Згадуємо легендарного телеведучого Ларрі Кінга: про що він писав у своїх книгах

Відомий американський теле- та радіоведучий Ларрі Кінг помер 23 січня у віці 87 років. За життя він встиг взяти понад 50 тисяч інтерв’ю та написав дві книжки.

Ларрі Кінг став ще однією жертвою COVID-19 – телеведучого госпіталізували з підозрою на коронавірус на початку січня. Кінг вже декілька років мав проблеми зі здоров’ям, зокрема, він переніс кілька інфарктів, а в 2017 році йому був поставлений  діагноз рак легень. 

Кар’єра Ларрі Кінга почалася в Майамі у 1957 році. З 1985 по 2010 рік він працював на CNN. Після – на фінансованому Росією каналі RT і каналі Ora TV, а також в стрімінговому сервісі Hulu.

Всесвітню славу Кінг здобув, працюючи на  CNN, де вів годинне вечірнє шоу  Larry King Live. Шоу стало найпопулярнішим в історії телеканалу та виходило майже півстоліття. Його співрозмовниками були майже всі президенти США, починаючи з Річарда Ніксона, Маргарет Тетчер, Мартіна Лютера Кінга, Нельсона Мандела, Френка Сінатри, Михайла Горбачова, Віктора Януковича. Нагадаємо, це саме на запитання Кінга про долю підводного човна «Курськ», Путін відповів «Він потонув». Після теракту 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку і в Вашингтоні, Кінг зробив інтерв’ю з більш ніж 700 людьми, включаючи рятувальників і людей, які вижили..

Телеведучого часто критикували за стиль інтерв’ю та подекуди відсутність гострих запитань. Але він сам завжди казав, що він лише  посередник між аудиторією та гостем і запитує те, що йому самому цікаво дізнатися. Зрештою,  його неконфронтаційний стиль розслабляв зірок.

Згадуємо легендарного телеведучого Ларрі Кінга: про що він писав у своїх книгах 0

Книжки Кінга – мастрід для журналістів

Ларрі Кінг написав дві книги, де ділився майстерністю ставити влучні запитання. В книзі «Як розмовляти будь з ким, будь-коли і будь-де. Секрети успішного спілкування»,  він ділився першим правилом спілкування: ніколи нічого не навчишся, доки говориш сам. «Щоранку я нагадую собі: якщо хочу сьогодні багато дізнатися, доведеться слухати»,  — писав Кінг.
 Ознака гарного співрозмовника – бути щирим та проявляти інтерес до співрозмовника. А розмову вбивають запитання, на які можна відповісти так чи ні – намагайтеся ставити розгорнуті запитання.

Ці правила допомагають як в small talk, так і готуючись до публічних виступів.

Друга книжка Кінга – «Шлях журналіста» — не нудна біографія, а захоплива розповідь про бешкетне дитинство в єврейській родині, операцію батька та його ранню смерть. Втрата батька змусила Кінга на декілька років відкласти мрію про журналістику.

Згодом йому довелося змінити прізвище Зайгер на Кінг для милозвучності. А ще в книзі з гумором описані зустрічі з зірками. Так, телеведучий якось врізався в автомобіль Джона Кеннеді — і це стало гарною можливістю запросити його на ефір.

 

А ви читали книжки Кінга?

cover_larry-king

Ларрі Кінг
Як розмовляти будь з ким, будь-коли і будь-де. Секрети успішного спілкування 

file_991_2

Ларрі Кінг


Шлях журналіста