Котляревський і сучукрліт: у Києві відкрилася виставка, присвячена відомому класику

13 лютого о 17:00 у Музеї книги і друкарства України (м. Київ) відкривається виставка «Котляревський і сучукрліт». До 12 квітня відвідувачі зможуть побачити експонати, присвячені відомому письменнику, поету й драматургу, серед яких колажі студентів Харківської академії дизайну, створені спільно з художниками Богданом і Оленою Поліщуками, та ілюстрації до «Енеїди» Анатолія Базилевича (видання 1968 року). Кураторкою виставки є літературна критикиня і фахівчиня з давньої та сучасної літератури Тетяна Трофименко, а керує проєктом Валентина Бочковська, директорка Музею книги і друкарства.

Котляревський і сучукрліт: у Києві відкрилася виставка, присвячена відомому класику 0

Виставка прагне показати відомого діяча не таким, як його змальовувала радянська влада. Особливо, за словами кураторки виставки Тетяни Трофименко, розкривається інше значення поеми «Енеїда»: «Це не просто бурлеск заради бурлеску, а це історія про знищену Трою, якою є українська державність; мрія про Римську імперію — це травестована наш лад мрія про відновлення української державності. Разом з тим, ми не відкидаємо того, що сміх, бурлеск — це потужний засіб антиколоніальної боротьби. Це те, що споріднює Котляревського з сучасною літературою». 

На виставці можна побачити, як Котляревський грає в карти з Вергілієм, література, пов’язана з іменем письменника і його творчою традицією, та «самого» Котляревського — експонат з Музею становлення української нації, який пробуде тут усього три дні.

Котляревський і сучукрліт: у Києві відкрилася виставка, присвячена відомому класику 0
Котляревський і сучукрліт: у Києві відкрилася виставка, присвячена відомому класику 0

Детальніше про виставку і її значення згодом розповімо в окремому матеріалі. 

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

2 012 thoughts on “Котляревський і сучукрліт: у Києві відкрилася виставка, присвячена відомому класику

    Добавить комментарий