Урок №6 курсу зі швидкочитання: Збільшуємо темп і готуємо метроном

Сьогодні я розповім Вам один із базових, але ефективних методів швидкого читання.

Отже, ми вже маємо гарний периферійний зір, круту концентрацію уваги, прискорили швидкість сприйняття та вміємо занотовувати інформацію швидко і якісно.

Ми з вами утворили потужний базис для швидкісного зросту, наших здібностей. Тепер прийшов наш час перейти до практики швидкого читання.

Для цього нам потрібна буде книга, та олівець.

Ваше завдання — читати ПО ДВА СЛОВА одночасно. 

Так я знаю, це дивне завдання, та швидкочитачі ЗАВЖДИ читають мінімум по два слова…а потім по 3…4….5…і врешті решт цілими рядками за один погляд!

Отже, фокусуємось між двох слів і намагаємося, не рухаючи очима побачити й вхопити сенс цих слів, зрозуміти їх. Потім наступні 2 слова, потім наступні — і так далі.

Спочатку для вас буде страшенно незвично і складно так читати, але запевняю вас, ви швидко звикнете і ваша швидкість почне рости.

Читаючи по 2 слова ми автоматично читаємо у 2 рази швидше, проста математика 🙂

Важливо потренуватися й у вас точно все вийде!

Наступний ваш крок — це прискорювати себе!

Для цього вам потрібно ввести в пошуку Google «метроном онлайн». І нам автоматично видасть метроном.

Виставляємо для початку 60 ударів на хвилину (60 bpm), тобто один удар — 1 секунда. І завжди з кожним ударом переходимо очима далі, при цьому читаючи по 2 слова. Звикаємо до темпу і ставимо 65 ударів на хвилину. Знову звикаємо. Знову піднімаємо планку.

Таким чином метроном дозволяє задавати нам певний ритм з яким ми будемо тренуватися і постійно тримає нас в тонусі. Поступово збільшуйте темп метроному і ваша швидкість буде зростати. Але головне: наприкінці тренування дещо скинути темп, щоб вам на контрасті було простіше, і ви відчуєте, що раніше 60 ударів було швидко, а зараз — нормально!

Урок №6 курсу зі швидкочитання: Збільшуємо темп і готуємо метроном 0

Більше про курс та про підписку на уроки з додатковими коментарями читайте тут:

2 066 thoughts on “Урок №6 курсу зі швидкочитання: Збільшуємо темп і готуємо метроном

    Добавить комментарий