Переходимо на літній час та читаємо десять гарячих новинок

Карантин розмиває межу між буднями та вихідними, і мав би полегшити травматичний перехід на літній час, який краде у нас годину сну. Тож бережіть себе, залишайтесь вдома та читайте книжечки.

Переходимо на літній час та читаємо десять гарячих новинок 0

Історія від творця харизматичного канібала Ганнібала Лектора про сильну особистість. Скарби наркобарона Пабло Ескобара ваблять чимало зловмисників, але зухвалому Гансу Петеру Шнайдеру, який торгує людьми та не гребує вбивствами, вистачає сміливості поткнутись за ними. Він вірить в успіх своєї ретельно продуманої операції, от тільки йому стає на заваді несподівана перешкода — наглядачка маєтку Карі Мора. Жінка, яка бачила у своєму житті багато зла, готова вийти на герць з монстром. Її суперник навіть не уявляє, на що здатна його суперниця, яку він недооцінює.

Вміння якісно приймати рішення — чи не одна із найважливіших навичок у житті сучасної людини, адже кожен щоденний вибір потім має наслідки. Якісь, звісно, зовсім дріб’язкові, інші ж назавжди залишають слід на життєвій стежині. Роберт Діленшнайдер пропонує попрацювати над власним вмінням приймати рішення, переймаючи досвід відомих історичних особистостей. Не всі їхні рішення були вдалими, звісно, але це теж досвід. Від Йоганна Ґутенберґа і до наших часів — якими були доленосні, історичні рішення, які змінили світ.

Кожен його фільм — подія у кінематографії, а саме його ім’я вписане великими літерами в історії кіно. Атмосферність, символізм та впізнаваний почерк — про режисера Девіда Лінча можна говорити багато, але, може, дозволимо йому самому сказати про ідеї, погляди, стрічки… Біографія, яка водночас є й автобіографією. Сам Лінч та кінокритикиня Крістін МакКенна розповідають про світогляд митця, його формування, роботу та особливі прийоми, про осяяння та те, що залишається за кадром, коли помреж клацає хлопавкою, яка відраховує сцени та спроби, а камера помічає знімати.

Зібрати себе з уламків — саме це має зробити головний герой, якого пошматувала війна. Тепер його обличчя не впізнати, та й сам він себе ідентифікувати не може — пам’ять стерла всі спогади. Але вони можуть повернутись — спочатку крихтами, а потім цілими шматками, тільки збирай їх. Амадока — величезне озеро на Волині й Поділлі, яке через роки обміліло і зовсім зникло, воно було найбільшим у Європі, а зараз і сліду немає. Що залишається після такого зникнення? Чи можна побачити слід через століття? Чи здатна колективна пам’ять попередити? Чи є в нього шанс повернути власне життя?

Весела та легка історія, яка відволіче від усього на світі. Саша Голдберг — шлюбна консультантка, яка має поєднувати саме тих людей — так, щоб утворилась ідеальна пара. Вона враховує побажання та особисті якості клієнтів та невтомно підбирає, призначає побачення та радіє разом з половинками, які знайшли одне одного. Робота захоплює її, відточуючи знання у психології стосунків. Та чи залишиться чоботар без чобіт? Чи саме Саша буде для когось ідеальною парою? Ця історія не тільки про кохання, а й справжніх друзів та пошук сенсів.

Один із найстильніших персонажів Всесвіту Marvel нарешті українською! Ваканда під загрозою — повстає Народ — не нація, а терористична організація, яка прагне захопити владу у високотехнологічній державі. Тож монарх Т’чалла — спадкоємець роду Чорних Пантер має діяти рішуче та вселити своїм підданим віру, що вони можуть відстояти Ваканаду та перемогти небезпечний та зажерливий Народ, який не гребує жодними засобами. Тож командоси з Ваканди проти загарбників-камікадзе, які не бояться стати гарматним м’ясом, — хто з них переможе?

Обережно! Ця книжка може стати улюбленою для вашого кота (і він задасться ще більше). А що вже дітям сподобається! Тому що вона про котячих компаньйонів неймовірних жінок. Актриси, художниці, науковиці люблять проводити час зі своїми пухнастиками, це їхній антистрес та перезавантаження після важких робочих днів. Тож познайомимось ближче з видатними котячими особистостями, які йдуть пліч-о-пліч (не зовсім точно, знаю) з жінками, які змінили історію. А намалювала цю людсько-котячу спільноту ілюстраторка Лулу Майо.

Зізнайтесь, вас давно цікавило це запитання. От і популяризатор науки Жан-Франсуа Марміон цим зацікавився. Звісно, кожен з нас робив і казав дурниці, але ж є дурні систематичні, дурні з мільйоном підписників, які не тільки засмічують ефір дурницями, а розповідають відверто шкідливі речі з переконанням, що роблять людству велику послугу. Що робити, якщо вони всюди: вдома, на роботі і навіть через дорогу? Як викорінювати колективну тупість? Як не повестись на це? Як самому не перетворитись на адепта дурості — автор зібрав десятки ідей від справжніх розумників.

Джеффрі Арчер — це вже класика, класика пригодницька та гостросюжетна. Політик, який почав писати книжки, щоб заробити на життя, але при цьому творив справжню літературу. Характери Арчера — впізнавані і водночас вольові. «Гріхи батьків» належить до серії «Хроніки Кліфтонів», яка простягається з Європи до Америки. У цій частині Гаррі Кліфтон мандрує до США, щоб порвати зв’язки з минулим, але знаходить там не свободу, а ув’язнення. Це важке випробування загартовує характер персонажа, а ще дає натхнення для написання книжки.

Не хочу вас розчаровувати, але ймовірно, що це ви теж робите неправильно. Тому відпочиваєте без відпочинку, а потім ще більше втомлюєтесь. В мене теж не завжди виходить… але маємо книжкову панацею. Як же влаштувати собі повний релакс? Заспокоїтись? Розслабитись і прекрасно виспатись. Клаудія Гаммонд пропонує дієві методи дозвілля, серед яких можна знайти саме той, який допоможе перевести подих та отримати заряд енергії на майбутні подвиги. Тому що відпочинок — це теж мистецтво, опанувати яке нам просто необхідно.

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

554 thoughts on “Переходимо на літній час та читаємо десять гарячих новинок

    Добавить комментарий