Забужко, Кідрук, Дереш: у Луцьку вперше відбудеться літературна резиденція «Місто натхнення»

17 травня у Луцьку стартує Луцька літературна резиденція «Місто натхнення», яка триватиме п’ять тижнів. У цей час у місті перебуватимуть п'ять топових українських письменників (письменниць): Оксана Забужко, Катерина Калитко, Мирослав Лаюк, Макс Кідрук, Любко Дереш. Чекаємо нових творів про Луцьк!

Літературну резиденцію організовують до 150-річчя Лесі Українки та з метою популяризації міста Любарта. Так, одним із завдань резиденції є створення нового літературного продукту, присвяченого Луцьку або ж із використанням матеріалів про столицю Волині.

Результатом роботи резиденції стане збірка творів (оповідань, есе, новел),де Луцьк виступатиме головним героєм або містом, де мешкають персонажі.  

 «Кожен з п’яти резидентів матиме тиждень, щоб погостювати, погуляти, попрацювати в місті натхнення, посмакувати його історіями та створити свої. Ось ці нові луцькі історії і є головною метою нашої резиденції, їх буде надруковано окремою книгою, щоб якомога більше людей у такий спосіб пізнали місто з гучних письменницьких голосів», — йдеться у повідомленні організаторів.

Письменників можна буде зустріти на творчих зустрічах, в бібліотеках, екскурсіях, архівах.

Слідкуйте за анонсами на Фейсбук-сторінці організаторів

Забужко, Кідрук, Дереш: у Луцьку вперше відбудеться літературна резиденція «Місто натхнення» 0