Книжки, які можна роздивлятися годинами: комікси, Гаррі Поттер та трішки анімації

Содержание[ скрыть ]

Багато картинок та ілюстрацій — гарна книжка! Хто із вас хоч раз обирав книгу саме за таким критерієм? 🙂 Сьогодні книжки з багатими і надзвичайно красивими ілюстраціями — це не лише для дітей, а й цікаві знахідки для дорослих, зокрема, комікси та графічні романи. Але не ними єдиними! Для учасників зимового бінго від Yakaboo підготували цілу добірку.

«Історія відеоігор в коміксах»

Джонатан Геннесі, Джек МакҐовен

Новинка від Yakaboo Publishing — «Історія відеоігор в коміксах» — це екскурс у колосальну індустрію розваг, яка живе своїм активним життям й об’єднує величезну армію фанатів. 

Навіть якщо ви ніколи не грали у Minecraft, не чули про Brawl Stars чи залишились байдужими до Fortnite, вам буде цікаво дізнатись, що перші ігри з’явились ще до Другої світової війни, які компанії їх розробляють та як стати всесвітньо відомим геймером.

 

«Гаррі Поттер» Велике ілюстроване видання 

Джоан Роулінг

Ці книжки можна назвати «вічною класикою»! Ілюстрації на кожній сторінці, захоплюючі пригоди маленьких чарівників, боротьба добра зі злом — це те, що не набридне ніколи. Книжечки рекомендуються дітям та підліткам. Але ж в душі всі ми трохи діти. Всього видано 4 книжки, а перша — «Гаррі Поттер та філософський камінь».

 

«Ілюстрована історія кіно»

Адам Олсач Бордмен

Кінолюби і кіномани не зможуть пройти повз! З однієї книжки ви дізнаєтесь про весь світ кіно — від того, як змінювалася стилістика костюмів та декорацій, до того, як удосконалювалися будова і функції кінокамери. А ще приклади з реальних фільмів! І книжку прочитаєте і чек-лист фільмів, які варто передивитись, складете.

«Не відпускай мене»

Кадзуо Ішіґуро

 

Перша книжка Кадзуо Ішіґуро, видана українською мовою. Оформили видання Назар Гайдучик та Оксана Йориш  — їх роботи в трьохкольоровій вугільно-штриховій техніці додали об’ємності  роману. 

Твір про майбутнє кібер-медицини з елементами наукової фантастики (інтернат клонів) та антиутопії, розповідь про любов, дружбу, пам’ять, надію і безвихідь — це те, що треба!


«Недільна мудрість»

Опра Вінфрі

Ця книжка просто надихає! Красива візуально і за наповненням!  Відома телеведуча Опра Вінфрі свого часу створила ток-шоу «Задушевна неділя», куди запрошувала зіркових гостей та ретельно розпитувала у акторів, бізнесменів, політиків як їм вдалося. А згодом всі мудру поради Опра оформила в книжку «Недільна мудрість». Тут мудрі поради та духовні уроки, які кристалізувалися декілька десятиліть. А ще фото! Чудові і теплі фото, які можна роздивлятись годинами. Цікаво, що деякі зі знімків зроблемі в маєтку Опри в Каліфорнії.

Ukrainian Women in VOGUE UA

228 сторінок концентрату краси в коллаборації видавництва та модного журналу. Організатори   колекційного видання журналу відбирали не банальні 90-60-90, а шукали жінок, в яких врода сперечається з індивідуальністю та силою характеру за першість.

Співачки, моделі, актриси. Мілла Йовович, Тіна Кароль, Олена Зеленська та Ліля Літковська — всі вони досягли вершин в своїй професії, але не зупиняються та продовжують боротися за кращу версію себе.

 

 

Amber Revolution. Як світ закохався в оранжеве вино
Саймон Дж. ВулФ  Раян Опаз

Оранжеве вино бореться за місце  у винній шафці з білим, черновним та рожевим. Його виготовляють з білих сортів винограду, проте по технології червоного. Звідси у янтарного напою такий насичений колір та смак.

Довгий час оранжеве вино було в опалі, але ентузіазм виноробів-дисидентів Грузії та Словенії врятував його від забуття. В книзі можна прочитати біографію вина та скласти список виноробників, щоб всіх їх відвідати під час літньої відпустки. Тільки відпустку беріть довгеньку — в книзі зібрано  інформацію про 180 виробників оранжевого вина із 20 країн  світу.


«Казки на ніч для дівчат бунтарок»

«Казки на ніч для дівчат-бунтарок» — це переклад гучного проекту №Good Night Stories for Rebel Girls», що зібрав понад 1,5 мільйони доларів на платформі Kickstarter у 2016 та 2017 роках. Авторки проекту — Елена Фавіллі та Франческа Кавалло.

Ця книжка справжнє бінго для тих, хто цікавиться питаннями гендерної рівності: для неї було зібрано історії про життя 100 видатних жінок зі всього світу. До проекту залучили 60 ілюстраторок, які працюють у різних стилях. Кожен розворот книги містить невеликий біографічний нарис у формі казки та яскравий портрет героїні. 

Читайте, дивіться та насолоджуйтесь!

«Заборонений плід»

Лів Стрьомквіст

 

Для тих, кого цікавить нон-фікшн у нас також є чудовий варіант книжки з ілюстраціями — «Заборонений плід» Лів Стрьомквіст.

Тут дотепно й інформативно про жіноче тіло, про те, як у різні часи сексуальність підносили, цькували, з жінок насміхалися і ними надихалися. 

Але переважно жінки мали боротися за свої права та відстоювати кордони свого тіла, на яке зазіхали і яким намагалися керувати чоловіки. . «Заборонений плід» — це дуже смішні, відверті, щирі та переконливі історії на теми, про які ми досі боїмося говорити.

.

Авторка Марина Соколова