Кому книжкових новинок: що читати у серпні

Запрошуємо ознайомитися з традиційною добіркою новинок, в якій і містика, й історії про стосунки, і пригоди, від яких захоплює дух, а ще низка книжок, які допоможуть прокачати свої знання у різноманітних сферах.

Веріті

Колін Гувер

Веріті Кроуфорд — письменниця-легенда. Вона — авторка фантастично популярної серії, яка вражає своїм світом, а ще тією темрявою, яку несуть у собі головні герої. Лоувен Ешлі теж письменниця, та ніколи не була такою популярною, як Веріті.

Тож зараз вона дуже здивована, адже отримала пропозицію дописати серію: з місіс Кроуфорд сталось щось страшне, вона потрапила в аварію і не може писати сама.

Лоувен потрібна ця робота: вона не просто на мілині, а вже сягнула дна і цей контракт може вирішити всі її проблеми. Але щось в ній протестує… Про що вона дізнається у маєтку Кроуфордів, коли розбиратиме записи Веріті? 

Мисливці на мікробів. Книга про головні відкриття у світі мікроорганізмів

Пол де Крайф

Видима тільки під мікроскопом загроза, яка тим не менш добряче нас залякує (і може нашкодити, скалічити і навіть вбити). Хто ж ті, хто щодня виходить з нею на боротьбу? Ця книжка про мікробіологів, дослідників, які виходять на бій з майже невидимим ворогом і не завжди перемагають, на жаль. Книжка Пола де Крайфа про дослідження, які рятували життя та про масштабні поразки, які боляче вдарили по людству. Вона про здавалось би мікроскопічні відкриття, адже неозброєним оком доказів не побачиш, але які змінили хід історії. Історія мікробіології тісно переплітається з прикладними знаннями, які згодяться кожному.

Дурень

Крістофер Мур

Сатира для шанувальників шекспірівських історій від американського майстра іронії. Пам’ятаєте історію короля Ліра і трьох його прекрасних доньок (не всіх трьох прекрасних, та все ж)? Тож готуйтесь до того, що вам її розповість королівський блазень Капшук.

А він все бачить і помічає. Можливо, він — не такий оповідач, до якого ви звикли, та, повірте, так ще цікавіше.

Блазень — не означає дурень, радше той, кого ніхто не сприймає серйозно, а отже не криється… А ще в цій історії не без чортівні, привидів, дивних стосунків та конфліктів. 

Нові кавові правила

Захарі Карлсен, Джордан Майклмен

Кава всюди: у будинках та затишних кав’ярнях, в офісах та на виробництвах.

Хтось п’є її за сніданком, хтось охоче смакує в обід, хтось підзаряджається в розпал робочого дня, хтось спокійно потягує, насолоджуючись мандрівкою.

Ця книжка розповість про основні правила та рекомендації про те, як готувати каву, як її правильно зберігати, а ще про різні культурні підходи до вживання кави, міфи про неї, а також виробництво. А скільки тут ідей для каволюбів та кавоманів.

Занотовуйте: книжка бадьорить не згірше за філіжанку еспресо. 

Секулум

Урсула Познанскі

Що поганого у тому, щоб пограти в середньовіччя і відмовитись від всього того, що тоді не було. В список обмежень включені не тільки гаджети і джинси, картопля сюди теж входить, як і звична аптечка.

П’ять днів у дрімучому лісі — та що може статись, крім укусів сучасних комарів і, можливо, сякої-такої нудьги та негоди.

Сандра підбиває свого хлопця Бастіана на таку авантюру. Вона вже давно захоплюється рольовими іграми, а для нього це в новинку. Хлопець погоджується, хоча йому доведеться залишитись без окулярів при поганому зорі.

Але місцина, куди вони вирушають, таїть у собі страшну легенду, і з кожною миттю легенда стає реальнішою.

 

Історія світу в 100 предметах

Ніл Макгрегор

Історія — наука дуже суб’єктивна: що в ній буде — вирішують переможці. Тому відшукати історичну правду – задача з зірочкою.

 Ніл Макгрегор пропонує інший підхід: вивчати історію через артефакти. Власне, в цій книжці мова про 100 предметів, які зберігаються в Британському музеї. Вони дуже різні, вони з різних епох та куточків світу. Є там і монета часів Александра Македонського і цілком сучасна кредитка. Ці речові свідки історичних подій зберігають більше інформації, ніж може здатись на перший погляд. 

Запізніле життя Емі Байлер

Келлі Гармс

Емі схоже й не жила. Робота поглинає її всю, а те, що залишається, — дістається дітям. Вона відчуває, що не витримує і мріє про хоч якусь перерву. І підмога з’являється: колишній чоловік готовий допомогти з дітьми, щоб Емі відпочила.

Зі своєї провінції вона вирушає до яскравого Нью-Йорка, де життя вирує. Вона має ціле літо, щоб надолужити те, що пропустила. Головна героїня насолоджується життям: працює над зовнішністю, ходить на побачення. І навіть знаходить нове кохання, та чи готова вона до настільки кардинальних змін? 

Смерть митця. Як творчі люди виживають у часи мільярдерів і технологічних гігантів

Вільям Дерезевіц

Зараз ми як ніколи раніше маємо доступ до мистецтва. Мистецтво перестало бути елітарним. Мало не кожен може стати митцем.

Та чи не знецінює це його? Є дві думки: перша пропагує те, що зараз творчістю заробляти чи не найлегше, адже інструмент і засоби для поширення — дуже доступні; друга — більш практична: хто платитиме за цю масовість, за це всесвітнє поширення. Тут і там спалахують скандали щодо авторського права…

То як же бути митцеві у цифрову пору? Як йому заробляти улюбленою справою? Чи можливо це взагалі, якщо бракує фарту.

Осідлати кита

Віті Іхімаера

Екзотична мандрівка до острова серед океану для знайомства з племенем маорі. Десь на берегах Нової Зеландії є селище Фангара, тут колись жив чоловік, який вмів осідлати кита. Його звали Кахутіа-те-Рангі. І зараз в племені є дівчинка, яка носить ім’я на честь цього славетного пращура.

Вона має такі ж сили, як герой її народу, та прадід-вождь не помічає цього… аж поки кит Кахутіа-те-Рангі не з’являється на горизонті. Велетень вірить, що десь є його людина, людина, яка розжене його сум. Чи зможе маленька Каху врятувати його, а заразом і своє плем’я? 

Все золото твоїх снів

Кшися Федорович 

Не все те золото, що блищить, а надто коли бачити його уві сні, бо тоді все не таке, яким би мало бути.

 Мандрівки сновидців-онейронавтів захоплюють накладанням реальностей чи радше нереальностей. Тут вже немає меж між сном і явом, між вигадкою і тим, що ніби-то бачиш на власні очі.

Дарк-фентезі з присмаком магічного реалізму проведе вас дивокраєм, який Алісі й не снився… Але при цьому всьому текст буде медитативним, як добра колискова. Та не поспішайте заплющити очі, адже Край Снів тільки чекає, коли втрапите в його обійми.

Авторка: Юлія Дутка