Бути супермоделлю у 71: мемуари Мей Маск вийшли українською

Український переклад мемуарів Мей Маск — супермоделі, краса якої непідвладна віковим стереотипам готує видавництво Vivat. Книжка має назву «Жінка, яка має план». Мама Ілона Маска чесно розповідає не тільки історію успіху, але й як намагалась одна підняти трьох дітей.

Мей Макс називає переломним моментом у житті розлученняя з колишнім чоловіком, який бив та знущався з неї.

«Коли ви зробите великий крок, це буде страшно, але не можна просто залишатися в поганій ситуації. Швидше за все ви опинитеся в скрутному фінансовому становищі, але ви знаєте, що зможете прожити на бутербродах з арахісовим маслом, тому просто йдіть і намагайтеся знайти щастя», — радить Мей.

У 67 вона вперше вийшла на подіум Нью-Йоркського тижня моди, а у 69 стала обличчям косметичної компанії CoverGirl. Ви могли бачити її на обкладинках Vogue, Elle та навіть у кліпі Бейонсе. Саме вона була прикладом для свого сина Ілона Маска, який наразі є найбагатшою людиною на планеті: «Коли Ілон був маленьким, я помітила, що він увесь час читає. Мене теж неможливо було відірвати від книжок…».

Дієтолог за освітою, Мей у цій книжці розповідає не лише про своє життя і понад 50-річний досвід роботи моделлю, а й про правильне харчування, збереження природної краси та підтримку фізичної форми.  

Але на описаних у книжці здобутках Мей не зупиняється та радить іншим також не бачити меж для щасливого життя й самореалізації: «Тепер я насолоджуюся найкращими роками свого життя. І написала цю книжку, щоб інші жінки могли поліпшити своє життя. Мені вона подобається і сподіваюся, що вам теж. Мені щойно минуло сімдесят, і я з нетерпінням чекаю на те, що принесе мені майбутнє».

Ця книжка, яка англійською вийшла в січні 2020 року, вже стала бестселером у 20 країнах, Україна — на черзі.