Love is in the air: десятка романтичних книжок для бінґо

Найромантичніший місяць року — холодний лютий, який на один день поринає в оберемки червоних троянд, коробки шоколадних цукерок та засипає все довкола валентинками. Додайте до цього палкого книжкового кохання — і нехай у вас все буде, як в улюблених романах.

Непомітні кроки, майже невловимі дії — ось що він робить, щоб врятувати дівчину, яка в один момент стала для нього найдорожчою на світі. Чому так делікатно і ніжно? Щоб не злякати, щоб не травмувати, щоб не зробити гірше, адже Меріт — у зоні ризику. Перше кохання завжди залишає по собі слід, але буває, що воно залишається назавжди. Головне не дати таємницям та страхам зруйнувати його, поки не зміцніло. «Без Меріт» — історія подолання депресії та зародження істинного почуття, яке може пройти через роки.

Книжки Ельчіна Сафарлі здаються самою квінтесенцією романтичності, вони дихають любов’ю. «Дім, де жевріє світло» — листи бабусі, яка кохала, до внучки, яка кохатиме. Досвідчена жінка розповідає про любов у різних її виявах, навіть найбуденніших, бо ж кохання приходить не тільки у свята. Щоденна романтика: обійми, рука у руці, разом зустріти світанок та слухати морський легіт. Відчути таке кохання можна тільки тоді, коли відкриєшся йому, зрозумієш себе і тоді побачиш того, з ким хочеться бути у парі.

Чи може письменниця закохатись у свого персонажа? Здається, що кожен творець любить своїх героїв. Та, коли пишеш документальну книжку та перетинаєшся з очевидцями, втриматись ще важче. Все починається з листа: письменниця з Лондона отримує звісточку з острова Ґернсі, де її читають. Листування переносить у важкі післявоєнні часи і ще важчий період нацистської окупації, а мандрівка допомагає знайти своє місце та написати свою найкращу книжку. Хоча… не тільки в книжці справа. 

Історія, яка вичавить з вас не одну сльозу. Лорен потрапила в жахливу аварію і вже тривалий час лежить у комі. Артур переїжджає до нової квартири, аж ось одного дня виявляє у помешканні дівчину, яка переконана, що теж там живе. Це — Лорен, і її бачить тільки Артур. Примарна дівчина зависла між небом та землею, чи зможе вона повернутись до життя та опритомніти? Чи допоможе їй Артур, якого нав’язливий привид спочатку тільки бісить? У цієї книжки є зворушлива екранізація з Різ Візерспун та Марком Раффало.

Особлива форма романтики, яку створили між собою Майк та Ві, може здатись дивною, але їм подобається грати у «жадання», а потім шаленіти від пристрасті. Пару розділяє океан: поки Майк працює у США, Ві влаштовує своє життя у Британії. Здається, що стосунки назавжди померли, але у цьому не можна мати певності. От і Майк не здається, навіть коли отримує запрошення на весілля колишньої, він оздоблює свій будинок так, щоб подобалось Ві. Схиблений на дівчині псих чи жертва маніпуляції? Фінал покаже.

Еліс гадала, що шлюб подарує їй щастя, а країна за океаном відкриє нові можливості. Однак в Кентуккі її чекали нестерпна спека та чоловік без власної думки, за якого завжди вирішує батько. Нове оточення тисне на неї, тож, коли в місті набирають волонтерів для кінної бібліотеки, вона сприймає це як можливість вирватись з рутини і надати своєму життю сенсу. В Еліс з’являється подруга Марджорі, яка має схоже уявлення про щастя. А потім приходить кохання — саме таке, якого вона хотіла, про яке мріяла.

Тесс і Гардін — молоді, пристрасні й закохані. Вона — майже типова хороша дівчинка, він — аж ніяк не стереотипний поганець. Та почуття, яке виникає між ними, ніжне і романтичне. Звісно, у стосунках таких різних людей не обійдеться без перешкод, між ними стають минуле, алкоголь, агресія і вечірки на всю ніч. Але полум’я кохання, яке виникло з однієї миті, з однієї іскри, такі дрібниці не загасять. Хіба що… коханці самі вирішать, що з них вже досить. До речі, в цієї яскравої історії є продовження «Після розриву».

Перша місіс Гемінґвей — Гедлі Річардсон виліпила зі свого Несто письменника. Старша мало не на десятиліття, вона спочатку не сприймала його серйозно. А потім йшла за ним слід у слід: помандрувала з ним в Канаду, за океан, долучилась до паризької американської богеми, каталась на лижах в Альпах і спостерігала за коридою в Іспанії. Вона подарувала йому первістка, але не дозволила собі розчинитись у догляді за дитиною, залишаючись насамперед дружиною. Для Ернеста вона була «Святом, яке завжди з тобою».

Продовження історії про юну блогерку з Брайтона Пенні — ще динамічніше та романтичніше. Вона тепер не онлайн, закинула блог — не має на це ні часу, ні бажання. Залюблена у фотографію дівчина вирушає у турне разом з коханим музикантом. Вони мандрують Європою, і поки Ноа зайнятий підготовкою до концертів та виступами, Пенні намагаються залякувати листами. Чи відмовиться дівчина від того, що раніше було для неї сенсом життя, зосередившись на новому статусі коханої зірки, чи все ж не відкидатиме давню мрію.

Знехтувані та покинуті, вони знаходять одне одного. Шей готова на все заради брата, який її ніколи не цінував. Вона навіть йде за нього у в’язницю, беручи на себе всю відповідальність. Дрю понад все любив дружину, тепер її немає. Тільки діти, про яких потрібно дбати, тримають його при тямі. У Шей та Дрю схожі долі: вони забагато віддали, не отримавши нічого натомість. Крихка дружба перетворюється на ніжніше почуття. От тільки молодший брат Шей може завадити їм здійснити мрію про спільне щастя разом.

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

7 thoughts on “Love is in the air: десятка романтичних книжок для бінґо

    Добавить комментарий