміно «Астронавт» – історія маленького хлопчика, який мріяв стати астронавтом, але зовсім не підходив на цю роль. Усе життя він ішов до своїх польотів у космос попри всі «вам відмовлено», попри медичні висновки про невідповідність і таке інше.

Почуття гумору і віра у мрію допомогли маленькому хлопчику подолати всі перепони, стати космонавтом і розповісти свою історію Всесвіту. Читаючи, ти розумієш, що можливо абсолютно все, якщо ти дійсно прагнеш досягти мети..


Ірвінг Стоун

«Страждання і радощі»

Це біографія Мікеланджело. Насправді всі біографії цього автора просто неймовірні і захоплюючі, але я почала знайомство з його творчістю саме з історії життя видатного скульптора, митця та архітектора. Читати про те, як створювалися шедеври мистецтва, черги до яких ти вистоюєш у найкращих музеях світу, – це як зазирнути за лаштунки майстерні того часу і зрозуміти всю цінність кожної окремої скульптури, картини.
Ми сприймаємо результат за хвилини, а може, й секунди, і часом не замислюємося, що створювався цей витвір десятки років, що у ньому – душа автора, сенс, глибокий меседж і мудрість. Ця книга – просто маст-рід для всіх, хто працює або планує пов’язати життя з мистецтвом, але й усіх інших вона захопить. Адже історія життя такої людини не може бути не цікавою.

Що читають Інна та Тімур Мірошниченко: «Жодна вигадана історія не буде настільки мотивуючою, як історія життя» 0

Уолтер Айзексон

 «Стів Джобс»

Книга вражає відвертістю. Адже автор писав її під пильним керівництвом самого Джобса ще за його життя. І на кожній сторінці – відвертість за відвертістю. Про грубе ставлення до працівників, про обман найкращого друга і колеги, про відмову від доньки.

Насправді ми часто не розуміємо, що стоїть за успіхом людини. Як страждають ті, хто поруч, аби дозволити цьому успіху народитись. Стів – людина з неймовірним розумом. Він відчував прагнення людей на три кроки вперед, дуже чітко розумів, чого хоче досягнути, і не приймав жодних «але». Його навряд чи можна назвати класним другом чи добрим начальником, тим не менш, він зробив революцію у світі техніки. І ця революція на 100% залежала від того, яким бачив світ сам Джобс.

Клод Деле

 «Самотня Шанель»

 Книгу написала подруга Габріель уже після смерті останньої і розповідає про складний шлях до всесвітньої слави. За  залізною вірою в себе, за успіхом і рішучістю стоять страждання маленької дівчинки, яку не любили найближчі.

Ця жінка зводила з розуму чоловіків і надихала жінок десятиріччями, але сама за все життя так і не знайшла щасливого кохання.

Кожна її особиста історія була трагічною. Габріель померла у 91 рік абсолютно самотня. Любов мільйонів не зігріє душу та не обійме у хвилини самотності.

Ця історія вкотре нагадує, наскільки важливими є родинні цінності, незалежно від успіху, грошей та визнання. Ніщо не замінить обіймів та тепла близької людини.

Тисячі жінок щодня одягають Chanel, цитують видатну Габріель, але не замислюються, що революцію у світі моди зробила жінка, яка насправді була позбавлена того самого «жіночого щастя».

Що читають Інна та Тімур Мірошниченко: «Жодна вигадана історія не буде настільки мотивуючою, як історія життя» 0

Авторка: Ірина Міліченко